Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilTadeáš Horák
1
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava, tepelné úpravy Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/ dum: 512
2
DRŮBEŽÍ MASO MASO : kuřecí čtvrtky kuřecí prsa stehenní řízky Kuřecí křídla Kuřecí paličky Získáváme z: kohouta, husy, kachny,krůty, kapouny, krocan, kuře, malá kuřátka
3
DRŮBEŽÍ MASO O které části jde? Stehna Křídlo
1. 2.
4
DRŮBEŽÍ MASO O které části jde? Paličky Řízky
3. 4.
5
PŘEDPŘÍPRAVA: Dnes je trend nechávat prsa kuřecí vcelku
blanšírujeme, kořeníme, nakládáme, plníme, špikujeme, obalujeme. Maso krájíme na plátky,plátky,steaky,medailonky,řízky, nudličky, kostky - soté, minutkové perkelty Tvoříme závitky - plněné základní fáší nebo plníme celá prsa, oddělujeme frikasé a připravujeme zvlášť.
6
TEPELNÉ ÚPRAVY pečení na pánvi
roštu, rožni - ne dlouho ztrácí rychle vodu a vysušuje se Smažení Vaření Zapékání Papilota Konvektomat
7
SMAŽENÉ KUŘE Upravené, očištěné, omyté a osušené kuře vložíme do mírně osolené vroucí vody, velmi krátce povaříme necháme okapat rozčtvrtíme a v kloubech nařízneme. Jednotlivé porce osolíme balíme v trojobalu a v rozpáleném oleji smažíme do zlatova 5.
8
KYJEVSKÝ KOTLET Prsa i stehna nařízneme a opatrně naklepeme, mírně osolíme. Do jednotlivých porcí dobře zabalíme po asi 20g másla a maso spíchneme. Obalíme v trojobalu a v oleji rychle smažíme do zlatova. Křídlo a stehenní kost vyčnívají ze smaženého masa tak, že se podobají žebrové kosti 6.
9
ZDROJ: Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.