Předmět: Německý jazyk Ročník: 4. Téma: Všeobecná konverzační témata

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky prvního ročníku Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
DUM - Digitální Učební Materiál
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Německý jazyk Ročník:
Gymnázium a SOŠ Jaroměř, Lužická 423, Jaroměř Mgr
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Im Restaurant Střední odborná škola Otrokovice
Projekt: L/01 Uměleckořemeslné zpracování kovů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
TÁZACÍ ZÁJMENA A TÁZACÍ PŘÍSLOVCE
Škola Střední průmyslová škola Zlín
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-19-Služby Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-15-Česká republika Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2012
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Eating at the Restaurant VY_22_INOVACE_12 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Pavlína Hůrková Datum: Název: VY_ 22_INOVACE_
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_03_prezentace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Německý jazyk Ročník:4.
Einkaufen Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Význam způsobových sloves, slovosled
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_081 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Markéta Hlaváčová Předmět.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Německý jazyk Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Německý jazyk Ročník:4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Německý jazyk Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Německý jazyk Ročník:4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Německý jazyk Ročník:4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Německý jazyk Ročník:4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Německý jazyk Ročník:4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Německý jazyk Ročník:
Wie waren deine Ferien in diesem Jahr?
Jonas práce s textem pro 3.ročník. Co o něm umíš říci? Wie heißt er? Ist er groß? Was hat er? Jonas Wie ist der Ball? Wie ist die Katze? Wie heißt sie?
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_Lebensstationen.
D EUTSCHE K ÜCHE PhDr. Taťána Tonová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_2.NJ.15 Číslo.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Essen und Trinken VY_32_INOVACE_02-26 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení.
S CHULE PhDr.Taťána Tonová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_3.NJ.05 Číslo projektu:
Wir lieben die neue Technik.. Odhadneš? der PC počítač das Notebook,der Laptop notebook die senden poslat mail im Internet sein být na internetu.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:PhDr. Eva Fučilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_11_Konjunktionen_IA TEMA:Jazyková kompetence.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_157 Jméno autora: Mgr. Lenka Pávková Název.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 6 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Deutsch mit Max II. Lektion 3
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Simonová Název materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_18_IM_RESTAURANT.
D ER MENSCHLICHE K ÖRPER PhDr.Taťána Tonová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_3.NJ.7.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09B_04 Gesund bleiben TEMA:My a svět.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Simonová Název materiálu:
Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Martina Katzerová.
Unterkunft Im Restaurant Myšlenková mapa Pomocí této metody se žáci zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je třeba.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_17_STUNDENPLAN.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Wiederholung 1.-3.
Im Restaurant - konverzační cvičení VY_32_INOVACE_02-27 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Vy_32_Inovace_46_ Opakování 3. lekce (deutsch mit max 1: hodiny, w-
VY_32_INOVACE_NJ
Transkript prezentace:

Předmět: Německý jazyk Ročník: 4. Téma: Všeobecná konverzační témata Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Předmět: Německý jazyk Ročník: 4. Téma: Všeobecná konverzační témata Vypracoval: Ing. Eva Moravová Materiál: VY_32_INOVACE_108 Datum: 3.12.2012 Anotace: Im Restaurant - Speisekarten

die Speisekarte jídelní lístek die Getränkekarte nápojový lístek Wortschatz: der Grund důvod die Feier oslava die Hochzeit svatba die Speisekarte jídelní lístek die Getränkekarte nápojový lístek die Vorspeise předkrm die Suppe polévka das Hauptgericht hlavní jídlo das Schweinefleisch vepřové maso das Rindfleisch hovězí maso das Geflügel drůbež die Fische ryby die Beilage příloha die Nachspeise zákusek, dezert alkoholfreie Getränke nealkoholické nápoje helles, dunkles Bier světlé, černé pivo roter, weiβer Wein červené, bílé víno der Likör likér das Destillat destilát Wortschatz der Grund – důvod die Feier – oslava die Hochzeit – svatba die Speisekarte – jídelní lístek die Getränkekarte – nápojový lístek die Vorspeise – předkrm die Suppe – polévka das Hauptgericht – hlavní jídlo das Schweinefleisch – vepřové maso das Rindfleisch – hovězí maso das Geflügel – drůbež die Fische – ryby die Beilage – příloha die Nachspeise – zákusek, dezert alkoholfreie Getränke – nealkoholické nápoje helles, dunkles Bier – světlé, černé pivo roter, weiβer Wein – červené, bílé víno der Likör – likér das Destillat - destilát

Wortschatz – wie ist das tschechisch? der Grund die Feier die Hochzeit die Speisekarte die Getränkekarte die Vorspeise die Suppe das Hauptgericht das Schweinefleisch das Rindfleisch das Geflügel die Fische die Beilage die Nachspeise alkoholfreie Getränke helles, dunkles Bier roter, weiβer Wein der Likör das Destillat Wortschatz der Grund – důvod die Feier – oslava die Hochzeit – svatba die Speisekarte – jídelní lístek die Getränkekarte – nápojový lístek die Vorspeise – předkrm die Suppe – polévka das Hauptgericht – hlavní jídlo das Schweinefleisch – vepřové maso das Rindfleisch – hovězí maso das Geflügel – drůbež die Fische – ryby die Beilage – příloha die Nachspeise – zákusek, dezert alkoholfreie Getränke – nealkoholické nápoje helles, dunkles Bier – světlé, černé pivo roter, weiβer Wein – červené, bílé víno der Likör – likér das Destillat - destilát

Wortschatz – wie ist das deutsch? důvod oslava svatba jídelní lístek nápojový lístek předkrm polévka hlavní jídlo vepřové maso hovězí maso drůbež ryby příloha zákusek, dezert nealkoholické nápoje světlé, černé pivo červené, bílé víno likér destilát Wortschatz der Grund – důvod die Feier – oslava die Hochzeit – svatba die Speisekarte – jídelní lístek die Getränkekarte – nápojový lístek die Vorspeise – předkrm die Suppe – polévka das Hauptgericht – hlavní jídlo das Schweinefleisch – vepřové maso das Rindfleisch – hovězí maso das Geflügel – drůbež die Fische – ryby die Beilage – příloha die Nachspeise – zákusek, dezert alkoholfreie Getränke – nealkoholické nápoje helles, dunkles Bier – světlé, černé pivo roter, weiβer Wein – červené, bílé víno der Likör – likér das Destillat - destilát

Im Restaurant – Speisekarten Warum besucht man Restaurantes? Themen zum überlegen: Im Restaurant – Speisekarten Warum besucht man Restaurantes? Wie oft besuchst du ein Restaurant? Hast du ein Lieblingsrestaurant und eine Lieblingsspeise? Was für Kategorien von Speisen und Getränken hat eine Speisekarte? Kannst du eine Bestellung im Restaurant vorführen? Wortschatz der Grund – důvod die Feier – oslava die Hochzeit – svatba die Speisekarte – jídelní lístek die Getränkekarte – nápojový lístek die Vorspeise – předkrm die Suppe – polévka das Hauptgericht – hlavní jídlo das Schweinefleisch – vepřové maso das Rindfleisch – hovězí maso das Geflügel – drůbež die Fische – ryby die Beilage – příloha die Nachspeise – zákusek, dezert alkoholfreie Getränke – nealkoholické nápoje helles, dunkles Bier – světlé, černé pivo roter, weiβer Wein – červené, bílé víno der Likör – likér das Destillat - destilát

Gründe des Restaurantbesuches dein Lieblingsrestaurant Speisekarten Was soll ich sagen? Sprich über den Besuch im Rastaurant und über die Speisekarten nach folgenden Punkten: Gründe des Restaurantbesuches dein Lieblingsrestaurant Speisekarten Kategorien der Speisen Getränkekarten Wortschatz der Grund – důvod die Feier – oslava die Hochzeit – svatba die Speisekarte – jídelní lístek die Getränkekarte – nápojový lístek die Vorspeise – předkrm die Suppe – polévka das Hauptgericht – hlavní jídlo das Schweinefleisch – vepřové maso das Rindfleisch – hovězí maso das Geflügel – drůbež die Fische – ryby die Beilage – příloha die Nachspeise – zákusek, dezert alkoholfreie Getränke – nealkoholické nápoje helles, dunkles Bier – světlé, černé pivo roter, weiβer Wein – červené, bílé víno der Likör – likér das Destillat - destilát

Zdroje: Foto: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRg 8TJFnzAMj7e1qf_T3FpipPtqBt_UVeEQ7VE08na dLOSHZjlr Microsoft Office