Hradec Králové, 30. 8. - 1. 9. 2013 Z czym kojarzy się Bond? S čím lze spojit Bonda? Alkohol Fizyka – Wstrząśniete czy mieszane? Fyzika – Protřepat,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ogólne zasady realizacji projektów w ramach
Advertisements

System Informacji Przestrzennej Powiatu Cieszyńskiego jako narzędzie wspierające współpracę transgraniczną "MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM.
Český Těšín- Czeski Cieszyn. Basic informations Here we live Area: 33 km 2 Population:
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Budoucí čas „to be going to“
Osvobozené divadlo.
Appearance Length: 80 to 130 cm The tail measures 11 to 25 cm Males usually weigh 18 to 30 kg Females weigh 8 to 21 kg Male can weigh up to 38 kg, reportedly.
CAN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.20 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 20 Název materiálu:Christmas Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu.

Dny, měsíce a roční období e
Zvířatae Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze a slovní zásobu na téma Zvířata, což je podpořeno vizuálně i sluchově. Žáci si procvičí čtení.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Lomy Mořina Jana Linhartová. Kde se lomy nacházejí? Lomy Mořina se nacházejí v CHKO Český kras Poblíž Karlštejna Jsou z vápence.
Nakupováníe Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze na téma Nakupování, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci si procvičí čtení a dále.
Popis lidí a věcí e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí slovní zásobu potřebnou při popisu věcí a osob. Výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Pla ká ty a melodie ze zn ámý ch film ů r
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.12 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 12 Název materiálu:Sports and games Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací.
Sporty a aktivity e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní výrazy a fráze na téma Sporty a aktivity. Fráze si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Pohádka, hlavní postavy, hlavní myšlenka (ponaučení)
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_06_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Harry Potter Iveta Zatočilová, Obsah Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter Hermiona Granger Hermiona Granger Hermiona Granger.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Wh- questions.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autor: Mgr. Kamila Dědáková Zpracováno: Ročník (obor) tercie, sexta, 2. A K/81, K/41, Gymnázium Tematická oblast Regionální geografie.
PREPOSITIONS ON, IN, UNDER Zmáčkni klávesu F5. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického.
Fortissimo Prague - Na Viničních horách Praha 6 - Česká republika - Tel.: FORTISSIMO TRAVEL INDUSTRY.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ a MŠ Blatnice pod Sv. Ant.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor RNDr. Romana Michálková Číslo materiálu13 Datum vytvoření Druh učebního materiáluprezentace Ročník2.,3 Anotace.
POHYBY ZEMĚ
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Největší společný dělitel – teorie a procvičování
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor RNDr. Romana Michálková Číslo materiálu14 Datum vytvoření Druh učebního materiáluprezentace Ročník 2., 3. AnotacePlazi.
VRH KOULÍ Nejmladší vrhačská disciplína do programu OH zařazena od r v Aténách. Cílem je vrhnout kouli z kruhu co nejdále do výseče, atleti nesmějí.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Označení DUM 14 _ 16 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Den D (Od vylodění po osvobození Francie) Autor práce: Michal Papaj Vedoucí práce: Mgr. Eva Zálohová.
Elektronická učebnice - II
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_204_Systém organismů AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.33 Ověření.
JEŠTĚRKA.
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
Mária Podhradská Richard: Good Morning Evening Night
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
PERIODICKÁ TABULKA Chemie 8. třída.
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VLASTNOSTI NEROSTŮ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice kvarta osmiletého.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Afrika – oblastní členění 1 Severní Afrika
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
ČESKÉ MEZIVÁLEČNÉ DRAMA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Gympláci Gymnázium Jiřího Ortena Středočeský kraj.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
Měření napětí Měření napětí Ing. Jaroslav Bernkopf Elektrická měření.
Signály ve zpracování obrazu Michal Hradiš
Poezie, písnička (V domě straší duch)
By Dagmar Machů Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk.
Vedení VN a VVN Ing. Jaroslav Bernkopf Vedení VN a VVN
Transkript prezentace:

Hradec Králové,

Z czym kojarzy się Bond? S čím lze spojit Bonda? Alkohol Fizyka – Wstrząśniete czy mieszane? Fyzika – Protřepat, ne michat!

Z czym kojarzy się Bond? Biologia - W służbie kryminalistyki Biologie – Ve službách kriminalistiky S čím lze spojit Bonda? Zagadki kryminalne - Kriminalistické záhady

Z czym kojarzy się Bond? S čím lze spojit Bonda? Chemia – Efekty specjalne Chemie - Speciální efekty

Z czym kojarzy się Bond? S čím lze spojit Bonda? Hazard Matematyka – W jaskini hazardu Matematika – V jeskyni hazardu

My name is Bond. Science Bond Jmenuji se Bond. Vědec Bond.

James Bond i … matematika

ŠŤASTNÁ SEDMIČKA

ZAJÍMAVÁ SEDMIČKA DĚLITELNOST SEDMI PYRAMIDA NASOBENÍ 7 9 = = = = …………………………………………………………………

ZAJÍMAVÁ SEDMIČKA ŠIFROVÁNÍ ČÍSLEM 7 = : = 3 2 – 2 7 = 2 3 – 2 : 2 7 =

METAMORFÓZY (PROMĚNY)

POČET PRAVDĚPODOBNOSTI V CASINU

POČET PRAVDĚPODOBNOSTI

OHODNOŤ SVÉ ŠANCE

O D H A D

Matematika, …OHODNOŤ SVÉ ŠANCE 280 km 1 :

OHODNOŤ SVÉ ŠANCE

masz szansę

oceń swoje szanse Wyślij 10 złotych osobie z numerem 1. Przepisz ten list z 10 egzemplarzach, usuwając pierwsze nazwisko i wpisując na końcu swoje (z numerem 10). Wyślij przepisane listy do 10 różnych osób 1. C. Waniak 2. O. Szust 3. S.P. Ryciarz 4. C. Lever 5 Ł. Obuz 6. Akiro Taka Wyga 7. L. A. Wirant 8. Mrs. Hope 9. G. Smith 10. N.A. dziana" Już wkrótce Ty znajdziesz się na początku listy osób i otrzymasz wielką fortunę

JAK HRÁT, ABYS VYHRÁL ?

KARTY NA STŮL

SYMETRIE A ASYMETRIE

Fizyka – Wstrząśnięte, czy mieszane? Fyzika – Protřepané, ne michané

Wstrząśnięte, nie mieszane! Protřepat, ne michat! 1962 rok film Dr No Poprvé v roce1962 ve filmu Doktor No

Wstrząśnięte Martini Protřepané Martini lepiej smakuje bo ma więcej mikroskopijnych kawałeczków lodu, lépe chutná, protože má více mikroskopických částeček ledu, jest lodowato zimny, je ledově chladný, lepiej napowietrzony je více perlivý

Niepowtarzalne Martini Vesper Recept na první Martini Vesper Ian Fleming Casino Royal 1953 gin Gordon's - 47%, rosyjska wódka Stolichnaya 50%. Obecnie oba trunki mają niższą zawartość alkoholu, a w 1986 roku zaprzestano także produkcji Kina Lillet. Nyní mají oba nápoje nižší obsah alkoholu a v roce 1986 byla zakázána výroba likéru Kina Lillet

Sposób przyrządzania Martini Vesper: Recept na Martini Vesper: trzy porcje ginu jedna porcja wódki Smirnoff pół porcji likieru Lillet

Jak zamienić wodę w wino? Jak přeměnit vodu na víno?

Jak zamienić miejscami wodę z winem ? Jak si vymění místo voda s vínem? Film

Jak rozpoznać wysokoprocentowy trunek? Jak rozpoznat silnější alkoholický nápoj? wodaspirytus

Dlaczego w puszce Guinnessa jest piłeczka? Proč je v plechovce Guinnessa kulička?

Skład: woda, słód jęczmienny, palony jęczmień, chmiel, drożdże Producent: Guinness Irlandia

Rozpad pianki na piwie Rozpad pivní pěny Piwo Pilsner Urquell R, funkcja rozpadu naturalnego jest przedstawiona na wykresie (czerwona krzywa). Zależność wysokości piany od czasu

Fizyka w służbie Polskiego Przemysłu Spirytusowego… Fyzika ve službách polského alkoholového průmyslu…

Soczewka cylindryczna Válcová čočka

Fizyka w służbie Polskiego Przemysłu Spirytusowego… Fyzika ve službách polského alkoholového průmyslu

Soczewka cylindryczna Válcová čočka

Kawitacja Kavitace Uderzenie w szyjkę butelki z wodą wypada dno Úder na hrdlo láhve s vodu upadne dno Uderzenie w szyjkę butelki z piwem fontanna Úder na hrdlo láhve s pivem vodotrysk

Fizyka w dzbanku z winem Fyzika ve džbánku Šidláku

Stojak na butelki z winem Stojánek na láhev vína

Tajemnica świecącego kieliszka… Tajemství svítícího pohárku…

Pusta puszka na powierzchni wody – przewraca się Prázdná plechovka na hladině vody – převrácí se

Otwórz butelkę z winem ! Otevři láhev vína !

Bibliografia [1]. [2]. [3]. [4]. Bdinková Věra, Výměna kapalin, Přeměna vína na vodu Bdinková Věrahttps://vnuf.cz/sbornik/prispevky/14-03-Bdinkova.html [5]. Veletrh nápadů učitelů fyziky [6].Jan Gaj, Wiedza i Życie, Laboratorium Wiedzy i Życia - Jak zamienić wodę w wino? Filmy [1]. Zamiana wody w wino - własnyhttp:// [2]. Zamiana wody w wino2 [3]. Jak zamienić miejscami wodę z winem? [4]. Kawitacja Fotografie Fot.1 Fot.2 Fot.3 Fot 4. Pozostałe fotografie – zbiory własne

Dziękujemy za uwagę