Interaktivní personální portál

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Praha 9. března Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM, JAK a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
9. května 2012 Praha. Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
MVČR Projekt Procesní modelování agend 9
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Realizační tým ICZ duben 2005
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
EGovernment v České republice Současnost a priority do roku 2020 Ministerstvo vnitra odbor eGovernmentu.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Procesní modelování agend veřejné správy Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Chomutov,
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Národní síť Zdravých měst ČR
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Odbor hlavního architekta a Digitální transformace v České republice
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Informační zdroje české veřejné správy
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Interaktivní personální portál pro potřeby zaměstnanců ve veřejné správě Lubomír Valenta – vedoucí pracoviště projektů eGovernmentu, Ministerstvo vnitra ČR Lucie Zajícová – administrátorka projektu, MV ČR Marek Šmíd – lektor PePo, IVS Praha Jana Malinovská – metodička obsahové části PePo IVS Praha

Organizace 8:30 – 9:00 Registrace   9:00 – 9:20 Zahájení – stručný přehled eGovernmentu 9:20 – 10:30 Představení PePo 10:30 – 11:00 Přestávka cca 30 minut 11:00 – 12:30 Funkcionality PePo 12:30 – 13:30 Diskuse / dotazy účastníků 12:00 – 13:00 Oběd

Cíle eGovernmentu Od nekoordinovaného řízení ICT státu ke koordinovanému, které bude vycházet z Národního architektonického plánu; Od vysoké závislosti na externích dodavatelích ICT k vlastní kompetenci k řízení a provozu ICT; Od nejednotných procesů veřejné správy ke standardizovaným, efektivním a měřitelným službám ICT ve veřejné správě a samosprávě; Stávající legislativní rámec a způsob spolupráce různých orgánů veřejné správy samy o sobě nezabránily tomu, že musíme řešit několik náročných výzev – a to především: .... ... Překonávat tzv. rezortní přístup, kdy neexistuje centrální orgán s pravomocí standardizace a řízení rozvoje eGovernmentu

Cíle eGovernmentu Od izolovaných IS ke sdíleným ICT službám, od izolovaných prostředí ke koordinované síti Národních a regionálních datových center; Od izolovaných identitních systémů k jednotným identitním systémům uživatelů služeb; Od úředních přepážek k digitální samoobsluze

Rada vlády pro informační společnost vznikla usnesením vlády v roce 2014 má 27 členů; trvale pověřeným předsedou je náměstek ministra vnitra pro řízení sekce ICT hlavním cílem činnosti je rozvoj veřejné správy a eGovernmentu, především v oblastech vyplývajících ze strategických dokumentů Evropské komise a vlády ČR (Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014-2020, Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR 2012-2020, Národní program reforem České republiky 2014 a Evropa 2020).

Strategický rámec rozvoje veřejné správy ČR 2014-20 Systematický přístup k rozvoji eGovernmentu zvolený na základě odborné diskuze a zapojení více zainteresovaných stran. Ke specifickému cíli 3.1 bylo definováno 10 hlavních aktivit jeho implementace. Další snímek – priority pro 2015+

Projektové okruhy SC 3.1 1. Správa, řízení eGovernmentu (včetně systému pro řízení – NAP) 2. Informační a ICT gramotnost a systémy pro vzdělávání 3.1 Úplné elektronické podání 3.2 Kontaktní místa 3.3 Elektronizace odvětví: eLegislativa, eSbírka 3.4 Elektronizace odvětví: eCulture 3.5 Elektronizace odvětví: eEducation 3.6 Elektronizace odvětví: sociální služby, pojištění, dávky 3.7 Elektronizace odvětví: eHealth 3.8 Elektronizace odvětví: výběr daní a pojištění 3.9Elektronizace odvětví: eJustice 3.10 Elektronizace odvětví: eProcurement 3.11 Elektronizace odvětví: eArchivace (NDA) 4. Zpřístupnění obsahu, transparentnost, opendata 5.1 Rozšíření, propojení a konsolidace datového fondu veřejné správy a jeho efektivní a bezpečné využívání dle jednotlivých agend 5.2 Prostorová data a služby 6.1 Technologická a komunikační infrastruktura (datová centra) 6.2 Bezpečnost a krizové řízení 6.3 Sdílitelné služby technologické infrastruktury 7. Kybernetická bezpečnost 8.1 Elektronická identita 8.2 Elektronické doručování a ekvivalence dokumentů (eIDAS) 9. Elektronizace podpůrných procesů

Úplné elektronické podání autentizace životní situace eOP ISDS IdP.. formulář výběr výběr Uložit Uložit Identita Uložit validace dat vstup uživatele předvyplnění formuláře AIS, dat.fond... PDF otisk před podáním DS – AIS AIS PODÁNÍ občan OVM

Prvky procesního řízení ve veřejné správě Strategický rámec rozvoje veřejné správy 2014 – 2020 Globální cíle a strategie Výstupy PMA (Projekt PMA) Metodika modelování agend Procesní modely Typové ukazatele procesů Standard agendy (Projekt A121) Aktualizace procesů agendy dle platné legislativy Výběr a upřesnění ukazatelů Měření výkonnosti na 30 vybraných OVM Definice standardu agendy Integrovaný systém řízení výkonnosti a kvality úřadu Instanční procesní model agendy (40 procesů) Systemizace pracovních rolí ve vazbě na typy procesů Optimalizovaná sestava KPIs agendy (úřad – agenda – úředník) Procesně generované pracovní náplně úředníků Kompetenční modely úředníků pro výkon agendy Výkonnostní modely úředníků provázané na standard agendy MVČR MÚ

www.ipepo.cz

KonferenČNÍ VZDĚLÁVACÍ AKCE PEPO Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015: Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17 hod 1. října 2015: Brno - Krajský úřad Jihomoravského kraje, od 9 hod do 17 hod 8. října 2015 Benešov – školící středisko IVS Praha, od 9 hod do 17 hod

Projekt: interaktivní personální portál pro potřeby zaměstnanců ve veřejné správě reg.č. CZ.1.04/4.1.00/38.00002 Financování: Operační program lidské zdroje a zaměstnanost Spolufinancování: Ministerstvo vnitra ČR Poskytovatel služby : Institut pro veřejnou správu Praha Délka realizace: do 30.11.2015 Hlavní cíl: vytvoření metodického nástroje a podpora efektivity rozvoje a řízení lidských zdrojů ve veřejné správě (pro územní samosprávu : obce I. , II. a III. typu) Dílčí cíle: podpora řízení lidských zdrojů v územní samosprávě podpora lepšího výkonu řízení lidských zdrojů u obcí I. a II. typu (cca. 5000 obcí) podpora postupného sjednocování personálních činností v obcích I. a II. typu nabídnout interaktivní portál www.ipepo.cz (doména registrována) Cíle projektu vychází z provedené analýzy stavu VS, ze Strategie rozvoje VS a eGovernmentu.

Cílové skupiny: Zaměstnanci dle zákona č. 312/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů, který upravuje pracovní poměr úředníků územních samosprávných celků a jejich vzdělávání (zejména pro zaměstnance obcí I. a II. stupně)

PříjemnÝ DEN Přejí realizátoři