Hlavní činnosti AutoSAP (priority, aktivity, služby, informace) AutoSAP, 2015 6. prosinec 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Hlavní činnosti Auto SAP (priority, aktivity, služby, informace) AutoSAP, prosinec 2013.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Celostátní síť pro venkov
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Obnova vozového parku v České republice
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Kontakt, dotazy Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce 2014 Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce počty osobních automobilů ve.
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP Brno, 3. června 2010 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Společné zasedání Rad ředitelů ZAP SR a Sdružení AP „Postavení automobilového průmyslu v ČR a aktuální problematika jeho firem“ Ing. Pavel Juříček, Ph.D.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Au tomobilov ý průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2010 Ing. Martin Jahn, prezident AutoSAP Zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 2. června.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Automobilový průmysl v České republice
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Transkript prezentace:

Hlavní činnosti AutoSAP (priority, aktivity, služby, informace) AutoSAP, prosinec 2013

Firmy AutoSAP v roce 2014

Podíl dodavatelů na tržbách AutoSAP 43,7 % Výroba vozidel ks Nárůst 10,7 % Podíl exportu na tržbách AutoSAP 85,3 % 85,3 % Nejvyšší Nejvyšší výroba osobních automobilů a autobusů v historii Podíl exportu na tržbách z průmysl. činnosti za ČR 90,3 % 90,3 % Tržby dodavatelů Tržby dodavatelů 372,4 mld. Kč Nárůst 8,4 % 8,4 % Firmy AutoSAP v roce 2014

Shrnutí za celý obor „automotive“

Podíly na tržbách „automotive“ ČR Porovnání podílu „automotive“ na počtu zaměstnanců v průmyslových činnostech a podílu na průmyslové produkci ČR

NAŠE VIZE: Česká republika, nejlepší místo pro automobilový průmysl. NAŠE POSLÁNÍ: Vytvářet podmínky, poskytovat potřebné služby a zastupovat společné zájmy svých členů vedoucí k rozvoji a trvalé konkurenceschopnosti automobilového průmyslu v České republice. ZÁKLADNÍ HODNOTY PRIORITY

ZÁKLADNÍ HODNOTY Prioritní orientace na členskou základnu a její potřeby Otevřenost a spolupráce na všech úrovních Vysoká odbornost, důvěryhodnost a spolehlivost Tvorba společných názorů a stanovisek Apolitičnost

Rozvojtechnického vzdělání vzděláníLegislativa a životní prostředí Vnější a vnitřní Vnější a vnitřníkomunikace a výstavy Hospodářskápolitika a zaměstnavatelské a zaměstnavatelskévztahy Priority a aktivity AutoSAP

Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy - Koordinace - Koordinace činností se SP ČR a HK ČR je zaměřena na: - podpora technického vzdělávání - ceny energií - věda, výzkum inovace - stabilita daňového systému - podpora zaměstnanosti - podpora exportu a investičního prostředí - zefektivnění státní správy Spolupráce s OS KOVO - vzájemná informovanost a podpora v oblastech společného zájmu (rozvoj autoprůmyslu v ČR) - sociální smír - …. ale žádná kolektivní smlouva vyššího stupně

Legislativa a životní prostředí Pracovně právní i obecná legislativa Pracovně právní i obecná legislativa - bezpečnostní přestávky ve vazbě na nařízení vlády - exekuce zaměstnanců a součinnost zaměstnavatelů - uznatelnost nákladů na VaV v činnosti finančních úřadů - posuzování nemocí z povolání (neúměrná délka řízení) Ekologická legislativa - věcný záměr zákona o výrobcích s ukončenou životností (vozidla, baterie, pneumatiky, elektrozařízení, sklo, papír, kovy a plasty) - novela zákona o odpadech Směrnice a nařízení EU Směrnice a nařízení EU - ČR mnohdy přísnější než požaduje EU - spolupráce v rámci zemí V4 (1. schůzka květen 2013, další v SR) Technická legislativa Technická legislativa - prováděcí vyhlášky k zákonu o schvalování technické způsobilosti vozidel - schvalování vozidel pro integrovaný záchranný systém

Rozvoj technického vzdělání Projekt POSPOLU Projekt POSPOLU - ověření prvků „duálního“ vzdělávání - analýza spolupráce škol a firem, vazba na IQ Industry Spolupráce s MŠMT, MPO a MF ČR Spolupráce s MŠMT, MPO a MF ČR - daňová zvýhodnění pro firmy podporující vzdělávací aktivity Sektorová rada pro strojírenství - Sektorová rada pro strojírenství - oficiální partner AutoSAP a SP ČR - definovány specifických potřeb oborů dle požadavků trhu práce Podpora techniky na úrovni krajů Podpora techniky na úrovni krajů - Sektorové dohody pro strojírenství v krajích Portál „autanasbavi.cz Portál „autanasbavi.cz “ - žádoucí by byla větší aktivita firem AutoSAP (informování o vlastních firemních akcích)

Vnější a vnitřní komunikace základní informační kanál pro členy Pravidelné publikace AutoSAP Pravidelné publikace AutoSAP - AutoSAP Info a Zpravodaj Tiskové informace, výroční tisková konference - intenzivní komunikace s médii na všech úrovních Odborné konference, semináře a workshopy Odborné konference, semináře a workshopy - řada akcí s přímou podporou či ve spolupráci s AutoSAP (např. Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR, AutoSYMPO) - vybrané akce na webu AutoSAP Společenská odpovědnost Společenská odpovědnost - spolupráce s Nadačním fondem pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením - aktivity v oblasti BESIP

Automobilové a motocyklové výstavy Spolupráce na výstavní strategii ČR - Veletrhy Brno - Veletržní výbory a komise SP ČR a MPO Podpora členů na výstavách - Monitorování požadavků členů - Orientace na nové trhy (BRIC) - Podpora při individuálních účastech - Podpora a propagace společných účastí v zahraničí

Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Co sdružení nabízí svým členům?

Předávání pravidelných publikací a materiálů Kompletní přehled automobilového průmyslu ČR (v Cz, 1x ročně) Za rok 2014 vydán v červnu 2015.

Ukázky z publikace

Předávání pravidelných publikací a materiálů Je vydávána každoročně od roku Obsahuje podrobné údaje o produkci, domácích prodejích a exportu českých výrobců vozidel, vždy za uplynulých 5 let. Současně jsou zde uvedeny (za stejná období) souhrnné údaje o počtech prvně registrovaných vozidel v ČR. Je doplněna i údaji o výrobě vozidel ve světě (po jednotlivých zemích) za uplynulých 5 let a barevnou přílohou s diagramy. (v Cz a En, 1x ročně) Za rok 2014 vydána v červnu 2015.

Ukázky z publikace

Předávání pravidelných publikací a materiálů Obsahuje podrobné kontaktní adresy a základní výrobní program firem zapojených do činnosti Sdružení automobilového průmyslu ČR a Zväzu automobilového priemyslu Slovenské republiky. Je doplněn i kontaktními adresami na členy Svazu dovozců automobilů ČR a na řadu dalších firem působících v automobilovém průmyslu ČR. (v Cz a En, průběžná aktualizace)

Ukázky z publikace

Předávání pravidelných publikací a materiálů Obsahuje údaje v členění dle regiónů, velikosti firmy, převažujícího druhu výroby, mzdy v dělnických a ostatních profesích (v Cz, pololetně) Pro kolektivní vyjednávání ve firmách jsou prováděna šetření o předpokládaných nárůstech mezd pro další období.

Ukázky z publikace

Předávání pravidelných publikací a materiálů Co sdružení nabízí svým členům Jedná se o reprezentační publikaci Sdružení automobilového průmyslu. Je vydávána každoročně od roku Obsahuje základní údaje o sdružení, jeho organizační strukturu a seznam členů s ukázkami (prezentacemi) jejich výrobního programu a kontaktními adresami. Je rozesílána všem národním asociacím automobilového průmyslu a poskytována též obchodním zastoupením ČR ve světě, využívána na výstavách v zahraničí apod. (v Cz a En, 1x za rok)

Ukázky z publikace

Předávání pravidelných publikací a materiálů Co sdružení nabízí svým členům (Cz, 1x za 2 měsíce) (v Cz a En, 2x za měsíc) a další

Předávání pravidelných publikací a materiálů Co sdružení nabízí svým členům  Údaje o složení vozového parku v ČR (pololetně k a roku)  Aktuální statistické údaje o výrobě a odbytu vozidel v ČR, obsahuje i údaje o prvních registracích vozidel v ČR – osobní automobily M1, lehká užitková vozidla N1, nákladní vozy N2+N3, autobusy M2+M3, motocykly a mopedy (měsíčně), přívěsy a návěsy (čtvrtletně)  Světový autoprůmysl – Statistický výběr (vydáván 1x ročně, obsahuje údaje o výrobě a registracích vozidel ve světě, členění dle světadílů a jednotlivých zemí)  Aktuální informace na internetových stránkách zejména pak v rubrice „JEN PRO ČLENY“

Automatické členství v SP ČR a HK ČR Co sdružení nabízí svým členům Informace od nadnárodních organizací autoprůmyslu AutoSAP dostává od mezinárodních organizací, jichž je členem, řadu materiálů a informací, které jsou předávány členské základně. Jedná se o podklady především z těchto organizací: a ACEA- Evropská asociace výrobců automobilů se sídlem v Bruselu ACEM - Evropská asociace výrobců motocyklů se sídlem v Bruselu ODETTE- Mezinárodní organizace pro elektronickouvýměnu dat v autoprůmyslu se sídlem v Londýně

Co sdružení nabízí svým členům Možnost ovlivňovat novou legislativu - možnost zahrnutí výdajů na vzdělávání do uznatelných nákladů (od )

Co sdružení nabízí svým členům Možnost podílet se na tvorbě nové legislativy V současné době aktuální problematika (řešeno z úrovně AutoSAP): - činnost v pracovních skupinách MŽP ČR, příprava věcného záměru zákona o výrobcích s ukončenou životností (vozidla, pneumatiky, elektrozařízení+baterie) - činnost v pracovních skupinách MD ČR, příprava prováděcích vyhlášek k novele zákona č. 56/2001 Sb. (schvalování vozidel, jejich skupin a dílů, registr vozidel, technické prohlídky, autoškolství) Ve spolupráci se SP ČR a HK ČR jsme se zaměřili na: - zvýšení podílu tzv. „tvrdých projektů“ - zefektivnění státní správy - zajištění konkurenceschopné ceny energií pro firmy - stabilitu daňového systému - udržení zaměstnanosti ve firmách - tzv. „kurzarbeit“ - umožnění řetězení pracovních poměrů na dobu určitou - flexibilitu kont pracovní doby - zmírnění povinností u vstupních lékařských prohlídek - stanovení pravidel pro součinnost exekutorů a zaměstnavatelů

Co sdružení nabízí svým členům Sdružení je zapojeno do řady projektů

Co sdružení nabízí svým členům Sdružení spolupracuje s řadou dalších organizací

Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Členství v AutoSAP - VÝZVA Do činnosti AutoSAP by mělo být zapojeno co nejvíce firem z oboru „automotive“, což by dále posílilo současnou pozici sdružení. Sdílení a výměna informací v rámci firem českého automobilového průmyslu na co nejširší platformě je přínosem pro všechny firmy působící v tomto oboru. Členstvím v AutoSAP vyjadřuje firma nejen svou „stavovskou“ příslušnost k automobilovému oboru, ale též svůj zájem podílet se na zlepšování podnikatelského prostředí v ČR a rozvoji regiónů.

Opletalova 55, PRAHA 1 sap Tel.: | Fax: Děkuji Vám za pozornost.