Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Deset významných osobností ICT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie počítacích strojů
Advertisements

Filip Benda G1. A 22. listopadu 2013 Bill Gates a Steve Jobs.
Zjednodušená verze pro účely výuky na ZŠ.
Základní počítačové díly
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Historie počítačů Historie o počítačích. Anna Lustyková 8.A.
Historie počítacích strojů
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Historie počítačů.
Historie počítačů Co máte umět k písemce.
VÝVOJ POČÍTAČŮ stručně.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Historie počítačů.
Počítačové sítě základní pojmy
Historie OS 1. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zálohování dat MS Windows - Aktovka.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Internetový prohlížeč
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Apple Markéta Kučerová, 5.A. Obecně Americká společnost založená Stevem Jobsem Specializace na hardware a software Mezi nejznámější produkty patří iPhone,
Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.
Informatika akademický rok 2012/2013 Historie, sou č asnost, budoucnost.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.16 Téma: PowerPoint.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Výroky "Nemyslím si, že by na světovém trhu byla poptávka po více než pěti počítačích." (Thomas J. Watson, IBM, 1943) „Pro pokrytí celosvětových potřeb.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Topologie.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Úvod do programování.
Von Neumannovo schéma Jana Bobčíková.
Bill gates (William Henry Gates III.)
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Historie počítačů Lenka Kohnová 1.ročník sovc
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Historie počítačů.
Norbert Wiener Zakladatel kybernetiky
HyperText Markup Language (zkratka HTML) je v informatice název značkovacího jazyka používaného pro tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými.
INFORMATIKA Historie pc.
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
John von Neumannova koncepce. John von Neumann  Narozen 28. prosince 1903 Budapešť Rakousko-Uhersko  Zemřel 8. února 1957 Spojené státy americké.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_05_HISTORIE_VYPOCETNI_TECHNIKY.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
SOFTWARE Operační systémy.
Internet Historie, adresy serverů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Historie operačních systémů úvod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Operační systémy 1.
Informatika – Operační systémy
Informační a komunikační technika
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Deset významných osobností ICT

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_PoP_IKT_1E_05 Autor Petr Polách Tematický celek IKT – technické vybvení počítačů Ročník 1. Datum tvorby Anotace Prezentace slouží jako podpora při výuce předmětu Informační a komunikační technologie představením několika významných osobností historie ICT Metodický pokyn Prezentace slouží jako podpora při výuce s použitím projektoru nebo programu typu Master Eye (Visio).

3 Charles Babbage Otec počítačů Anglický matematik, filozof, vynálezce a strojní inženýr Jako první přišel s nápadem sestrojit programovatelný počítač. Navrhl první programovatelné mechanické počítače Charles Babbage Narození26. prosince 1791 Úmrtí18. října 1871

4 Konrád Zuse Německý inženýr a počítačový průkopník Pracoval v nacistickém Německu První funkční počítač řízený programem Navrhl první vyšší programovací jazyk Plankalkül 1941 založil Zuse jednu z prvních počítačových firem - počítač Z4, známý jako světově první „komerční“ počítač Konrád Zuse Narození22. června 1910 Berlín,Německo Úmrtí18. prosince 1995 Hünfeld,Německo

5 Norbert Wiener Zakladatel Kybernetiky – vědy o řízení a sdělování u organismů a strojů (1948) Kybernetika – základ celé moderní IT Norbert Wiener Narození26. listopad 1894 Missouri v Kolumbii Úmrtí18. března 1964 Stockholm

6 John von Neumann Geniální maďarský matematik Přispěl k oborům jako kvantová fyzika, funkcionální analýza, teorie množin, ekonomika, informatika, numerická analýza, hydrodynamika, statistika, atd. Průkopník digitálních počítačů Kolem roku von Neumannova architektura digitálního počítače – dodnes tvoří základ architektury počítačů John von Neumann Narození28. prosince 1903 Budapešť, Rakousko-Uhersko Úmrtí8. února 1957 Spojené státy americké

7 Bill Gates Spoluzakladatel (spolu s Paulem Allenem) a předseda představestva společnosti Microsoft Operační systémy MS DOS a MS Windows V roce nejbohatší člověk na světě Bill Gates Narození28. října 1955 Seattle, Washington, USA

8 Steve Jobs V roce 1976 spolu se Stevem Wozniakem založil firmu Apple IT Vizionář: „Lidé často nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážete.“ Steve Jobs Narození24. února 1955 San Francisco, USA Úmrtí5. října 2011 Palo Alto, USA

9 Linus Torvalds Autor jádra operačního systému Linux Koordinuje projekt Linux Zastánce Open source a svobodného software Linus Torvalds Narození28. prosince 1969 Helsinky Finsko

10 Vint Cerf Zakladatel Internetu americký informatik, který je označován za „otce internetu“. Společně s Bobem Kahnem totiž vytvořil komunikační protokol TCP/IP, na kterém je dnes celosvětová síť vystavěna a její základní architekturu. Od roku 2005 pracuje ve společnosti Google jako viceprezident a technologický evangelista. V současné době se zabývá budováním tzv. meziplanetárního internetu. Vinton Gray Cerf Narození23. června 1943 New Haven, Connecticut, USA Povoláníinformatik ZaměstnavatelGoogle Znám jakotvůrce TCP/IP

11 Charles F. Goldfarb Výzkumník IBM tvůrce značkovacího jazyka SGML, jehož podmnožinou jsou i jazyky HTML a XML. Charles F. Goldfarb Narození8. června 1955 Londýn

12 Tim Berners-Lee Vynálezce World Wide Webu Ředitel konsorcia W3C, které dohlíží na pokračující vývoj webu Vytvořil první webový prohlížeč (WorldWideWeb) Tim Berners-Lee Narození8. června 1955 Londýn

Obr. 1 CHARLES BABBAGE (online) Dostupné na: Obr. 2 KONRÁD ZUSE (online) Dostupné na: Zuse/ Obr. 3 NORBERT WIENER (online) Dostupné na: Wiener/ Obr. 4 JOHN VON NEUMANN (online) Dostupné na: Obr. 5 BILL GATES (online) Dostupné na: Gates/ Obr. 6 STEVE JOBS (online) Dostupné na: Jobs/ Obr. 7 LINUS TORVALDS (online) Dostupné na: Torvalds/ Obr. 8 VINT CERF(online) Dostupné na: Obr. 9 CHARLES F. GOLDFARB'S (online) Dostupné na: Obr. 10 TIM BERNERS-LEE (online) Dostupné na: Použité zdroje