Absolventi na trhu práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
ŽÁDOST O MÍSTO.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Hledám práci. Co teď a co potom?.
Praktické dovednosti absolventa
SITUACE NA TRHU PRÁCE Ing. Denisa Klingerová, Lucie Persichová
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Jak se uplatnit na trhu práce
OUTPLACEMENT (ZMĚNA KARIÉRY).
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
jdu na … pohovor, ÚP, do zaměstnán
 eY4NT_GE Ing. Lucie Nováková Petrská 29, Praha 1 telefon xyz
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Přijímací pohovor nanečisto
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Prezentační dovednosti
Personální řízení Cvičení 1
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
První zaměstnání Petr Machala.
Personální mamagement
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Personální písemnosti II
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Přijímací pohovor Pokud jste pozváni na přijímací pohovor, znamená to, že máte pro danou práci - pozici předpoklady Pečlivě se připravte na přijímací pohovor.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Hledáte práci? Víte jak na to? Tenhle průvodce ANO.
Personální strategie mezinárodní firmy
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Psychologie práce a organizace Matěj Stříteský
Curriculum Vitae Životopis
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Rady a Tipy pro čtení životopisu
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Absolventi na trhu práce Malý průvodce při hledání první pracovní příležitosti po skončení studia

… co teď…? Končíte studium a hledáte vhodné uplatnění Vybíráte mezi různými zaměstnavateli Hledáte nejvhodnější formu sebeprezentace Chcete prodat své znalosti a dosavadní zkušenosti jak ze studií, tak z brigád Chcete vstoupit do praxe

Situace na trhu práce Personální servery Rekvalifikace Agentury práce Úřad práce Internet Inzerce Personální agentury Osobní kontakty Příležitosti v místě bydliště Objevit svůj potenciál

Curriculum Vitae čili Životopis Osobní údaje + foto Vzdělání Profesní praxe Ostatní dovednosti Znalosti

CV = cesta k pohovoru Pravdivé údaje Bez gramatických chyb CV na míru každé pozice Zdůraznit důležité

Motivační dopis Součást životopisu Psán na míru každé pozici Forma: psát na PC, odesíláme elektronicky se CV Struktura: oslovení, odkaz na obsazovanou pozici, proč zrovna já, je třeba zaujmout, rozloučení

Příprava na pohovor Úspěch – jdete se představit Máte šanci udělat skvělý první dojem Připravte si projev Projděte CV Argumentujte směrem k pozici Mějte sebereflexi Buďte patřičně sebevědomí a optimističtí Strach a zoufalství pusťte z hlavy 

Na přijímací pohovor Dorazíte s časovou rezervou Vhodně oblečeni a voňaví S dobrou náladou a sebevědomím Pevný stisk suché ruky Zdvořilí Připraveni zaujmout

U pohovoru se soustředíme Oční kontakt Pevný stisk ruky Přirozené chování Na otázky odpovídáme jasně, srozumitelně Hovoříme k věci Pokud si něčím nejsme jisti, zeptáme se

Nejčastější otázky při pohovoru Praxe Co byste chtěl/a dělat? Nejvyšší dosažené vzdělání Vaše přednosti Co umíte? Profesní zkušenosti Váš největší úspěch Ochota dojíždět Platová představa Termín nástupu Jste týmový, nebo spíše samostatný hráč?

… neustále V klidu… S úsměvem S pozitivní vizí a představou S nadějí Vše je tak, jak má být 

Hodně štěstí a děkuji za Váš čas  Tereza Rašťáková