Rezervační systém v prostředí XUL Zdeněk Novák, Petr Ondrejka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Webové rozhraní pro datové úložiště
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Stručný úvod do UML.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
+ BI-SP1: vManager Adam Staněk, Radek Klein, Petr Tatoušek
Ing. Jan Mittner Rozšíření modelu 2. Vazba 1:n 3. Vazba m:n 2.
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Softwarový systém DYNAST
Pavel Řezníček v Brně  Výběr tématu  Tvorba aplikace  Ukázka aplikace  Zhodnocení práce  Další kroky.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Prezentace prototypu.  Desktopová aplikace  C#, MySQL  Stavební kameny (třídy) aplikace  ISControler  DB  ADSGraf.
T OOL FOR C OLLABORATIVE XML S CHEMA I NTEGRATION Jiří Meluzín.
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Tvorba webových aplikací
HELPDESK Pomoc uživatelům s jejich IT problémy a zefektivnění práce servisních techniků.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Mozilla z pohledu vývojáře David Majda, CZilla — prezentace na předmět Linux (SWI043) na MFF UK.
Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli.
Dílna Caché II. CSP pro pokročilé Tomáš Vaverka. Zdroje HTML Tag Reference v sekci Reference Material v dokumentaci Caché HTML Tag Reference v sekci Reference.
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
Mozilla z pohledu vývojáře David Majda, CZilla — prezentace na předmět Linux (SWI043) na MFF UK.
Obhajoba projektu PA165 Půjčovna stavebních strojů Milan Malota, Ferdinand Hudek, Kamil Veselý, Daniel Gašper PA165: Vývoj programových systémů v jazyce.
Systém manažerského sledování a řízení projektů Představení možností, přínosů a řešení Done, s.r.o. Na Krčské stráni 1434/ Praha 4 Tel.: Fax:
Databázové modelování
Petr Kolář, VTI. Vytvořit dynamickou webovou prezentaci základní kynologické organizace Písek s administrátorským rozhraním. PHP, XHTML, MySQL, CSS, Javascript,
DBSZ Databáze Strany zelených (… a jiných politických stran)
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
KL Free IS Informační systém pro regionální síť KLfree.net.
Kreslítko Petr Diviš Zdeněk Papež. Úvod Desktopová („stand-alone“) aplikace Jednoduchý grafický editor  Tvorba a editace základních geometrických objektů.
© Doc. Miniberger, BIVŠ UML modelování Webové služby představují sadu standardů umožňující komunikaci aplikací bez ohledu na platformu, na které jsou provozovány.
Projekt Perfull Personifikovaný fulltextový vyhledavač Vedoucí: RNDr. Leo Galamboš, Ph.D. Řešitelé: Ondrej Bechera Vojtěch Kulvait Eva Kustrová Ondřej.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Obhajoba projektu PA165 Půjčovna stavebních strojů
Vývojová platforma Mozilla David Majda, CZilla — LinuxExpo 2006, Praha.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Převody pojistných kmenů Team4 Ciasnocha Michal, Kokaisl Standa, Mathauser Jan, Molda Milan, Puncman Daniel.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Kreslítko Petr Diviš Zdeněk Papež. Úvod - připomenutí Desktopová („stand-alone“) aplikace Jednoduchý grafický editor  Tvorba a editace základních geometrických.
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Městská cyklonavigace Filip Šamánek Petr Kalivoda.
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
AS/400 (IBM iSeries) Úvod. Co vlastně je AS/400 (IBM i)? Aplikační systém 400 (AS/400) byl navržen jako počítač obecně použitelný v obchodním prostředí.
as4u advanced system for you
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
školák Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě.
Webová aplikace pro správu sportovního oddílu
INTEGRACE řešení základních registrů
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Vytvoření IS pro správu místností v prostředí WWW
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Rezervační systém v prostředí XUL Zdeněk Novák, Petr Ondrejka

Cíl projektu Vytvoření pluginu do prohlížeče Firefox Funkce pluginu: – Evidovat a spravovat rezervace uživatelů (rezervovat se mohou různé objekty – hospoda, chata, …) – Umožnit uživatelům privátní přístup k datům(autorizace)

Návrh řešení Uživatelské rozhraní v jazyce XUL Funkčnost zajištěna JavaScriptem a XPCOM komponentou Propojení JavaScriptu a MySQL realizované prostřednictvím XPCOM komponenty Údaje o rezervacích evidované v databázovém systému MySQL

Metodika řešení Uživatelské rozhraní je vytvořeno v jazyce XUL: je odvozený z jazyka XML, používá se pro platformu mozilla, vhodný pro přenositelné rozhraní(interface), umožňuje vytvářet spoustu grafických prvků(tlačítka, checkboxy, přístrojové lišty, menu lišty, dialogy, stromy, …).

Metodika řešení Funkčnost jednotlivých XUL elementů: – V JS se vytvoří instance XPCOM komponenty. – XPCOM: Je to multiplatformní objektový model umožňující implementovat komponentu ve více jazycích(C++, Java, JavaScript, Python), naše aplikace implementuje komponenty v jazyce C++. – V JS se potom propojí XUL element s funkcí využívající XPCOM komponentu. Pro spojení s databázi je použita knihovna MySQL Connector/C++

Požadavky na aplikaci Autorizace uživatelů Možnost registrace uživatelů Výpis všech rezervací uživatele Výběr objektu pro rezervaci a přidání rezervace Úprava údajů o rezervaci Smazání rezervace uživatele Výpis všech rezervací nad objektem

Rozšíření aplikace v budoucnosti Další případy použítí: – Možnost hodnocení objektů uživateli, – hlídání obsazeného termínu rezervace, – atd. Podpora použitelnosti aplikace: – Zejména propracovanější layout, – lepší navigace, – lepší grafické řešení.

Děkujeme za pozornost.