ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Vojtěch Šolta student septimy
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Stali jste se účastníky otevřeného grantového řízení na využití „Pískovny“. Vaše zájmové skupiny mají za úkol připravit svůj projektový záměr pro využití.
Masarykovo gymnázium.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Personální strategie mezinárodní firmy
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
TRNAVA, SK. Dobrý den jmenujeme se Pavlína Paďourová a Kritýna Jurčíková, jsme studentky druhého ročníku na oboru všeobecná sestra fakulty humanitních.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
Pracovní stáž v Londýně
Birmingham Alžběta Reinhardová – Č. euro p.
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Praxe v Německu – Rotenburg –
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Praxe Německo Rotenburg
ENA LJUBOJEVIĆOVÁ DUBLIN CZ01-KS
Odborná stáž -Portsmouth
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
PRAXE V NĚMECKU květen 2013.
Michaela Niklová Portsmouth
Odborná praxe v Německu 2014
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Stáž Slovensko – Mechanik opravář motorových vozidel
Číslo projektu: CZ01-KA Birmingham Číslo projektu: CZ01-KA
Transkript prezentace:

ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ ZÁJEMCE VYPLNIL DOTAZNÍK, NA ZÁKLADĚ KTERÉHO BYL POZVÁN NA VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ (ZDE BYLY POLOŽENY ZÁJEMCI DOPLŇUJÍCÍ OTÁZKY, KTERÉ POMOHLI VEDENÍ ŠKOLY A POVĚŘENÝM OSOBÁM VYBRAT FINÁLNÍ SKUPINU LIDÍ, KTEŘÍ BUDOU VYSLÁNI DO ZAHRANIČÍ) OČEKÁVÁNÍ PO VŠECH INFORMACÍCH, KTERÉ NÁM BYLI SDĚLENY, JSME BYLI VŠICHNI NATĚŠENÍ A TAKÉ BYLO PROČ.

JAZYKOVÁ PŘÍPRAVA ŠKOLNÍ KURZY (NAD RÁMEC VYUČOVÁNÍ A NAŠICH POVINNOSTÍ JSME DOCHÁZELI NA PŘÍPRAVNÉ KURZY, KDE JSME OBOHACOVALI NAŠI SLOVNÍ ZÁSOBU V OBLASTI BUSINESS A EVERYDAY ENGLISH) VÝJEZD NA MÍSEČKY (V BŘEZNU JSME VŠICHNI BUDOUCÍ ÚČASTNÍCI ODJELI NA VÍKEND NA MÍSEČKY, KDE JSME SE CELÝ DEN ZDOKONALOVALI V CIZÍM JAZYCE, TAKÉ ZDE PROBÍHALI TEAMBUILDINGOVÉ AKTIVITY, TAKŽE JSME SE VŠICHNI MĚLI MOŽNOST DOBŘE POZNAT A UŽÍT SI SPOUSTU LEGRACE)

CESTA Letecká doprava (byla zajištěná z peněz z grantu) – společnost KLM až do Birminghamu Přestup v Amsterdamu Tam i zpět stejně Cesta proběhla hladce a bez komplikací

PRAXE Praxe nám byla zajištěna ještě před výjezdem Věděli jsme dopředu, kde bude naše stáž probíhat

UBYTOVÁNÍ A STRAVA Bydlel jsem s landlordem Vše bylo vždy čisté Vlastní pokoj (měl jsem vlastní pokoj, kde byla postel, skříň, dva noční stolky, rohová pohovka) Self-catering (co jsem si uvařil to jsem měl a nikdo se o mě v tomhle ohledu nestaral a nebyl jsem ani vázán nějakými časy, kdy mám být doma na večeři)

DOPRAVA Po městě autobusem (autobusy nejezdí moc na čas a občas vynechávají a tak je lepší být dochvilnější) Vlakem mimo město (vlakem jsme cestovali např. na hrad Warwick)

PRACOVNÍ POZICE Solihull Council House – „Rada města“ Odbor školství Kancelářská práce (dělal jsem kancelářskou práci všeho typu od skenování a kopírování po vytváření různých dokumentů v počítači)

VOLNÝ ČAS Nejčastěji s přáteli Poznávání nových míst Památky Kino Výlety do okolí

ÚKOLY BĚHEM STÁŽE Deník (každý z nás zaznamenával své pracovní povinnosti do deníku každý den) Slovník (každý si vytvářel ještě jeden deník s postřehy, novými slovy, frázemi apod.)

DOKUMENTY SPOJENÉ SE STÁŽÍ Europass Mobility (nejdůležitější dokument pro nás, důkaz že jsme absolvovali stáž a co vše jsme se naučili) Závěrečná zpráva (zpráva, kterou každý účastník vyplní a zhodnotí všechny aspekty stáže) Reference (na požádání zaměstnavatele nám ji ochotně vystavili) Evaluation Sheet (zhodnocení našich pracovních schopností)

FINANCOVÁNÍ Vše bylo pokryto z grantu, který naše škola obdržela: Ubytování Cestování (MHD + letenky) Strava

ZHODNOCENÍ Veliký přínos Získaní nových zkušeností (řešení problémů, vystupování, jednání s lidmi, obohacení slovní zásoby cizího jazyka, komunikace v cizím jazyce) Jsem rád, že jsem měl možnost zúčastnit se tohoto projektu díky naší škole.