PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025 Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. VÝROBA POMAZÁNKY PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky Autor: Mgr. Věra Vlková Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace
Anotace: Digitální učební materiál slouží jako pracovní postup k výrobě pomazánky Je určen pro předmět Pracovní činnosti ve 4. a 5. ročníku Rozvíjí samostatnost žáků, vede k bezpečnému zacházení s nožem
Kuchařské začátky aneb výroba pomazánky Sýrová pomazánka se salámem
Budeš potřebovat tyto suroviny: 3 vejce 70 g měkkého salámu (Gothaj, Junior)
150 g taveného sýra 70 g rostlinného tuku 1 lžička hořčice
půl cibule 1 lžíce mléka sůl
Suroviny máme připravené…
Dále budeš potřebovat: hrnec nebo kastrůlek mísa
elektrický šlehač prkýnko a nůž stěrka
Hotovo? Jdeme na to!
Uvaříme vejce natvrdo (vložíme je do vroucí vody a vaříme asi 12 minut). Když po vytažení roztočíme vejce kolem své osy, mělo by se točit na místě – tak poznáme, že je opravdu uvařené.
2. Smícháme rostlinný tuk s taveným sýrem a mlékem. Pak důkladně vyšleháme do pěny.
3. Nakrájíme nadrobno salám a vsypeme ho do mísy s pěnou.
4. Nakrájíme nadrobno cibuli a přidáme ji do mísy.
5. Uvařená vejce oloupeme, dvě z nich nasekáme nadrobno a přidáme do mísy.
6. Pomazánku dochutíme solí a hořčicí. Důkladně prošleháme.
A MŮŽEME ZAČÍT CHYSTAT…
Dobrou chuť!
Použité zdroje: vlastní fotografie obrázky z nabídky Power Pointu