Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Advertisements

2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:5.12.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/5.
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
ŠKOLNÍ VÝLET 3.B MORAVSKÝ KRAS
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel.
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: Havířov-místo, kde žiju Autor: Mgr. Irena Tomicová Výukový.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Zámek Hluboká nad Vltavou
ÚLOHY O POHYBU.
 Po příjezdu na Petřínskou rozhlednu se půjdeme podívat do zrcadlového bludiště, do hvězdárny a pak se rozhlédneme z rozhledny na Prahu.  Z Petřínské.
Kinematika 5. ROVNOMĚRNÝ POHYB I. Mgr. Jana Oslancová
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
TROJČLENKA.
Recyklace RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc EXKURZE PETKA CZ.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_171_dráha-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Mgr. Iva Vrbová, SINOVÁ A KOSINOVÁ VĚTA Řešené slovní úlohy Mgr. Iva Vrbová,
FUNKCE 16. Nepřímá úměrnost – zadání funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Test - skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Směny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Večeře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Hledání souvislostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Čas pohybu Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 24_hospodarstvi_cr Ročník: osmý Vzdělávací.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Průřezové úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Účinnost přeměny energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Matematizace textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Přímá a nepřímá úměrnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Pel_II_18 Soustavy rovnic – slovní úlohy6
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Souhrnný test kvantitativního myšlení
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Pardubice-Spořilov
Kombinační číslo 6. října 2013 VY_42_INOVACE_190206
Rozdělení četností 13. prosince 2013 VY_42_INOVACE_190224
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Slovní úlohy o pohybu 2 postup na konkrétním příkladu
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc.
Návštěva zoo VY_32_INOVACE_ února 2014
NA VÝLETĚ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Kombinatorika VY_32_INOVACE_ ledna 2014
Matematická rozcvička
Složené slovní úlohy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
Průměrná rychlost – úlohy II
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Společenská výchova – Kultůra cestování
Pohybové úlohy 3 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Výpočet času Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Slovní úlohy o pohybu.
Pohybové úlohy 3 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
1.6 Přímá a nepřímá úměrnost
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Slovní úlohy o pohybu.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Slovní úlohy I. – o pohybu a řešené soustavami rovnic - procvičování
Transkript prezentace:

Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. VY_32_INOVACE_ února 2014

2 Zadání úlohy: Dvojčata Jitka a Petr plánovala sobotní výlet na hrad Kolštejn, na kterém budou o víkendu probíhat rytířské slavnosti. Shodou okolností bude v programu vystupovat i Petrův kamarád Daniel, člen šermířské skupiny SWORD. Rodiče dvojčatům jejich aktivitu schválili a přispěli každému z nich 250 Kč na vstup a drobnou útratu. Petr s Jitkou se snaží promyslet svoji cestu na hrad tak, aby stihli začátek vystoupení Danielovy skupiny SWORD v 11:30h. Petr ovšem nebude schopen vyjet dříve než v 7:00h ráno. 2

3 Zadání úlohy: Možnosti přepravy jsou pestré: z města, kde bydlí dvojčata, vede do Lhotky cyklostezka dlouhá 42 km z města do Lhoty (vzdálené od hradu 7 km) jede vlak, z města do Lhotky (vzdálené od hradu 6 km a 2 km od Lhoty) jede autobus, ze Lhotky vede na kopec lanovka, k hradu lze pak dojít po 5 minutách pěšky. 3

4 Úkol: Navrhněte pro Petra a Jitku co nejlepší trasu z města na hrad tak, aby jim vystačily peníze od rodičů, a aby stihli vystoupení skupiny SWORD. 4

5 Pomocné informace: 1)Pokud dvojčata pojedou na kole, musí si koupit jeden zámek na kolo. V obchodě na náměstí stojí tento zámek 150 Kč, celý nákup trvá 5 minut, ovšem obchod otvírá v sobotu až v 8:30h. 2)Vstupné na rytířské slavnosti stojí 80 Kč za jednoho. 3)Ze Lhoty i ze Lhotky vede cesta k hradu celou dobu do kopce. 4)Lanovka ze Lhotky začíná jezdit od 9h v pravidelných intervalech co 30 minut. 5)Dvojčata chodí do kopce průměrnou rychlostí 3km/h. 6)Odjezdy vlaku z města do Lhoty jsou v sobotu dopoledne následující: 6:32h, 8:08h, 10:42h. 5

6 6 7) Průměrná rychlost dvojčat na kole je 18 km/h, ovšem do kopce je pouze poloviční. 8) Cesta vlakem z města do Lhoty trvá 72 minut a cena jízdenky je 85 Kč. 9) Cena za jednu cestu lanovkou pro jednu osobu je 90 Kč. 10) Autobus z města do Lhotky jede v 8:25h, cena jízdenky je 82 Kč a cesta trvá 75 minut. 11) Lanovka jede ze Lhotky na kopec 15 minut.

7 7 ŘEŠENÍ Varianta A: Z města až na hrad na kole: 8:30 – 8:35 nákup zámku na kolo (150 Kč) 8:35 – 10:55 cesta do Lhotky na kole rychlostí 18 km/h 10:55 – 11:35 cesta na kole do kopce rychlostí 9 km/h NESTIHNOU ZAČÁTEK Varianta B: Z města na kole do Lhotky a potom lanovkou na kopec: 8:30 – 8:35 nákup zámku na kolo (150 Kč) 8:35 – 10:55 cesta do Lhotky na kole rychlostí 18 km/h 11:00 – 11:15 cesta lanovkou na kopec (180 Kč) 11:15 – 11:20cesta od lanovky k hradu (160 Kč nákup vstupenek) STIHNOU ZAČÁTEK PŘEDSTAVENÍ – NÁKLADY 490 Kč

8 8 ŘEŠENÍ Varianta C: Z města vlakem do Lhoty a pak pěšky do kopce: 8:08 – 9:20 cesta vlakem do Lhoty (170 Kč) 9:20 – 11:40 cesta pěšky rychlostí 3 km/h ze Lhoty k hradu NESTIHNOU ZAČÁTEK Varianta D: Z města vlakem do Lhoty a pak lanovkou do kopce: 8:08 – 9:20 cesta vlakem do Lhoty (170 Kč) 9:30 – 10:10 cesta pěšky rychlostí 3 km/h ze Lhoty k lanovce do Lhotky 10:30 – 10:45cesta lanovkou (180 Kč) 10:45 – 10:50cesta od lanovky k hradu (160 Kč nákup vstupenek) PŘEKROČÍ ROZPOČET – NÁKLADY 510 Kč

9 9 ŘEŠENÍ Varianta E: Z města autobusem do Lhotky a pak pěšky do kopce: 8:25 – 9:40 cesta autobusem do Lhotky (164 Kč) 9:40 – 11:40 cesta pěšky rychlostí 3 km/h ze Lhotky k hradu NESTIHNOU ZAČÁTEK Varianta F: Z města autobusem do Lhotky a pak lanovkou do kopce: 8:25 – 9:40 cesta autobusem do Lhotky (164 Kč) 10:00 – 10:15 cesta lanovkou (180 Kč) 10:15 – 10:20cesta od lanovky k hradu (160 Kč nákup vstupenek) PŘEKROČÍ ROZPOČET – NÁKLADY 504 Kč