Ročník:3./4. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_O8_CJL_M Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_754.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_576 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Odpisy-degresivní způsob.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_578 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Odpisy-souvislé příklady.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_612 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty – souvislý.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_565 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Skladní karta zásob-příklad.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1182 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Kalkulace dělením pomocí poměrových čísel.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_497 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW POS pracovní postup Jméno.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1263Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
BILANCE MATERIÁLU.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1262Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní smlouva Jméno autora: Ing. Zdeňka.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_603 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_604 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý účetní příklad.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_614 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Výsledkové účty – souvislý.
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1190 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Podnikatelské kalkulace. Prodejní kalkulace.
VY_32_INOVACE_CER_13 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lokalizace lázeňských středisek - řešení Jméno.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_566 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Téma: Skladní karta zásob-příklad Jméno autora:
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_619 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_610 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty – souvislý.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_618 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_602 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_617 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_02_předporodní příprava Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Název projektu: ICT ve výuce
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
NÁZEV PROJEKTU: ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_591 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Kraje ČR - základní symboly, poloha
VY_32_INOVACE_16_M_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Název projektu: ICT ve výuce
Výnosy nezahrnované do ZD
Název projektu: ICT ve výuce
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Název projektu: ICT ve výuce
Transkript prezentace:

Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – samostatné praktické skupinové cvičení dle daných otázek na téma kalkulace banketing ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_HOP_137

BANKETING

 Otevřete si kalkulace banketig a budeme postupovat krok za krokem  Jedná se o praktické cvičení tak utvořte dvojice či skupinky

 Modul BANKETING na co a k čemu se používá a kdo ho především používá  Trochu Vám pomohu – proč mi to ještě neposlal ??

 Co je to marže a proč ji musíme vždy používat / k čemu slouží  Trochu obsáhlejší  Ale pro Vás to nic není  No a jestli nejste charitativní organizace tak ne to hned přijdete

 Při tvorbě / přípravě kalkulace / hlavně u jídla a pití pro banketing – musíme několik skutečností zohlednit.  Uveďte alespoň tři příklady  Napovím – pořádáte párty na co musíte myslet ???

 Máte připraven podklad kalkulace v banketingu – komu ho dáte k nahlédnutí, a kdo má poslední slovo při schválení.  Pokud víte kdo má poslední slovo – tak napište co nesmí obsahovat verze zaslaná ke korektuře

 Vytvořené odpovědi vepište do poznámky v banketingu  Překontrolujte svou práci  Uložte v PC svou práci se jmény celé skupiny  V příští hodině si práce prohodíte a proběhne diskuse

 v&start=184&hl=cs&client=opera&rls=cs&cha nnel=suggest&tbm=isch&tbnid=duFADKQ4F2y EuM:&imgrefurl= ranky.cz/fotoalbum/simsonovi/bart/usmev.gi f.- v&start=184&hl=cs&client=opera&rls=cs&cha nnel=suggest&tbm=isch&tbnid=duFADKQ4F2y EuM:&imgrefurl= ranky.cz/fotoalbum/simsonovi/bart/usmev.gi f.-