Inovace bakalářského studijního oboru Regenerace a výživa ve sportu Možnosti e-learningových nástrojů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Advertisements

MS Office PowerPoint 2007 pro pokročilé – praktický kurz
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Digitální učební materiál
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
Jak vytvořit prezentaci
Opakování učiva pro 7. ročník
Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Subjekt.
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Textový procesor (MS Word)
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
Jak vytvořit prezentaci
Opakování učiva pro 8. ročník
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Vytvoření hypertextového odkazu
Referát č.8 Daniela Venusová.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
ZÁSADY PRO TVORBU PŘÍRUČKY DOPORUČENÍ PRO AUTORY PILOTNÍ KURZ PRO PEDAGOGY MUDR. IVETA MATĚJOVSKÁ, CSC.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Multimedia – Obrázky, Video a Hudba.
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
OPERAČNÍ SYSTÉM.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
PREZENTACE.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Celtx – další nástroje scénáře VY_32_INOVACE_Mul4r0118Mgr. Jiří Mlnařík.
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Informatika Soubory a složky
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 eLearning teoreticky a prakticky Roman Malo.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název školyStřední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Zdeněk Šebestík AnotacePrezentace slouží k seznámení se strukturou.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Textový Editor.
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Důležité aplikace v IS MU
Soubor, adresář, stromová struktura
MS EXCEL – tabulkový procesor
Opakování učiva pro 7. ročník
Usporiadanie údajov na disku
Opakování učiva pro 8. ročník
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Inovace bakalářského studijního oboru Regenerace a výživa ve sportu Možnosti e-learningových nástrojů

Základní prvky e-learningu  I. Prostý text, obrázek, odkaz na externí soubory a materiály text opatřený ilustračními obrázky odkazy na vlastní výukový materiál popř. relevantní web  II. Audio-Video materiál včetně textové opory, komentářů atd.  III. Animace 2D, 3D, interaktivní, využití SIMI-Motion atd.  IV. Procvičování, zkoušení interaktivní testy v informačním systému

I. Prostý text, obrázek, odkaz na externí soubory a materiály  základ všech e-learningových struktur materiály dodává „zadavatel“ v libovolném formátu (word, excel, ppoint, pdf, txt, jpg, bmp, gif…)  časová náročnost dny, <týden  finanční náročnost (tis.kč) cca 10

I. Prostý text, obrázek, odkaz na externí soubory a materiály  Ukázky možné realizace  

I. Prostý text, obrázek, odkaz na externí soubory a materiály

II. Audio-Video materiál  obohacený výukový materiál materiály možné upravit popř. vytvořit podle představ a scénáře „zadavatele“ vstup resp. výstup formátu (avi, mpg, flv, mp3, wav…)  časová náročnost týden, <měsíc (dle realizace a nutnosti úprav)  finanční náročnost (tis.kč) cca 30

II. Audio-Video materiál  Možnost pořízení audio-video nahrávek  Převod z miniDV kazet do PC atd.  Video s orientačními popisky

II. Audio-Video materiál  Ukázky možné realizace 

II. Audio-Video materiál

III. Animace  plně interaktivní výukový materiál možnost zpracovat a zanimovat statické materiály (schémata, chemické vazby atd., popř. tělocvičný pohyb apod.)  časová náročnost 30 dní (dle realizace a nutnosti úprav)  finanční náročnost (tis. kč) cca 50 (dle komplexnosti-obtížnosti realizace)

III. Animace  tvorba popř. animace obrázků a schémat

III. Animace

 Animovaná videa (interaktivní grafy…) nsport/atpase.swf zymes/enzyme.swf

III. Animace  Animovaná videa (interaktivní grafy…)

III. Animace  Snímání a záznam pohybu (SIMI-Motion)

III. Animace Složitá animace libovolného objektu nebo děje

IV. Procvičování, zkoušení, odpovědníky  testy vázané na výukový materiál realizace v prostředí IS MU kontrola vědomostí, logické zakončení kapitoly atd.  časová náročnost dny  finanční náročnost (tis.kč) …

IV. Procvičování, zkoušení, odpovědníky  Ukázky možné realizace

IV. Procvičování, zkoušení, odpovědníky

Závěrem  Vždy záleží na konkrétním požadavku „zadavatele“.  Každá práce je mnohokrát konzultována a je výsledkem dialogu, technologických a časových možností.