Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Karta Domů, skupina Odstavec
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Vzhled prezentace - šablony
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Databáze Sestavy.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Grafy v Excelu.
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Power Point– popis prostředí
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vlastnosti stránky a tisk
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
Grafy v Excelu.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Jak učit tvorbu textových dokumentů
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Rozdíl mezi databází a tabulkou Rozdíl mezi Accessem a Excelem
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_043.ICT.13 Práce s předlohou snímku.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Popis prostředí Tabulky Návrhové zobrazení Datové typy Vlastnosti pole Řazení a filtrování.
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Databáze MS ACCESS 2010.
2OP483 Manažerská informatika 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
Databáze MS ACCESS 2010.
Vytvoření formuláře Access (11).
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 představuje metodu jak elegantně zobrazit data (údaje) z tabulek, ale slouží také k tisku těchto dat, zobrazená data nelze upravovat.  velké množství dat sestava zobrazí přehledně a může stránky doplnit o záhlaví zápatí (obsahuji například čísla stránek  data lze seskupovat (například podle měsíců, výrobků, záleží na datech ve zdrojové tabulce) a pro takto seskupená data doplňovat souhrny. Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 Používají se 3 základní typy zobrazení  Návrhové zobrazení  Slouží pro celkový návrh a změnu návrhu sestavy, nelze zde pracovat s daty, vidíme všechny její části a můžeme upravovat všechny její vlastnosti  Zobrazení rozložení  Data vidíme v podobě, jak vypadají v hotovém Zobrazení sestavy, ale můžeme dělat ještě některé změny v návrhu sestavy  Zobrazení sestavy  Výsledná podoba sestavy  Náhled  Klasický náhled před tiskem, možnost exportu stránky do jiných formátů Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

K vytvoření sestavy je nejlepší použít volbu Vytvoření - Sestavy - Průvodce sestavou Výběr typu zobrazení závisí na účelu pro který sestavu  Sloupcová sestava  Tabulková sestava  Zarovnaná sestava  Štítky Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 Sestava se skládá se ze 3 samostatných oblastí (částí)  Záhlaví sestavy  Zobrazeno jen na začátku sestavy na první stránce (hlavička: logo firmy, název sestavy datum vytištění,..)  Záhlaví stránky  Zobrazeno nahoře na začátku každé stránky (záhlaví polí tabulek na každé stránce)  Záhlaví skupiny  Pokud jsou data sestavy seskupeny podle určitých údajů Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 Sestava se skládá se ze 3 samostatných oblastí (částí)  Tělo sestavy  Obsahuje konkrétní data  Zápatí skupiny  Zobrazeno za každou skupinou (souhrnné údaje za skupinu)  Zápatí stránky  Zobrazeno na konci každé stránky (souhrnné údaje za skupinu, číslo stránky,…)  Zápatí sestavy  Zobrazeno jen jednou na konci celé sestavy (políčko pro podpis, souhrnné údaje vypočtené pro celou sestavu) Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

Volbou Vytvoření – Sestavy  Návrh sestavy  Prázdná sestava  Průvodce sestavou – nejlepší varianta Výhodou je snadné vytváření skupin a možnost využití dat z více tabulek  Seskupování – vytváření úrovní polí v sestavě pro více záznamů podobného typu, data v nich řadit a tvořit k nim různé souhrnné informace (součty, počty, průměry,…)  Sestava z více tabulek – jednotlivé tabulky, z nichž využíváme data musí být samozřejmě propojena relacemi Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 Nástroje návrhu sestavy  Karta Návrh  ovládací prvky, záhlaví a zápatí a úprava vlastností sestavy  Karta Uspořádání  Rozložení jednotlivých polí, tabulka, …  Formát  Formát písma, pozadí, podmíněné formátování,..  Vzhled stránky  Nastavení tiskové stránky Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 Vázaný ovládací prvek: slouží k zobrazování hodnot. Jeho zdrojem je pole z tabulky, nebo dotazu. Mezi vázané ovládací prvky patří:  Textové pole: pro pole s datovými typy text, memo, číslo, datum a čas, měna, automatické číslo, hypertextový odkaz  Pole se seznamem: pro pole s datovými typy text nebo číslo, s možností výběru  Zaškrtávací pole: pro pole s datovým typem ano/ne  Rámeček vázaného objektu: pro pole s datovými typy Objekt OLE se zobrazením obrázku  Příloha: pro pole s datovými typy Příloha 10 Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 Nevázaný ovládací prvek: prvek bez zdroje dat. Slouží k zvýšení přehlednosti sestavy. Mezi nevázané ovládací prvky patří například:  Popisek: konstantní text  Hypertextový odkaz: konstantní hypertextový odkaz  Obrázek: konstantní obrázek  Logo: konstantní obrázek umístěn u názvu sestavy  Název: konstantní text umístěný v zápatí sestavy  Číslo stránky: číslo tiskové stránky sestavy  Datum a čas: aktuální datum a čas  Vypočítaný ovládací prvek: zdrojem dat není přímo pole s podkladové tabulky či dotazu, ale výraz vypočtený z jiných polí tabulky, či dotazu, nebo vypočtený z jiných ovládacích prvků 11 Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky

 Kruczek, Aleš. Microsoft Access 2010 Podrobná uživatelská příručka. Brno: Computer Press, 2010, vydání první. 12