PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina, 10. května
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Národní a regionální klastrová politika
Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje Miroslav Novák náměstek hejtmana kraje.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
ZAPOJENÍ ZAHRANIČNÍCH PARTNERŮ V PROJEKTU RIS A VÝSLEDKY SPOLUPRÁCE David Mareček Koordinátor projektu RIS, odbor strategického rozvoje kraje, Krajský.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Národní klastrová asociace – udržitelný rozvoj klastrů v ČR
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23)
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
1 V. Ročník mezinárodní konference Střední Morava křižovatka dopravních a ekonomických zájmů 24. září 2015 Luhačovice Potřeby dalšího rozvoje dopravní.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Transkript prezentace:

PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina, 10. května

Úvod Projekt realizován v rámci 7. Rámcového programu Evropského Společenství (Regions of Knowledge). Mezinárodní partnerství institucí čtyř států. Doba realizace: březen duben 2011 Celková hodnota projektu €

Partneři 13 partnerských institucí – univerzit, vědeckotechnologických parků, technologických center, rozvojových agentur a klastrů ze čtyř regionů Střední Evropy. Česká Republika - Moravskoslezský kraj, Zlínský kraj Polsko - Slezské vojvodství Slovensko - Žilinský samosprávný kraj Velká Británie - vzdělávací a konzultační společnost PERA je přidruženým partnerem projektu.

Partneři - Moravskoslezský kraj Agentura pro regionální rozvoj, a.s. Ostrava - koordinátor projektu VŠB - Technická univerzita Ostrava Moravskoslezský automobilový klastr

Partneři – Zlínský kraj Univerzita Tomáše Bati Plastikářský klastr Technologické a inovační centrum Zlín

Partneři – Slezské vojvodství Akademia ekonomiczna Karola Adamieckého Katowice Rozvojová agentura Horního Slezska Katowice Hornoslezská podnikatelská agentura Katowice

Partneři – Žilinský samosprávný kraj Žilinská univerzita v Žilině Vědeckotechnologický park Žilina Středoevropský technologický institut v Žilině

Partneři – Velká Británie PERA - vzdělávací a konzultační společnost je přidruženým odborným partnerem projektu.

Proč tento středoevropský region ? Více než obyvatel v Žilině, Zlíně, Horním Slezsku a Moravskoslezském kraji 10 univerzit V prostoru CERADA hovoříme o VaV potenciálu, který má přes 250 výzkumně-vývojových zařízení Skutečný potenciál pro podnikatele je ukryt v čísle – počet podniků a samostatně podnikajících osob v této oblasti Výsledky našeho mapování budou na:

Cíle projektu Vytvoření mezinárodního partnerství institucí působících v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Usnadnění spolupráce firem a vysokých škol při realizaci konkrétních výzkumných a vývojových aktivit v silném přeshraničním regionu na pomezí České republiky, Polska a Slovenska.

Cíle projektu Mapování regionálních výzkumných kapacit pro potřeby firem především z oblasti automobilového a leteckého průmyslu. Vzdělávání odborníků z výzkumně-vývojových institucí a podniků, zaměřené na rozvoj kompetencí, které jsou potřebné pro realizaci a řízení výzkumně-vývojových a inovačních aktivit.

Způsob realizace Projekt se realizuje v rámci 5 tzv. pracovních balíčků (Work Packages), z nichž každý má svého řídícího partnera, který je zodpovědný za jeho realizaci. WP1 Project Management - Řízení projektu (ARR Ostrava WP2 Charting the regional space – Mapování regionálních výzkumně-vývojových kapacit (VTP Žilina)

Způsob realizace WP3 Team building, mentoring and training - Identifikace a vzdělávání odborníků z výzkumně- vývojových institucí a podniků (TIC Zlín) WP4 Creating CERADA join space – Vytvoření platformy pro meziregionální spolupráci (AE Katowice) WP5 Dissemination and promotion – Diseminace a propagace výstupů projektu (TIC Zlín)

Výstupy projektu Analýza inovačního prostředí jednotlivých regionů (infrastruktura a její kapacity, existující strategické dokumenty). Katalog profilů výzkumných pracovišť vysokých škol a dalších výzkumně-vývojových institucí pro potřeby firem – už v současné době jsou k dispozici na

Výstupy projektu Tréninkové kurzy pro odborníky z institucí a podniků, zaměřené na rozvoj kompetencí, které jsou potřebné pro realizaci a řízení vědeckovýzkumných a inovačních aktivit. Kurzy jsou připravovány na základě konkrétních potřeb zapojených osob. Vytvoření platformy pro meziregionální spolupráci a partnerství institucí, působících v oblasti výzkumu, vývoje a inovací.

Vize do budoucnosti Projekt CERADA jako nástroj a platforma spolupráce aktérů v oblasti výzkumu, vývoje a inovací v silném přeshraničním regionu na pomezí České republiky, Polska a Slovenska, která přesahuje horizont realizace tohoto projektu. Udržitelnost projektu začleněním do regionálních a nadregionálních projektů: ESÚS, AGENT, … Identifikace nejvhodnější formy budoucího fungování (CERADA Joint Action Plan, CERADA Board, cerada.org)

Děkuji za pozornost