Hlavní výhody systému VH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

Bezpečný digitální podpis v praxi
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Vzdálený přenos obrazu z operačního sálu
DSC Monitor DSC Monitor Obsah Tato PowerPointová prezentace je rozdělena do několika různých sekcí. Stisknutím názvu sekce.
Prezentační prostředky Pavel Dvořák Úspěch prezentace nespočívá jen  v dobře připraveném obsahu,  ve skvělých řečnických obratech řečníka, ale do značné.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Univerzální software Ht Monit
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
PC komponenty.
Analýza a zpracování obrazových dat pro fotogrammetrický skener 2008 Petr Douša.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
OBECNÁ BIOLOGIE MIKROSKOPOVÁNÍ
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Tomáš Jeřábek, Praha UK PedF KITTV, 2013
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.6 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Práce se skenerem, skener Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
Počítačová grafika 18. Marcel Svrčina.
Bitmapová a Vektorová grafika
Identifikátor materiálu: EU
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
MANET … přehled dostupných modulů …. MODULARITA: MANET je plně modulární což značí jeho otevřenost dalšímu rozvoji. V okamžiku vzniku nového modulu lze.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
DÁLKOVÝ PRŮZKUM ZEMĚ.
Pozorování krevních nátěrů
Digitální fotografie 1.část ZS 2009 Pojem digitální fotografie Barevné modely Formáty digitálního obrazu Typy digitálních fotoaparátů Základní úpravy digitální.
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
esodat esodat esodat Diferenciátory periferní krve Diferenciátory kostní dřeně PEM s.r.o., Náchod.
Kateřina Lazecká Zoner Photo Studio 11. OBSAH Úvod Co to Zoner Photo Studio je? Úpravy fotografií Organizace fotografií Sdílení a publikování fotografií.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
PACS Picture Archiving and Communication System
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Implementace moderní "technické" počítačové grafiky do ŠVP s důrazem na tvorbu zpracovaných výstupů, zpracování návrhů dodatků do ŠVP v TV.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika ročník III
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Prezentace technologie MLA Od konfigurace počítače přes funkci až k aplikaci.
Periferní zařízení počítače - opakování
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Ukládání dat biodiverzity a jejich vizualizace
Rastrová grafika Základní termíny – Formáty rastrové grafiky.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skenování fotografie
Optické přístroje VY_32_INOVACE_59_Optické přístroje
Výstupní zařízení počítače - skener
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Výstupní zařízení - skener
Remote control, využití v teleKonzultaci
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Parametry krevního obrazu na hematologických analyzátorech
Parametry krevního obrazu na hematologických analyzátorech
TROFICKÁ POJIVA.
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Nátěr krve na skle Bourková L., OKH FN Brno.
Hematopoéza Bourková L., OKH FN Brno.
Využití asistivních technologií v procesu vzdělávání
Mgr. Miroslava Telingerová
Transkript prezentace:

Vision Hema BASIC Digitální skenovací mikroskop pro automatickou analýzu krevních nátěrů

Hlavní výhody systému VH Manuální biologický mikroskop s “nekonečnou” optikou, digitalní kamerou Vision Osobní počítač se software Vision Hema Monitor s vysokým rozlišením, barevná tiskárna Automatické skenování krevních nátěrů, propočet a klasifikace krevních buněk Morfologická analýza leukocytů Kontrola kvality Funkce autofocus u VH BASIC AF Možnost editovat digitální snímky, atlas objektů Textové komentáře k obrázkům v atlasu Ukládání dat v databázi, archivace a tvorba reportů Konzultace a sdílení výsledků analýzy Integrace do jiných informačních sítí (LIS/HIS)

Vision Hema Basic + AF

Vision Hema Assist

Aplikace Medicína Klinické laboratoře Hematologie Výzkum - Onkologie Transfúzní stanice Farmacie Vzdělávání Vzdálená konzultace Trénink specialistů Telemedicína

Příprava krevních nátěrů – preanalytická část V-Sampler, V-Chromer III Zařízení pro standardizovanou přípravu krevních nátěrů Snadné použití Proces standardizace přípravy krevních nátěrů ve vysoké kvalitě Současná příprava dvou nátěrů najednou Nastavení tloušťky a délky nátěru Nastavení vlastního bar. protokolu Kompaktnost a lehká hmotnost

Vision Hema – co umí Automatické snímání obrázků krevních buněk WBC a RBC kamerou Morfologická analýza krevních buněk Automatický pohyb motorického stolku (pouze VH Assist) Tvorba reportů Funkce scanneru Archivace a sdílení výsledků

Hlavní benefity – výsledky analýzy Automatické generování fotogalerie mikroskopovaných krevních buněk Klasifikace WBC Rychlé ověření /validaci/ výsledků analýzy Scanování panoramatických digitálních vzorků kamerou (snapshot/scanner) Funkce show on slide

Hlavní benefity - souhrnně Automatizace a standardizace práce v laboratoři (větší efektivita práce) Zabránění tvorby únavy z rutinní práce s mikroskopem Databáze obrazových galerií všech analyzovaných krevních nátěrů s výsledky analýz Možnost využití sytému jako standardního světelného mikroskopu Telemedicína a vzdálená správa systému (tablet)

Průběh práce s VH 1. Příprava krevních nátěrů a umístění 1 nátěru na motorický stolek Manuální / Automatické skenování krevních nátěrů a klasifikace naskenovaných buněk 3. Ověření WBC, RBC odborníkem

Průběh práce 4. Vytvoření reportů (tisk/e-mail) 5. Bezpečné a spolehlivé ukládání dat do PC 6. Benefit internetového připojení (posílání obrázků, telemedicína - projektor, vzdálené připojení jiného PC, ovládání tabletem)

Klasifikace krevních buněk Systém lokalizuje přes 20 typů krevních buněk Automaticky klasifikuje segmenty, tyče, eosinofily, basofily, lymfocyty, monocyty Po validaci WBC s rozdělením do dalších skupin: (promyelocyty, myelocyty, metamyelocyty, plasmocyty, nediferencované blastové buňky, promyeloblasty a myeloblasty) Erythrocyty (normocyty, megalocyty, poikilocyty, anisocyty, etc.) Krevní destičky Artefakty

Validace výsledků Specialista není namáhán rutinní, monotónní prací (neustálý pohled do okulárů mikroskopu) Výsledky analýzy jsou zobrazeny v obrazové galerii buněk a uspořádány do skupin Vše, co musíte udělat, je zkontrolovat a ověřit výsledky

Práce s krevními buňkami Zobrazení galerie jednotlivých buněk klasifikovaných podle typů. Ověření změny zařazení krvinky lze provést jedním klikem (funkčním tlačítkem) — a objekt se pohybuje z jedné skupiny do druhé. Znázornění cytoplasmy, jádra a segmentace jádra (funkce maska).

Práce s krevními buňkami Opakované mikroskopické vyšetření objektů zobrazených v kameře (objektiv 100x). Detailní studium jediné buňky umožňuje její komplexnější posouzení (show on slide). Morfometrické parametry jsou propočítávány pro každý objekt.

Distribuce leukocytů – show on slide Znázornění dráhy skenování a značky pro všechny rozpoznané leukocyty a určitou barvou pro každý typ Hodnocení kvality snímaného vzorku, tloušťky nátěru a distribuci leukocytů

Tvorba reportu Report je vytvořen na základě výsledků analýzy a obsahuje veškeré informace o provedeném vyšetření detaily o laboratoři informace o pacientovi počet leukocytů počet erytrocytů morfologie leukocytů morfologie erytrocytů Price-Jonesova křivka (distribuce průměrů erytrocytů) komentáře obrázky

Výhody VH očima klientů Větší přehlednost zorného pole oproti pohledu v okuláru mikroskopu = snadnější diagnóza Menší únava z rutinní práce s mikroskopem (efekt červených očí při pohledu do okulárů) Možnost konzultace s kolegy u nejasných případů (na monitoru se vybrané buňky zobrazují pro všechny konzultanty v jeden okamžik, což usnadňuje názorové fórum) Vzdálená konzultace (buňky lze stáhnout z PC a poslat jako přílohu či nahrát na Flash) Digitální archivace výsledků (buňky jsou archivovány v paměti PC) Funkce „Show on slide“ (jednotlivé buňky se zobrazí zpětně i po skenování - systém je schopen je zpětně dohledat na nátěru při větším zvětšení) Nátěr anebo jeho část lze naskenovat (kamera se chová jako fotoaparát, který jednotlivá zorná pole snímá a ukládá digitalizované obrázky do paměti) Kompatibilita s LIS (přenos výsledků z Vision Hema do LIS resp. z a do kr. analyzátoru)

Děkuji za pozornost