Na pomezí bruselského stylu a brutalismu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Advertisements

Orientace ve městě.
Letňany, v popředí Kbelská ulice, vlevo Obchodní centrum Letňany
PRAHA.
Cases of Czech Names Rewrite the following sentence three times, each time substituting Karel for each name in turn. Věta: Mileno, kdo je s Evou u Vladimíra?
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
Secesní, Konstruktivismusní a Funkcionalimusní sloh
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od.
Průvodce po některých památkách Karlových Varů
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
LUHAČOVICE
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_05_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_19_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: Havířov-místo, kde žiju Autor: Mgr. Irena Tomicová Výukový.
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
NÁRODNÍ DEKORATIVISMUS Obr. 4: Palác Adria od Pavla JanákaObr. 5: Palác Adria od Pavla Janáka.
FUNKCIONALISMUS v Brně Architekt Bohuslav FUCHS
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Certifikované školy v roce 2014: platnost certifikátu 3 roky Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o. Most Střední škola společného stravování, Ostrava.
Pohyb tělesa Klid a pohyb tělesa
Funkcionalismus v Liberci
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_NJ Ročník: IV. Vzdělávací oblast: jazykové vzdělávání a komunikace.
Jižní, jihovýchodní a východní Evropa
jak ji nepamatují ani pamětníci
Česká národní banka VY_INOVACE_32_OBN_910 Autor: Mgr. Miroslav Říha Vytvořeno : březen 2013 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Stavovské divadlo Vytvořil: Jiří Burda
BRUTALISMUS U NÁS Obr. 32: Někdejší budova olomouckého Prioru z roku 1982 od architekta Jana Melichara již na svém místě nestojí, jelikož byla nahrazena.
ARCHITEKTURA JAKO ODRAZ DOBY III. aneb OBRAT JINÝM SMĚREM
Stojí za to vid ě t no č ní Víde ň ? Stojí za to vid ě t no č ní Víde ň ?
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_VLADIMIR_CELOUD_CESKA_LIT._1._POL._20._ST._MEZIVALECNE_CESKE_DRAMA_PR EZENTACE_16 Název školyStřední.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
Praha Stověžatá matka měst. SP: A/ Přiřaď k obrázkům pražských budov popisky a zkus napsat, jakou funkci daný objekt zastává z funkcí, které hlavní město.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MELODIE.
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
VYHLÍDKOVÝ LET
FOTOGRAFIE 2017.
DIVADLA v BRNĚ ….
AUTOR: Marcela Kaderová
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
DIVADLA v BRNĚ 2016.
Česká republika – České Budějovice
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Klasicismus, empír, romantismus (1. pol. 18.–1. pol. 19. století)
Letecké foto Prahy.
Symboly města Pečky..
Kotva – Lesní zahrada Halenkov o.s.
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
High Tech VY_32_INOVACE_46_942
Česká architektura 50. – 80. let
Politologie – pracovní list
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
Česko-německo-židovské soužití v Brně
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
PRAHA.
Transkript prezentace:

Na pomezí bruselského stylu a brutalismu Obr. 26: budova vlakového nádraží v Havířově Obr. 27: interiér vlakového nádraží v Havířove

BRUTALISMUS U NÁS Obr. 28: budova někdejšího Federálního shromáždění v Praze z roku 1972 od Karla Pragera Obr. 29: budova Nové scény Národního divadla v Praze z roku 1983 od Karla Pragera

BRUTALISMUS U NÁS Obr. 30: obchodní dům Kotva v Praze od Vladimíra a Věry Machoninových z roku 1975 Obr. 31: hotel Intercontinental v Praze od Karla Filsaka a Karla Bubeníčka z roku 1974