Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v
Advertisements

Patenty Na co dávat pozor při zápisu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Bohuslav Gaš Karolinum, UK 18. června 2009 Metodika hodnocení výsledků výzkumu a vývoje.
PhDr. Miroslava Kopicová ministryně školství Vysoká škola ekonomická Praha 16. března 2010.
INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA FLD
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Vkládání záznamů do databáze OBD
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Národní referenční rámec excelence - NRRE Ladislav Cabada
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
Metodika: výsledek odborně kvalifikovaného postupu, nebo dohadovacího řízení? Jana Musilová Akademické fórum VI – Praha – 17. září 2009 Odborná skupina.
Hodnocení výzkumu a vývoje a jejich výsledků v roce 2006 Jakub Fischer.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 19. března 2015.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Sedmý rok Metodiky … pokračování v neodbornosti? Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Mimořádné Akademické fórum – 23. březen 2010.
Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: Prezentující: Daniela Tkačíková
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Porada ředitelů ústavů, Osnova 1. Metodika hodnocení výzkumu a vývoje a jejich výsledků v. r Výsledky hodnocení FSI. 3. Operační program.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Šimon Nešvera Kam kráčí VVVS Šimon Nešvera
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Aplikace VKLAP (nejen) pro vkládání dat do databáze RIV Mgr. Věra Kroftová Agrotest fyto, s.r.o.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
1 Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací (IPN Metodika) Zasedání Dozorčí rady
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Predátorské, ukradené, podvodné, podezřelé, zkrátka nekvalitní publikace a konference M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Základní pravidla pro hodnocení vědeckých výsledků 2015 Marek Skovajsa OVV, FHS UK.
Porada ředitelů ústavů,
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Centrální databáze RIV aneb Co se s vašimi daty děje dál
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Publikace versus patenty, úskalí licencování
Martin Pešl, Martin Vrubel
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Web of Science – Journal Citation Reports
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Transkript prezentace:

Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský

Systém bodového hodnocení vědeckých výstupů Připravovaný systém institucionálního financování vědy a výzkumu podle „kvantifikovaných“ výsledků Východiskem jsou údaje zahrnuté v Informačním systému vědy a výzkumu (RIV, CEP, CEZ) Kritéria jsou schvalována Radou pro vědu a výzkum MŠMT Základním parametrem je Index SR, což je podíl celkově získaných bodů za vykázané výsledky a celkových finančních nákladů ze státního rozpočtu vynaložených na tyto aktivity

II – ostatní vědy (dle číselníku IS VaV) Druh výsledkučeský a slovenský jazyk ostatní jazyky J imp článek v impaktovaném časopise 5 + x *) J neimp článek v recenzovaném časopise 12 Bodborná kniha 12,525 Ckapitola v knize 12 Dčlánek ve sborníku 0,10,2 Ppatent 50 **) 500 ***) Z (T)poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno 75 ****) Sprototyp, uplatněná metodika, funkční vzorek, autorizovaný SW, užitný a průmyslový vzor 25 ****) Systém bodového hodnocení vědeckých výstupů

*) celkový počet bodů bude určen vztahem: 5 + (15×IF časopisu / medián IF oboru) kde hodnota „IF časopisu“ a „medián IF oboru“ bude použita dle ISI Web of Knowledge – Journal Citation Reports za rok 2006; hodnoty mediánu IF oboru budou zveřejněny na v termínu stanoveném pro zveřejnění výsledků první etapy Hodnocení 2007 Je-li časopis zařazen k více oborům s různými hodnotami mediánu IF oboru, jako použitá hodnota mediánu IF oboru bude použita průměrná hodnota ze všech přiřazených oborů. **) český nebo jiný národní patent, s výjimkou patentu USA a Japonska; do této kategorie bude zařazen i patent, u kterého nejsou v rámci IS VaV uvedeny údaje o zemi vydavatele ***) evropský nebo mezinárodní patent (EPO, USPTO), patent USA a Japonska ****) rozlišení druhů výsledků Z a S je sledováno od roku 2006, do té doby byly tyto výsledky zahrnuty pod kódem T; výsledky zahrnuté do Hodnocení 2007 s uvedeným druhem výsledku T budou hodnoceny jako výsledky Z, tj. 75 body

Výsledky hodnocení 2004 – 2006 dle OBD Celkové finanční prostředky LF Hodnocení výsledků VaV v OBD Index SR LF UP dle výsledků v OBD

Srovnání výsledků uvedených v OBD versus RIV za rok 2006 OBDRIV Počet uznatelných výsledků Bodové hodnocení výsledků LF UP ,9 Index SR Počet výsledků dedikovaných grantu Počet výsledků nededikovaných grantu3694

Závěr Eliminovat vkládání balastních informací do OBD (přednášky, aktivní účasti, abstrakta) Vyžadovat dedikování uznatelných výsledků grantům nebo specifickému výzkumu