filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

MS OFFICE EXCEL 2007,2010 Vypracovali: Kolaříková Veronika
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Školení počítače Excel
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Tabulkový procesor.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
MS Office Excel 2007 Bc. Jan Podloučka.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková. Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
RoBla Makra MS OFFICE.
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Excel export a import dat. Import ze souboru.
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
MS EXCEL Charakteristika
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ VI. T ABULKOVÝ PROCESOR FORMÁT LISTU, BUŇKY, ZÁKLADNÍ TECHNIKY PRÁCE Jiří Leipert.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Textový Editor.
Tabulkový procesor Formát buňky
I. Příprava dat Klíčový význam korektního uložení získaných dat
3. Příprava dat, Excel Klíčový význam korektního uložení získaných dat
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
POPR Počítačová podpora řízení
Transkript prezentace:

filtrování a řazení dat, podmíněné formátování, 17. Tabulkový procesor filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat

Tabulkový procesor = spreadsheet program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat podle výrazů (vzorců) v jednotlivých buňkách mohou být uložena data či vzorce počítající s těmi daty

Seznam je jednoduchá tabulka, která obsahuje v prvním řádku záhlaví (názvy polí) a v dalších řádcích záznamy (věty). Záznam je jedna položka seznamu, jeden řádek, který obsahuje jednotlivá pole záznamu. Pole je položka záznamu, buňka, která má daný datový typ stejný s ostatními poli jednotlivých záznamů v daném sloupci. Polem může být text, číslo, datum, čas, logická hodnota, vzorec nebo funkce. Seřazení záznamů

Filtrace Filtrace umožňuje zobrazit jen požadovaná data bez rušivých vlivů ostatních záznamů. Oproti třídění nedochází k přemístění záznamů. Data -> Filtr -> Automatický filtr/ Pokročilý filtr Pokročilý filtr - Příkaz předpokládá, že je vytvořena oblast kritérií (podmínek), což jsou zvláštním způsobem uspořádané buňky v tabulce. V tomto případě můžeme nastavit výstup filtrace i na jiný list sešitu: zaškrtnutím položky Kopírovat jinam a správným zadáním oblasti jiného listu v položce Kopírovat do.

Zamknutí dokumentu Nástroje - zámek - zamknout list... Nástroje - zámek - odemknout list - heslo?

Podmíněné formátování Zlepšení přehlednosti tabulky (zvýrazní data, kterým máme věnovat zvýšenou pozornost) Např. červené zobrazení záporných čísel v účetnictví) příkaz Formát -> Podmíněné formátování můžeme pro konkrétní buňku nastavit až tři podmínky (např. Hodnota buňky je menší než 0) a doplnit je nastavením formátu použitého při splnění podmínky (nastavujeme písmo, ohraničení a vzorky). Tlačítkem Vymazat vracíme formát vždy do původního stavu.

Export a import dat Označit buňku/buňky -> zkopírovat je do schránky pomocí klasického [Ctrl+c] -> vložit/zkopírovat na jiné místo buď beze změny pomocí [Ctrl+v], nebo tzv. „vložit jinak" pomocí [Ctrl+Shift+v] či přes menu Úpravy | Vložit jinak.

Základní typy datových souborů s tabulkami a seznam ODS - open document spreadsheet - vychází z formátu ODF XLS - Binární formát souboru aplikace Excel verze 5.0 nebo 95 (BIFF5). XLSX - Výchozí formát souboru aplikace Office Excel 2007 založený na kódu XML. Nelze v něm uložit kód makra jazyka VBA (Microsoft Visual Basic for Applications) ani listy maker aplikace Microsoft Office Excel 4.0 (XLM). CSV - Formát hodnot oddělených pomocí středníků.

Export dat uložit volbou uložit jako do požadovaného formátu Nejdůležitější formáty pro export dat Stránka WWW (.htm , .html) Klasický textový formát (.txt) Databázový formát (.dfb)

Import dat Soubor->otevřít->zobrazit všechny soubory-> otevřít požadovaný soubor->spustí se průvodce importem->zvolte oddělovač->další definují se budoucí sloupce->další nutné určit povahu textu, čísla, data->dokončit

Formuláře