Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/70.00014, je financován z prostředků ESF prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vítejte na konferenci k národnímu projektu Návrat do práce.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
Ing. Dominika Prchlíková
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Implementace flexicurity v ČR Porovnání výsledků šetření implementace přístupů k flexicurity v Polsku a ČR – CAPA a.s., český partner projektu. Mgr. Aneta.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
„Okna technickým oborům dokořán“
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Kariérové poradenství a podnikavost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.ž

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. O projektu a o cílech -Zadavatel: Úřad práce ČR - krajská pobočka v Příbrami -Dodavatel: S-COMP Centre CZ s.r.o. -Doba trvání: 28 měsíců (únor 2013 – květen 2015) -Realizace na území Středočeského kraje -Financování prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR -Celkem 8 běhů po cca 3 měsících

O projektu a o cílech Cílová skupina: Uchazeči o zaměstnání, kteří jsou v evidenci méně než 5 měsíců (KrP Příbram) 4 skupiny: -Do 45 let se ZŠ či SŠ (vyučen) -Do 45 let se SŠ (maturita) a vyšším vzděláním -Nad 45 let se ZŠ či SŠ (vyučen) -Nad 45 let se SŠ (maturita) a vyšším vzděláním

O projektu a jeho cílech Zvýšení zaměstnatelnosti uchazečů o zaměstnání a předcházení dlouhodobé nezaměstnanosti Dílčí cíle: Zvýšení motivace a flexibility Sladění kvalifikace účastníků a jejich profesní struktury s aktuálními potřebami trhu práce Individuální podpora po dobu účasti, která bude v průběhu celého projektu zaměřená nejen na odbornou konzultaci a poradenství v oblasti návratu na trh práce, ale především na vyhledávání vhodných pracovních míst

HLAVNÍ AKTIVITY PROJEKTU 1.Pohovory a výběr 2.Vstupní modul 3.Rekvalifikační kurzy pro profesní rozvoj 4.Individuální podpora a poradenství 5.Doprovodná opatření – přímá podpora

Kvantifikované cíle projektu Počet podpořených osob min osob vstoupí do Úvodního modulu Počet úspěšně podpořených osob: 1050 osob (ti co absolvují Vstupní modul) Počet úspěšných absolventů kurzů, kteří získali kvalifikace: 860 osob (ti co úspěšně absolvují rekvalifikaci) Počet vytvořených pracovních míst: Minimálně 12 NVPM Počet zaměstnaných účastníků projektu (za celý průběh plnění): 30%

Hodnocení realizace projektu 1.Pohovory a výběr - klíčová aktivita projektu v okresech - počet podpořených osob 1152/ kvalitní spolupráce - nestandardní situace

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. „Do účasti na projektu investujete pouze svůj čas“ „Dobře si to promyslete a na své štěstí pomyslete“

Hodnocení realizace projektu 2. Vstupní modul - gramotnost, motivace - bezproblémová realizace - užitná hodnota – zájem účastníků - počet úspěšně podpořených osob 1050/1179

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. „Ano, máte naprostou pravdu, slovo ASERTIVITA není sprosté“

Hodnocení realizace projektu 3. Rekvalifikační kurz - výběr z 16 druhů -Počet absolventů kurzů 860/869 -Využívaná aktivita - preferovaná -Reakce na požadavky trhu práce -Pozitivní zpětná vazba od účastníků

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. „Pokud vám nefunguje přihlášení je chyba mezi klávesnicí a židlí„

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. „A pane Lorenc, co to je?“ „To máte sedadlo, volant, páky, brzdu,….“

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. „ Karle, že ty jsi to svařil…“

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. „ Z anatomického hlediska dělíme lidskou rasu na dva základní typy MUŽ a ŽENA“

Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. „ Pacientovi na lůžku se snažíme pomoci za každou cenu (vyšší než 500 Kč/h)“

Hodnocení realizace projektu 3. Rekvalifikační kurz Obsluha osobního počítače127 Počítačová gramotnost (dle sylabu ECDL)91 Pracovník grafického studia52 Hospodyně0 Pečovatel/pečovatelka (o děti od 3 do 15)61 Dispečer logistiky0 Obsluha elektrovozíku a motovozíku64 Obchodní zástupce0 Pokladní0 Kurzy sváření46 Administrativní pracovník5 Základy podnikání0 Účetnictví a daňová evidence230 Pracovník v sociálních službách166 Všeobecný sanitář49

Hodnocení realizace projektu 4. Individuální podpora a poradenství -Využívaná aktivita – obecně vzestup -Počet vytvořených pracovních míst 12/14 -Počet zaměstnaných účastníků projektu 345/358 (30%/31%)

Hodnocení realizace projektu 5. Doprovodná opatření Na úhradu cestovného (100% mimo konání kurzů) Na stravné (do 70 Kč na den) Na zdravotní prohlídku (dle předpisu MZ ČR) Celkem vyčerpáno 4,1 mio Kč

Statistiky Dynamika projektu:

Statistiky Zastoupení pohlaví v indikátorech

Statistiky

Celkové zhodnocení realizace -Dosažení všech indikátorů projektu -Efektivní realizace -Profesionální spolupráce – zadavatel/dodavatel -Cesta byla cílem – výsledky jdou ruku v ruce

Děkuji za pozornost Mgr. David Záhora