Projekt BP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozpoznání motivačního ladění a motivační profil jednotlivce
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový výzkum Ročník / obor studia:III.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
VY_32_INOVACE_EKO_06 MARKETINGOVÝ VÝZKUM I. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový Informační systém Ročník / obor.
DIPLOMOVÝ SEMINÁŘ mkh_dis1
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Zám ě r diplomové práce Aplikace metody benchmarkingu v podnikovém prostředí Petr Ondrejka.
Projekt diplomové práce
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VZNIK.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Personální plánování.
Projekt diplomové práce
doc. Dr. Ing. Dana Dluhošová
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Moderní personalistika Úvod
Název předmětu: MANAGEMENT 1, ZÁKLADY MANAGEMENTU (BKH_MAN1, BKH_ZMAN) Rozsah: 12 hodin přímé výuky Způsob ukončení: Ústní zkouška s testem Sledování průběžného.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
Projekt diplomové práce.  Vedoucí práce:  prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.  Autor práce  Jakub Zatloukal (UČO )
FIREMNÍ KULTURA.
Projekt DP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,
Masarykova univerzita Ekonomicko - správní fakulta
DIPLOMOVÝ SEMINÁŘ MKH_DIS1 ALINA DAVIDENKO, UČO Studium: Studium ESF N-EKM PEM kombin. [sem 3] Vedoucí diplomové práce: doc. PhDr. Božena Šmajsová.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
PRACOVNÍ MOTIVACE.
Projekt diplomové práce Veronika Moláková. Tématem diplomové práce je „Návrh vybraného podnikatelského záměru“.
MMV ZS 2011/ Firemní kultura a interní komunikace PhDr. Iva Petrová Požadavky k akreditaci.
Personální plán pro podnikatelský plán
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
VEŘEJNÁ EKONOMIE a VEŘEJNÝ SEKTOR Co je jeho náplní a jak velký má být?
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
MARKETING Přednáška P
Zdravotnický management
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Zdravotnický management
Zdravotnický management
Podstata organizování Typy organizačních struktur Ekoinkubátor Podniková ekonomika Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
Ing. Veronika Dostálková MBA
ZÁKLADNÍ INFORMACE Název předmětu: MANAGEMENT (PHMANA)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Doporučená literatura k předmětu Personální management
Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu
Zdravotnický management
MARKETING Přednáška P
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

Projekt BP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař, učo autor: Petr Kuchař, učo datum: 7. prosince 2011 datum: 7. prosince 2011

PODNIK, VE KTERÉM BUDU ŘEŠIT PRAKTICKÝ PROBLÉM Clarion Congress Hotel Ostrava**** Clarion Congress Hotel Ostrava**** Od r je součástí řetězce 17 hotelů CPI Hotels, a.s. Od r je součástí řetězce 17 hotelů CPI Hotels, a.s. Ubytovací kapacita hotelu: 307 lůžek ve 169 pokojích Ubytovací kapacita hotelu: 307 lůžek ve 169 pokojích Počet zaměstnanců: 62 Počet zaměstnanců: 62 Obrat v r. 2011: 63 mil. Kč (předpoklad) Obrat v r. 2011: 63 mil. Kč (předpoklad)

CÍL PRÁCE Analyzovat příčiny rozdílů v sepětí managementu a zaměstnanců s podnikem a ve významu, který podniku přikládají pro uspokojování svých individuálních potřeb. Analyzovat příčiny rozdílů v sepětí managementu a zaměstnanců s podnikem a ve významu, který podniku přikládají pro uspokojování svých individuálních potřeb.

VÝZKUMNÉ OTÁZKY Jsou v podniku zřetelně formulovány cíle, kterých chce dosáhnout? Jsou v podniku zřetelně formulovány cíle, kterých chce dosáhnout? Má každý zaměstnanec a manažer jasnou představu o tom, jak může sám přispět k dosažení podnikových cílů? Má každý zaměstnanec a manažer jasnou představu o tom, jak může sám přispět k dosažení podnikových cílů? Lze v podniku nalézt dostatečně těsné sepjetí managementu a zaměstnanců s podnikem? Lze v podniku nalézt dostatečně těsné sepjetí managementu a zaměstnanců s podnikem? Považují zaměstnanci a management takovéto sepjetí za faktor, který zvýší pravděpodobnost dosažení podnikových cílů? Považují zaměstnanci a management takovéto sepjetí za faktor, který zvýší pravděpodobnost dosažení podnikových cílů? Existuje soulad mezi hodnotami, postoji a jednáním zaměstnanců a managementu? Existuje soulad mezi hodnotami, postoji a jednáním zaměstnanců a managementu? Jsou postoje a jednání managementu v souladu s očekáváním ředitele podniku? Jsou postoje a jednání managementu v souladu s očekáváním ředitele podniku?

HYPOTÉZY Hlavní hypotéza: Hlavní hypotéza: „ V podniku existuje soulad mezi hodnotami, postoji a jednáním zaměstnanců a managementu“. Podpůrná hypotéza: Podpůrná hypotéza: „ Zaměstnanci a management považují těsné sepjetí s podnikem za faktor, který zvýší pravděpodobnost dosažení podnikových cílů“. „ Zaměstnanci a management považují těsné sepjetí s podnikem za faktor, který zvýší pravděpodobnost dosažení podnikových cílů“.

POUŽITÉ METODY Sekundární výzkum: Rešerše odborné literatury a pramenů vč. postupů, kterými byl doposud problém řešen Rešerše odborné literatury a pramenů vč. postupů, kterými byl doposud problém řešen Desk research podnikových dokumentů Desk research podnikových dokumentů Primární výzkum: Individuální rozhovory s ředitelem, manažery a vybraným okruhem zaměstnanců podniku Individuální rozhovory s ředitelem, manažery a vybraným okruhem zaměstnanců podniku

VERIFIKACE HYPOTÉZ Zjišťování míry souladu jednání manažerů a zaměstnanců s cíli podniku prostřednictvím : Aplikace výstupů primárního výzkumu na model soupeřících hodnot Quinna a Rohrbaugha a model organizační kultury Denisona* Aplikace výstupů primárního výzkumu na model soupeřících hodnot Quinna a Rohrbaugha a model organizační kultury Denisona* Analýzy ekonomických ukazatelů (objemu tržeb, výše nákladů, lůžkové obsazenosti, atp.) a jejich komparace s plánovanými hodnotami Analýzy ekonomických ukazatelů (objemu tržeb, výše nákladů, lůžkové obsazenosti, atp.) a jejich komparace s plánovanými hodnotami Analýzy výstupů mystery shoppingu provedeného franšízorem Analýzy výstupů mystery shoppingu provedeného franšízorem * Lukáčová, Nový 2004

SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY LUKÁČOVÁ, Růžena / NOVÝ, Ivan. Organizační kultura: od sdílených hodnot a cílů k vyšší výkonnosti podniku. Vyd. 1. Praha: Grada Publishing, s. ISBN LUKÁČOVÁ, Růžena / NOVÝ, Ivan. Organizační kultura: od sdílených hodnot a cílů k vyšší výkonnosti podniku. Vyd. 1. Praha: Grada Publishing, s. ISBN PLAMÍNEK, Jiří. Vedení lidí, týmů a firem: praktický atlas managementu. Vyd. 4. Praha: Grada, s. ISBN PLAMÍNEK, Jiří. Vedení lidí, týmů a firem: praktický atlas managementu. Vyd. 4. Praha: Grada, s. ISBN BROOKS, Ian. Firemní kultura: jedinci, skupiny, organizace a jejich chování [překlad Vilém Jungmann c2003]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, s. ISBN BROOKS, Ian. Firemní kultura: jedinci, skupiny, organizace a jejich chování [překlad Vilém Jungmann c2003]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, s. ISBN ŠIGUT, Zdeněk. Firemní kultura a lidské zdroje. Vyd. 1. Praha: ASPI, s. ISBN ŠIGUT, Zdeněk. Firemní kultura a lidské zdroje. Vyd. 1. Praha: ASPI, s. ISBN ARMSTRONG, Michael. Řízení lidských zdrojů: nejnovější trendy a postupy [překlad Josef Koubek c2007]. Vyd. 1. Praha : Grada, s. ISBN ARMSTRONG, Michael. Řízení lidských zdrojů: nejnovější trendy a postupy [překlad Josef Koubek c2007]. Vyd. 1. Praha : Grada, s. ISBN

SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY IVERSON, Kathleen M.Managing human resources in the hospitality industry: an experimental approach. New Jersey: Prentice-Hall, s. ISBN IVERSON, Kathleen M.Managing human resources in the hospitality industry: an experimental approach. New Jersey: Prentice-Hall, s. ISBN  LUDLOW, Ron / PANTON, Fergus. Zásady úspěšného výběru pracovníků. [překlad Stanislav Spanilý c1995] Vyd. 1. Praha : Grada, s. ISBN DĚDINA, Jiří / ODCHÁZEL, Jiří. Management a moderní organizování firmy: nejnovější přístupy a trendy, organizační vztahy a chování, jednotlivci, skupiny, týmy, síťové a virtuální organizace, strategické aliance, procesní organizování, komunikace a rozhodování, organizační kultura. Vyd. 1. Praha: Grada Publishing, s. ISBN DĚDINA, Jiří / ODCHÁZEL, Jiří. Management a moderní organizování firmy: nejnovější přístupy a trendy, organizační vztahy a chování, jednotlivci, skupiny, týmy, síťové a virtuální organizace, strategické aliance, procesní organizování, komunikace a rozhodování, organizační kultura. Vyd. 1. Praha: Grada Publishing, s. ISBN HAGUE, Paul. Průzkum trhu [překlad Vilém Jungmann c2003]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, s. ISBN HAGUE, Paul. Průzkum trhu [překlad Vilém Jungmann c2003]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, s. ISBN ČECHOVÁ, Zuzana. The competitiveness of human capital. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, s. ISBN ČECHOVÁ, Zuzana. The competitiveness of human capital. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, s. ISBN