Kniha jízd spediční služby.  Záznamy jízd tak, aby bylo možné zjistit potřebné informace a statistiky pro řízení firmy a vytvářet potřebné kalkulace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aplikační a programové vybavení
Advertisements

KIV/ZIS Cvičení 6 SQL - SELECT.
Záznam o praxi vykonávané od do Vypracovala : Monika Veselská.
Vaše cenové nabídky rychleji a profesionálně
Základy jazyka SQL Jan Tichava
Řízení poptávky a nabídky
Zpracování SQL Lubomír Andrle 5. přednáška
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
Jazyk SQL Ing. Zdena DOBEŠOVÁ. SQL Structured Query Language 1974 SEQUEL (Structured English Query Language) neprocedurální relační dotazovací jazyk norma.
Prezentace společnosti B&C Dopravní systémy s.r.o. Společnost se zabývá aplikováním sofistikovaných metod využitelných pro poznávání, řízení a regulaci.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
DB1 – 9. cvičení Optimalizace dotazu Konkurenční přístup a deadlock Indexace Transakce.
YDASYS1 Ing. Monika Šimková.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Fakulta elektrotechniky a informatiky
Informační systémy Realizace uložených procedur a spouští, jejich praktické využití.
Informační systémy Nástroje pro sběr dat, návrh a realizace databáze.
AGREGACE Distinct, Group By, Having, SUM, …. DISTINCT  Slučování stejných řádků ve výsledku dotazu. AGREGACE 2 JménoPříjmeníID FrantišekVomáčka1 JosefPokorný2.
SQL Structured Query Language
Informatika pro ekonomy II přednáška 11
Databázové systémy 1 Cvičení č. 6 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Temporální databáze a TSQL
Gs-Loc logistika a zabezpečení vozidel
Temporální Databáze Jaroslav Dražan. Čím se budeme zabývat Proč je čas v DB důležitý Práce s časem pomocí klasického SQL Reprezentace časové domény Spojování.
Databáze Jiří Kalousek.
MySQL - Vytvoření nové tabulky  create table jméno_tabulky (jméno_položky typ_položky,... ) Přehled nejběžnějších datových typů Přehled nejběžnějších.
Školení správců II. Petr Pinkas RNDr. Vít Ochozka.
Fakulta elektrotechniky a informatiky
Databázové systémy I Cvičení č. 9 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Optimalizace SQL dotazů
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
Databázové systémy I Cvičení č. 6 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Databázové systémy Přednáška č. 6.
SQL – základní pojmy Ing. Roman Danel, Ph.D.
SQL PVA Jan Hora. SQL „graficky“ Grafický vs. pravý SQL SELECT ORDED BY WHERE.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.8 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze – základy SQL Typ: DUM - kombinovaný.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Databázové systémy I Cvičení č. 7 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Informatika II PAA DOTAZOVACÍ JAZYKY
Technologie sledují pohyb Telematická řešení nad vozovými parky
Aplikační a programové vybavení
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
Databázové systémy SQL Výběr dat.
TEMPORÁLNÍ DATABÁZE A TSQL2
Informační systém opravny praček DAIS Jméno: Tomáš Pijáček Login: PIJ006.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
SQL dotazy. Vypiš všechny hráče Select * from HRACI.
J. Macur, FAST VUT, 2011 (kombinované studium BU04)
AVT projekt Ondřej Janošík. Základní informace Zadání projektu – SQL SELECT generátor Proč právě tento projekt? Úvod do problematiky – SQL (select)
Dynamická webová aplikace Autor:Ondřej Soukup Třída:I3.
FONS GALEN Daniel Petričko PRACOVNĚ LÉKAŘSKÁ SLUŽBA Daniel Petričko.
Proč pořídit monitoring vozidel ? Víte kde Vám stojí … ?
AGENDA DOPRAVA Skalský Dvůr AGENDA DOPRAVA K čemu slouží ? k vedení deníku jízd nebo puťovky k evidenci strojů k plánování jízd k evidenci a přehledu.
SQL – příkaz SELECT Ing. Roman Danel, Ph.D.
STORE B2B je nový efektivní nástroj mezi B2B partnery
Výrobní faktory organizace
Databázové systémy I Přednáška 5 Databázové systémy 1 – KIT/IDAS1
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Databázové systémy a SQL
[ START WITH podmínka ] CONNECT BY podmínka
A5M33IZS – Informační a znalostní systémy
Optimalizace SQL dotazů
Počítačová cvičení z předmětu Datové sklady
Přednáška 7 SQL – JOIN.
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Praktický modul - zadání
Databázové systémy a SQL
Transkript prezentace:

Kniha jízd spediční služby

 Záznamy jízd tak, aby bylo možné zjistit potřebné informace a statistiky pro řízení firmy a vytvářet potřebné kalkulace.  Na základě záznamů fakturovat službu a odměňovat zaměstnance.  Podle přiloženého datového modelu zodpovědět požadované SQL dotazy  Pokusit se navrhnout procesní model popisující organizaci a evidenci jízd a fakturaci zákazníkům podle nákladů na jízdu. Při popisu procesů navrhněte také potřebné SQL dotazy.

jízda řidičjízda_řidičvozidlo vzdálenosti zákazník

NázevTypPozn. idIntPK casStartdateTime casKonecdateTime mistoStart_idIntFK mistoKonec_idIntFK kmStartInt kmKonecInt palivoLNumeric(6,2) Vozidlo_idIntFK NakladKgint Zakaznik_idIntFK

NázevTypPozn. IdIntPK TypvarChar(20) NosnostKgint SpotrebaLNumeric(6,2) rokVyrobyInt nakladyKcKmNumeric(6,2) typPaliva_idcIntFK NázevTypPozn. IdIntPK JmenonvarChar(20) PrijmeninvarChar(30) NarozenDateTime MzdaNumeric(6,2) E NTITA RIDIC

NázevTypPozn. misto1_idIntPK misto2_idIntPK Misto1nvarChar(50) Misto2nvarChar(50) VzdalenostKmint V AZBA JIZDA_RIDIC NázevTypPozn. Jizda_idIntFK Ridic_idIntFK

 Kdo najel nejvíc km v dubnu 2010? SELECT top 1 ridic.id, jmeno+' '+prijmeni AS nazev, sum(kmKonec-kmStart) AS km FROM ridic INNER JOIN jizda_ridic ON jizda_ridic.ridic_id=ridic.id INNER JOIN jizda ON jizda_ridic.jizda_id=jizda.id WHERE MONTH(jizda.casStart)=4 AND YEAR(jizda.casStart)=2010 GROUP by ridic.id,ridic.jmeno,ridic.prijmeni ORDER by km DESC

 Průměrná rychlost vozidla "VOLVO" v roce 2010 SELECT SUM(kmKonec-kmStart)/ SUM(DATEDIFF(hour,jizda.casZacatek,jizda.casKonec)) as kmHod FROM jizda INNER JOIN vozidlo ON jizda.vozidlo_id=vozidlo.id WHERE vozidlo.typ='Volvo' AND YEAR(jizda.casStart)=2010

 Časy strávené na cestě řidiči v dubnu 2010 SELECT ridic.id, jmeno+' '+prijmeni AS ridicJmeno, SUM(DATEDIFF(hour,casStart,casKonec)) AS hod FROM ridic INNER JOIN jizda_ridic ON jizda_ridic.ridic_id=ridic.id INNER JOIN jizda ON jizda_ridic.jizda_id=jizda.id WHERE MONTH(casStart)=4 AND YEAR(casStart)=2010 GROUP BY ridic.id, jmeno, prijmeni ORDER BY hod

 Kde jezdí nejúsporněji (tj. kdo má nejnižší spotřebu s ohledem na průměrnou spotřebu použitého vozidla)  Které vozidlo je nejefektivnější (tj. má nejnižší reálnou spotřebu s ohledem na přepravenou hmotnost nákladu)  Jak se vyvíjí spotřeba vozidla s jeho stářím (zapojte fantazii)  Kdo najel nejvíce km s ohledem na tabulku vzdáleností (černé jízdy?)  Kdo čerpal podezřele více paliva s ohledem na průměrnou spotřebu vozidla?

1. Předběžná objednávka 2. Kalkulace 3. Nabídka 4. Závazná objednávka 5. Výběr řidičů a vozidla 6. Jízda pro náklad 7. Náklad 8. Jízda na místo určení 9. Vykládka 10. Předávací protokol 11. Návrat do firmy 12. Vložení a kontrola údajů o jízdě 13. Fakturace 14. Platba 15. Konec