Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny 25. 10. 2014 Mgr. Ondřej.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Advertisements

Řízení lidských zdrojů
Úvod do objektového modelování
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
Úvod do managementu 1. seminář
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Makroekonomie - podmínky Přednášky, cvičení: Mgr. Hana Grzegorzová Kontakt: Cvičení: Ing. Hana Tichá – info.
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
BRVKA. BRVKA ZKOUŠKA  ZÁPOČET:  aktivní účast na cvičeních (max. 3 absence)  úspěšně zvládnutý test na 6. a 13. cvičení (aspoň 40%) (bude 5 příkladů.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
Úvod do managementu 1. seminář
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
Globální retailing v Evropě
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
Globální retailing v Evropě
Základy regionální geografie
Ing. Lenka Randýsková Ing. Petr Konečný
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Z0076 Meteorologie a klimatologie
Hydrosféra (VIII. Část)
Výuková praxe 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Základy výživy ve sportu
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2011
Ekonomika bydlení Ing. Katarína Poluncová Katedra veřejné ekonomie
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Didaktika přírodopisu 1 1. seminář
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Písemná forma zkoušení z klinické biochemie ÚBAP 3.LF UK Laburda M., Čechák P., Hátle K., Nováková H.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
Přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 Rámcová kritéria 1. kola Mgr. Jiří Fresser - zástupce ředitele Mgr. Ivan Váňa - výchovný poradce.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
MATEMATIKA PRO CHEMIKY II. SYLABUS PŘEDMĚTU Opakování a rozšíření znalostí Reálné funkce a vlastnosti funkcí jedné a dvou proměnných Spojitost a limita.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Rekreologie 1 (sylabus)
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Integrativní speciální pedagogika
PhDr. Lenka Gajzlerová, Ph.D. SZ7BK_SP1P Speciální pedagogika 1
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
Hydrosféra (IX. Část) Název školy
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Z0026 FYZICKÁ GEOGRAFIE Semestr: podzim 2013.
Cisco Networking Academy
Stručný úvod BPH_PIS2 : druhá obrazovka viz letní semestr
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Potravinářské zbožíznalství
Úvodní informace o organizaci a průběhu studia
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Transkript prezentace:

Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej Kinc

Ondřej Kinc (1988, Brno) Bc. ( ) Mapování distribuce a vlastností akumulací říčního dřeva v NP Podyjí Mgr. (2010 – 2012) Prostorová distribuce a vlastnosti dřevních akumulací v říčním koridoru Dyje na území NP Podyjí Ph.D. ( ?) Bilancování toků říčního dřeva ve fluviálním koridoru Dyje

Forma cvičení -opakování a procvičování látky z předchozí přednášky, vysvětlení nejasností v učivu, doplnění materiálů, dotazy, -samostudium formou odpovědníků v ISu, -cvičení je zacíleno na hladké absolvování zápočtových testů a zkoušky; objem probrané látky je velký, procvičování pomůže lépe si osvojit problematiku.

Absence -cvičení jsou povinná (na rozdíl od přednášek), -absence je možná pouze ze zdravotních nebo závažných rodinných důvodů, jiná absence není tolerována, -omluvenky (potvrzení od lékaře, …) se předávají na studijní oddělení fakulty (p. Ondráčková - které je zanáší do ISu, -současně (zejména) informovat o důvodu absence cvičícího seminární skupiny em. -Neomluvená účast na cvičeních je důvodem pro neudělení zápočtu.

Literatura -Doporučená literatura: Strahler, A. – Strahler, A. (1999): Introducing Physical Geography. Wiley, New York. K dispozici momentálně 2., 3. a 4. vydání. -K dispozici omezený počet výtisků v knihovně. Vzhledem k tomu, že mezi jednotlivými edicemi existují rozdíly v obsahu, je pro zkoušku rozhodující to, co bylo odpřednášeno, eventuálně co obsahují rozšířené osnovy a powerpointové prezentace poskytované učiteli. -Doplňková literatura: Netopil, R. a kol. (1984): Fyzická geografie I. SPN, Praha, 272 s.; Horník, S. a kol. (1986): Fyzická geografie II. SPN, Praha, 319 s.

Studijní materiály -k dispozici jsou rozšířené osnovy přednášek, případně další doplňkové zdroje v ISu, -materiály jsou uspořádány v tzv. interaktivní osnově podle přednášených témat, -součástí osnovy jsou rovněž odpovědníky obsahující sady testových otázek k procvičování, -každý student v příslušném týdnu vyplní daný odpovědník k procvičovanému tématu.

a)získání zápočtu -předpoklady: - aktivní účast na cvičení - splnění odpovědníků alespoň na 50% - absolvování 3 průběžných testů v průběhu semestru (Otázky v testu mají podobu výběru správné alternativy z několika nabízených odpovědí, doplňovaček, krátkých heslovitých odpovědí či kreslení diagramů a schémat. Otázky v jednotlivých testech se vztahují vždy jen k bloku 5 až 6 aktuálně odpřednášených témat. Každému tématu jsou v testu věnovány 4 otázky (každá otázka je hodnocena max. 2 body). Celkový bodový zisk ze všech tří testů je 136 bodů. Pro získání zápočtu je třeba získat alespoň 81 bodů).

Termíny testů 1. test: týden od 13. října test: týden od 10. listopadu test: týden od 8. prosince b) Zkouška - ke zkoušce se mohou přihlásit pouze studenti, kteří získali potřebný bodový zisk z průběžných semestrálních testů a splnili docházku na cvičení, - zkouška má písemnou podobu a skládá se ze sady otázek, které pokrývají všechna přednášená témata. Nebudou vypisovány žádné dodatečné či individuální termíny pro zápočtové testy ani zkoušku, případnou neúčast ze závažných důvodů (nemoc) je nutné vysvětlit do pěti dnů!