Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – praktická část – tvorba kalkulace ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_HOP_132
PRÁCE NA TÉMA KALKULACE JEDNOTLIVÉ POLOŽKY Praktické cvičení
První informace - Všeobecné zadání Otevřete si program mefisto Vstupte do složky pro tvorbu kalkulací Zvolte skupinu / větev – do které budete kalkulaci vkládat – to Vám určí vyučujicí V daném okně si otevřete podklad pro novou kalkulaci Do hlavního názvu napište název jídla které budete kalkulovat Jako podnázev uveďte své příjmení
Zadání - zvolte jednu z uvedených možností Zeleninový salát s kuřecím masem a pečivem Vepřový steak s grilovanou zeleninou a bramborem Hovězí guláš s vejci a klobásou, houskový knedlík Moučník s ovocem a šlehačkou Míchaný nápoj dle fantazie
Pokud máte zvoleno pracujte dle pokynů Kalkulace se připravuje na deset porcí Pozor na volbu vhodných surovin Pozor ať nepoužíváte již hotové kalkulace jídel Sledujte gramáž Kontrolujte cenu ať je jídlo při stanovení marže prodejné Marže bude cca 250% Nezapomeňte doplnit spodní část kalkulace automaticky se dopočítá
Zakončení zadané práce Překontrolujte zda jste vše doplnili Nezapomeňte ať je uvedeno Vaše jméno Bez jména se příště k vámi zhotovené kalkulaci nedostanete Jak ukončit ?? Ve spodním pravém rohu musíte kliknout na zelený zatrhávací symbol Tak a tím je Vaše práce hotová Komentář naleznete v poznámkách Vámi zhotovené kalkulace příště se k ní vrátíme
zdroje s&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch &tbnid=SrGoMhNYWJmoQM:&imgrefurl= ww.kusma.cz/garfield-co-nema-rad/stare- jidlo/&imgurl= s&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch &tbnid=SrGoMhNYWJmoQM:&imgrefurl= ww.kusma.cz/garfield-co-nema-rad/stare- jidlo/&imgurl=