Aktualita ze Sibiře aneb, co jsme našli a vybrali Petr Hudeček a Andrea Nogová, GEOG, III. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Vaňková, Muchová, Hruzík, Antoniazi, Tyčová
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace Jméno autora: RNDr. Rostislav Herrmann Datum: 24. září 2012 Ročník: čtvrtý, čtyřleté studium.
Řídící struktury v organizaci
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Nerosty a horniny Energetické suroviny.
Těžební průmysl Jan Plicka.
Rusko Je největší ze států bývalého SSSR (Sovětský svaz).
Nerostné suroviny ČR Vojtěch Hrazdíra 3.C.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
OKD, a.s. TĚŽEBNÍ SPOLEČNOST versus VEŘEJNOST Petra Mašínová ředitelka PR a komunikace OKD, a.s.
VZOR PREZENTACE – ZDŮVODNĚNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE PRO ZASTUPITELE Příloha č. 2 k problémovému okruhu PO2 – Koncepční rozvojový dokument obce MANAŽERSKÝ.
Nerostné bohatství na zemi
Dohoda mezi Severočeskými doly a.s. Chomutov
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
Jihozápadní Asie Ekonomická charakteristika zemí
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceOstravsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje základní.
OPAKOVÁNÍ III. Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_710_3TR_PRV Autor: Mgr.
Stanovení vazebních hypotéz Cvičení Stanovte pořadí hypotéz: a) Zvýšen hektarový výnos b) Příjmy v zemědělství zvýšeny c) Farmáři instruováni v.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Název prezentace v zápatí1 Environmentální a sociálně- ekonomické aspekty těžby 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM.
RUSKO Jan Vaněk.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
PLÁN VÝZEV 24.ZÁŘÍ VÝZVY V ROCE VYHLÁŠENÉ č. výzvyOblast podporyTermín Podpora rozvojových pólů regionu - IPRM I –
Důl DUKLA
Rusko 20. ledna 2006.
Zásoby surovin Řešení pro budoucnost A. Rybárová 4.A.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Důl Jindřich. Důl Jindřich byl založen rakouským státem roku Před jeho založením probíhal v důlním poli rozsáhlý průzkum, při kterém byla vyhloubena.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Moravskoslezského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Ekonomika Střední Asie Tomáš Barteczek Kazachstán km 2 (9. největší stát) - 17 mil. obyvatel (62. místo) - ropa, plyn, uran, zlato,
Energetická politika Mgr. Oldřich Hájek. Specifika energetické politiky Hybridní povaha politiky Hybridní povaha politiky Ve smlouvě o EU i o EHS není.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_307_ČR nerostné suroviny Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Vývoj v jednotlivých zemích
Informace o projektech v IDS JMK
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
PROGRAM WORKSHOPU Úvodní slovo: Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. – MD ČR (odbor fondů EU) Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – ČVUT (Fakulta dopravní) 1. MD ČR – připravované.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
HISTORICKÝ VÝVOJ VZTAHŮ ČLOVĚKA A PROSTŘEDÍ
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Západní Evropa.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Transkript prezentace:

Aktualita ze Sibiře aneb, co jsme našli a vybrali Petr Hudeček a Andrea Nogová, GEOG, III. ročník

Základní orientace

Sibiř a uhlí ArcelorMittal koupil na konci května 3 černouhelné doly Snaha o zvýšení soběstačnosti v produkci koksu Doly Berjozovskaja, Pervomajskaja a Anžerskoje

Sibiř a ropa Pokles těžby ropy v roce 2007 x zvýšení připravených zásob Různé důvody – vytěžení starých polí - pomalá příprava nových - problémy se stavbou infrastruktury

Tomsk a ropa „ Tam kde je ropa, tam jsou i rubly“ Rozvoj celého města regionu souvisí s těžbou ropy Vysoká životní úroveň Příliv zahraničních pracovníků a dělníků Rozvoj univerzit a sportu Rozsáhlé sponzorské aktivity

Zdroje ruska-na-sibiri-pohlti-tri-doly-pd4- /ekoakcie.asp?c=A080201_082936_ekoakcie_spihttp://ekonomika.idnes.cz/arcelormittal-miri-do- ruska-na-sibiri-pohlti-tri-doly-pd4- /ekoakcie.asp?c=A080201_082936_ekoakcie_spi ekonomika/clanek.phtml?id=518061http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/svetova- ekonomika/clanek.phtml?id=