Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/21.3403 Číslo a název klíčové aktivityIII/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/21.3403 Číslo a název klíčové aktivityIII/2."— Transkript prezentace:

1

2 Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/21.3403 Číslo a název klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu: Performance Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_4_8 Autor:Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření:7.6.2012 Vyučovací předmět:Výtvarná výchova Ročník:6. – 9. Vzdělávací oblast:Umění a kultura Vzdělávací obor:Výtvarná výchova Tematický okruh: Rozvíjení smyslové citlivosti, Uplatňování subjektivity, Ověřování komunikačních účinků Téma:Performance Druh učebního materiálu: Prezentace Potřebný čas pro výuku DUM: 15 min prezentace, samostatná práce žáků 120 min, Anotace / Metodický list: Prezentace má sloužit jako motivační úvod k výuce výtvarné výchovy. Poskytuje žákům informace o uměleckém směru performance. Součástí prezentace jsou pokyny k samostatné tvůrčí činnosti žáků – bublinová show.

3 Výtvarná výchova Performance Bublinová show

4 Performance (happening) používání netradičních výtvarných uměleckých forem a prvků se záměrem šokovat nebo provokovat diváky a vtahovat je do akce umělci někdy bývají částí veřejnosti považováni za pouhé výtržníky v některých případech umělci své počínání vysvětlují různými osvětovými nebo politickými motivy

5 Tank č. 23 narůžovo Pomník tanku, který měl symbolizovat osvobození Prahy Rudou armádou v roce 1945 poprvé přetřel narůžovo výtvarník David Černý. Poté, co byl tank přetřen na původní, „správnou“ zelenou barvu, jej podruhé narůžovo natřela skupina poslanců tehdejšího parlamentu. Z náměstí byl později tank odstraněn a v růžovém nátěru vystaven ve vojenském technickém muzeu v Lešanech.

6 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lesany_military_muzeum_4101.JPG

7 Ztohoven Skupina umělců, jejíž nejproslulejší akcí byl výstup na jeden z vysílačů používaných Českými radiokomunikacemi a napíchnutí se na jednu z kamer používanou pro živý přenos z Krkonoš. V ranním vysílání se tak v pořadu Panoráma odvysílal fiktivní výbuch atomové bomby.

8 http://www.designmagazin.cz/umeni/291-atomovy-vybuch-vyhral-cenu-ng-333.html

9 Český sen Dokumentární film z roku 2004 - první česká filmová reality show o přípravě reklamní kampaně a otevření hyparmarketu, který ve skutečnosti neexistoval. Autoři natáčeli a dokumentovali celou přípravu a průběh reklamní kampaně a nakonec i dav koupěchtivých nebo jen zvědavých cca 3000 zákazníků.

10 Když se po „otevření“ ukázalo, že šlo jen o akci studentů filmu, strhla se ve sdělovacích prostředcích diskuse mezi dvěma tábory, které nápad a realizaci drtivě kritizovaly nebo naopak podporovaly. Čtenář a posléze divák si tak mohl udělat představu o tom, jak fungují reklamní kampaně.

11 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:%C4%8Cesk%C3%BD_sen_davy.jpg

12 Úkol pro třídu: Uspořádejte performanci – bublinovou show. Budete potřebovat velké množství bublinového roztoku, nádoby na roztok (kbelíky, hrnce, hrníčky a kelímky), brčka, PET lahve, drátky, molitan a dobrou náladu.

13 Připravte bublinový roztok dle následujícího receptu: smícháme 10 l vody, 3 velké Jary, 1 l glycerínu používáme destilovanou nebo převařenou vodu (vychladlou) roztok necháme chvíli „odležet“

14 Hotový roztok přeneste do vhodného venkovního prostoru – hřiště, školní dvůr apod. Vytvářejte bubliny. Používejte natvarované drátky, brčka, molitany, ustřižené PET lahve i svoje ruce. Fotografujte, sledujte reakce přihlížejících.

15 vlastní foto

16

17

18

19

20

21

22 Použitý zdroj: Happening. 2012.  online . Wikipedie  citováno 7. 6. 2012 .Dostupné z WWW:  http://cs.wikipedia.org/wiki/Performance . Český sen. 2012.  online . Wikipedie  citováno 7. 6. 2012 .Dostupné z WWW:  http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%BD_sen . Milena Králová.Bublinové roztoky. 2010.  online . Metodický portál RVP  citováno 7. 6. 2012 .Dostupné z WWW:  http://wiki.rvp.cz/Knihovna/Tvorive_pokusohrani/Bublinov%C3%A1_%C5 %A1kola/Bublinov%C3%A9_roztoky .


Stáhnout ppt "Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/21.3403 Číslo a název klíčové aktivityIII/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google