Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO - Studené předkrmy Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: 18.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – dělení studených předkrmů dle použitých surovin.Vhodnost použití ,servis a potřebný inventář
STUDENÉ PŘEDKRMY V moderní gastronomii
Druhy studených předkrmů Zeleninové Rybí a mořské plody Masové S ovocem Koktejly Tradiční předkrmy v moderní úpravě Přílohy k předkrmům
zeleninové Zeleninový salát s olivami a feta sýrem Paprika s tvarohovým dipem Carpaccio z červené řepy
Zeleninová klasika Caprese avokádo okurka
Rybí a mořské plody Marinovaný losos s tvarohovým krémem a zeleným chřestem Chobotnice s vinným octem a šalotkou tataráček z lososa
Rybí klasika Matjesový salát Sušhi Marinovaný losos
masové Anglický rostbíf Parmská šunka s medovým melounem Telecí carpaccio
Další od masa Uzený jazyk s křenem a houbami Kuřecí galantína Paštika s brusinkami
ovocné Pošírovaná hruška se sýrovým krémem Pomerančový salát s fenyklem
koktejly Chřestový koktejl Krevetový koktejl Humrový koktejl
Tradiční předkrmy trochu jinak Vejce s kaviárem Kaviár na ledu Šunkové rolky
Vhodné přílohy Tousty Banketky Tmavý chléb
Kontrolní otázky Jak dělíme studené předkrmy Jaké znáte studené předkrmy Servis a použití Vhodné přílohy
zdroje http://www.google.cz/imgres?q=pe%C4%8Divo&start=165&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&addh=36&tbm=isch&tbnid=L52ceP9sMsZ_TM:&imgrefurl=http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/wordofmouth/2010/jul/13/consider-cheap-white-bread&docid=yv3xpU http://www.google.cz/imgres?q=Vejce+s+kavi%C3%A1rem&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=9ypAPYf-2XbonM:&imgrefurl=http://www.profimedia.cz/fotografie/sazene-vejce-s-kaviarem-lososem-a-smetanovou/0077217651/&docid=JKDRo1LWYE_GmM http://www.google.cz/imgres?q=%C5%A0unkov%C3%A9+rolky&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=966x7PwjwJd79M:&imgrefurl=http://recepty.ekucharka.cz/sunkove-rolky-s-tvarohovou-naplni/&docid=dsBM6VA-GQZyEM&imgurl http://www.google.cz/imgres?q=Ch%C5%99estov%C3%BD+koktejl&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=D8Gf7Fh2z58GxM:&imgrefurl=http://prostreno.bety.cz/recepty/1319/Bressaola-s-ricottou/similarrecipes&docid=CAvRJvdzp5-IwM&imgurl http://www.google.cz/imgres?q=Krevetov%C3%BD+koktejl&start=108&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=9r1W08y7lAX50M:&imgrefurl=http://www.weighless.co.za/od%27%26Sectionname%3DFood%2520Guide&docid=ADEik95XPgrD_M&imgurl http://www.google.cz/imgres?q=Humrov%C3%BD+koktejl&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=Rl5W2p2iTMTA4M:&imgrefurl=http://www.receptyonline.cz/recepty--priprava-za-studena--jidlo--1--1--0.html&docid=b_tZECN4ojS2pM&imgurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=Pomeran%C4%8Dov%C3%BD+sal%C3%A1t+s+fenyklem&hl=cs&client=opera&sa=X&rls=cs&channel=isch&tbnid=6m9NetHLAQx20M:&imgrefurl=http://magazin.ceskenoviny.cz/vareni/recepty/zpravy/fenyklovy-salat-s-pomerancem/364917&docid http://www.google.cz/imgres?q=Ku%C5%99ec%C3%AD+galant%C3%ADna&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=0QJcLtj4lybD8M:&imgrefurl=http://www.ssltm.cz/cs/catering/&docid=3w3Rdc2vC5bJQM&imgurl=http://www.ssltm.cz/images/photo/172.jpg&w http://www.google.cz/imgres?q=Pa%C5%A1tika+s+brusinkami&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=33BCyyiSAqG2iM:&imgrefurl=http://www.topzine.cz/recept-na-domaci-pastiku-z-kachnich-jater&docid=oaiBoeqpHVbW9M&imgurl=http://