IROP PRIORITNÍ OSA 1 Zvyšování regionální mobility prostřednictvím připojení sekundárních a terciárních uzlů k infrastruktuře sítě TEN-T, včetně multimodálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
ESIF – CO NÁS ČEKÁ A NEMINE ING. KLÁRA DOSTÁLOVÁ VÝROČNÍ KONFERENCE ROP JIHOZÁPAD
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
IROP.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Představení priorit programu, podporovaných aktivit a alokací na jednotlivé specifické cíle Budoucí programové období.
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM - aktuální stav Workshopy SMS ČR leden 2015.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Programový rámec Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období 2016.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky DSO ORP Příbram.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Informace o výzvě pro školy
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program životní prostředí
Vazba na Operační programy
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Reforma psychiatrické péče
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Integrovaný regionální operační program
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

IROP PRIORITNÍ OSA 1 Zvyšování regionální mobility prostřednictvím připojení sekundárních a terciárních uzlů k infrastruktuře sítě TEN-T, včetně multimodálních uzlů

SPECIFICKÝ CÍL 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T Rekonstrukce, modernizace či výstavba silnic Budování obchvatů sídel Výstavba okružních křižovatek Doplňkové aktivity (protihlukové zdi a bariéry, veřejné osvětlení v intravilánech obcí, senzory a aktivní prvky ITS) Žadatelé Kraj a organizace kraje – MAS Ne

SPECIFICKÝ CÍL 1.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy Terminály (výstavba, modernizace, parkoviště či návazné systémy na VHD - P+R, K+R, B+R, P+G, doplňkové aktivity) Telematika (výstavba, zavedení, modernizace inteligentních dopravních systémů – rezervační, odbavovací, platební systémy) Bezpečnost (zvyšování bezpečnosti dopravy - bezbariérový přístup zastávek, zvuková a jiná signalizace pro nevidomé, přizpůsobení komunikací pro nemotorovou dopravu osobám s omezenou pohyblivostí nebo orientací, chodníky v obci (jen komplexní řešení celé obce), řešení dopravních problémů – křižovatka x přechod)

SPECIFICKÝ CÍL 1.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy Nízkoemisní vozidla a související plnící stanice Cyklodoprava (Výstavba a modernizace cyklostezek, na kterých je vyloučená automobilová doprava. Výstavba a modernizace cyklotras se zaměřením na podporu integrovaných řešení, např. cyklistické pruhy na komunikacích nebo víceúčelové pruhy + doprovodná infrastruktura – stojany, odpočívadla atd.) Podpořeny mohou být jen cyklostezky a cyklotrasy sloužící k dopravě do zaměstnání, škol a za službami – ne projekty pro turisty. Žadatelé Obce a DSO – MAS Ano

SPECIFICKÝ CÍL 1.3 Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof Zajištění adekvátní odolnosti s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu a novým rizikům (Stavební úpravy stanic IZS ve stávající dislokaci či vybudování stanic IZS změnou její dislokace ) Posílení vybavení složek IZS technikou a věcnými prostředky k zajištění připravenosti složek IZS v exponovaných územích s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu a novým rizikům Modernizace vzdělávacích a výcvikových středisek pro složky IZS (simulátory, trenažéry, polygony apod. a jejich vybavení), zaměřených na rozvoj specifických dovedností a součinnost složek IZS při řešení mimořádných událostí

SPECIFICKÝ CÍL 1.3 Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof Rizikové situace – sucho, orkány a větrné smrště, námrazy, havárie nebezpečných látek Žadatel HZS, Obce zřizující JSDH – MAS Ne Způsobilý žadatel jen obce v ORP Děčín a ČL – Ne ORP RBK a VDF (příloha č. 5 PD IROP)

IROP PRIORITNÍ OSA 2 Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů SPECIFICKÝ CÍL 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi (60% podpory do území SVL – RBK, VDF, DC, NB) Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování a zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce (výstavba, zřizování a rekonstrukce stávajících zařízení - pro poskytování komunitní péče – domovy se zvláštním režimem, domovy pro osoby se zdravotním postižením, včetně prostoru pro soc. pracovníky, lze i terapeutické dílny). Ne ubytovny a domovy pro seniory.

SPECIFICKÝ CÍL 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi (60% podpory do území SVL – RBK, VDF, DC, NB) Infrastruktura pro dostupnost a rozvoj soc. služby (zázemí pro služby terénního a ambulantního charakteru). Zlepšit podmínky pro poskytování sociální služby – terénní a ambulantní. Podpora rozvoje infrastruktury komunitních center za účelem sociálního začleňování a zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce (ne kulturní centra nebo prostory pro masovou zábavu. Ale setkávací prostory za účelem realizace sociálních, vzdělávacích, kulturních a rekreačních aktivit s cílem zlepšit sociální situaci těchto jednotlivců a komunity jako celku).

SPECIFICKÝ CÍL 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi (60% podpory do území SVL – RBK, VDF, DC, NB) Sociální bydlení (pořízení bytů, bytových domů, nebytových prostor a jejich adaptace pro potřeby sociálního bydlení a pořízení nezbytného základního vybavení, za předpokladu splnění podmínek u sociálního bydlení v IROPU) Doplňkové aktivity (úprava okolí, aleje, zelené střechy a zdi, zde je možné i hřiště a parky v realizaci projektu) Žadatelé obce, církve, NNO – MAS Ano Veřejná podpora – Služba obecného hospodářského zájmu (SOHZ)

SPECIFICKÝ CÍL 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání Výstavba, rekonstrukce a vybavení sociálních podniků (nákup objektů, zařízení, vybavení a stavební úpravy, které vytvoří podmínky pro sociální podnikání. Nutnost uvedení sociálního podnikání v zakládacích dokumentech. Lze vytvořit nový SP, či rozšíření stávajícího. Jako podnikatelská aktivita lze CR) Žadatelé obce, NNO, církve, OSVČ – MAS Ano Veřejná podpora – De minimis (60% podpory do území SVL – RBK, VDF, DC, NB)

SPECIFICKÝ CÍL 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví Zvýšení kvality vysoce specializované péče (vysoce specializovaná péče v oborech perinatologie a onkogynekologie) Zvýšení kvality návazné péče Deinstitucionalizace psychiatrické péče (vybavení mobilních týmů, zřizování nových či rekonstrukce stávajících zařízení pro poskytování komunitní péče (centra duševního zdraví, stacionáře, rozšířené ambulance apod.) a zřizování nových či rekonstrukce stávajících zařízení). Žadatelé obce, kraje – MAS Ano (není relevantní nemocnice)

SPECIFICKÝ CÍL 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení předškolní vzdělávání – podpora zařízení péče o děti do 3 let, dětských skupin a mateřských škol + sociální inkluze, děti se SVP Podpora infrastruktury pro základní vzdělávání v základních školách + sociální inkluze, žáci se SVP ◦v oblastech komunikace v cizích jazycích (speciální vybavení učebny..... ◦v oblasti technických a řemeslných oborů, přírodních věd (modernizace odborných učeben) ◦ve schopnosti práce s digitálními technologiemi (počítačové učebny) Podpora infrastruktury škol a školských zařízení pro střední a vyšší odborné vzdělávání + sociální inkluze, studenti se SVP ◦v oblastech komunikace v cizích jazycích (speciální vybavení učebny..... ◦v oblasti technických a řemeslných oborů, přírodních věd (modernizace odborných učeben) ◦ve schopnosti práce s digitálními technologiemi (počítačové učebny)

SPECIFICKÝ CÍL 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Podpora infrastruktury pro celoživotní vzdělávání v následujících klíčových kompetencích: ◦- v oblastech komunikace v cizích jazycích, ◦- v oblasti technických a řemeslných oborů, přírodních věd, ◦- ve schopnosti práce s digitálními technologiemi (myšleno rekvalifikační kurzy, celoživotní vzdělávání ve vazbě na uplatitelnost na trhu práce) Podpora infrastruktury pro zájmové a neformální vzdělávání mládeže ◦- v oblastech komunikace v cizích jazycích, ◦- v oblasti technických a řemeslných oborů, přírodních věd, ◦- ve schopnosti práce s digitálními technologiemi (kroužky s cílem rozvoje klíčových kompetencí Žadatelé obce, DSO – MAS Ano

SPECIFICKÝ CÍL 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Snižování spotřeby energie zlepšením tepelných vlastností budov ◦zateplení obvodového pláště, stěnových, střešních, stropních a podlahových konstrukcí, výměna a rekonstrukce oken a dveří, prvky pasivního vytápění a chlazení, stínění a instalace systémů řízeného větrání s rekuperací odpadního vzduchu (může být i jedna aktivita) Zařízení pro vytápění nebo přípravu teplé vody ◦zdroj pro vytápění bytového domu, využívající místo pevných nebo kapalných fosilních paliv efektivní, ekologicky šetrné zdroje. U centrálního zdroje vytápění se provádí komplexní zateplení budovy, výměna předávací stanice, vyregulování nebo modernizace celé soustavy vytápění objektu; Přechod na šetrné, ekologické zdroje ◦Pořízení účinných a nízkoemisních kotlů na biomasu, tepelných čerpadel či kondenzačních kotlů na zemní plyn nebo zařízení pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla, využívajících obnovitelné zdroje nebo zemní plyn. Žadatelé Vlastníci domů – MAS Ne

IROP PRIORITNÍ OSA 3 Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí SPECIFICKÝ CÍL 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví Revitalizace souboru vybraných památek ◦památek zapsaných na Seznam světového dědictví UNESCO, památek zařazených na Indikativní seznam světového dědictví UNESCO v kategorii kultura, národních kulturních památek k , památek evidovaných v Indikativním seznamu národních kulturních památek k (Indikativní seznam NKP). Zefektivnění ochrany a využívání sbírkových a knihovních fondů a jejich zpřístupnění ◦Muzeum je zřizováno státem nebo krajem. Návštěvnost muzea, vypočítaná jako roční průměr za poslední tři roky, překročila návštěvníků. Žadatelé vlastníci památek – MAS Ano

SPECIFICKÝ CÍL 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů IKT eGovernment ◦samoobslužné získání výpisů z některých registrů veřejné správy a elektronické podání vůči veřejné správě, propojování datového fondu veřejné správy, vybudování centralizovaných agendových informačních systémů veřejné správy, aby umožňovaly sdílení dat, Kybernetická bezpečnost ◦projekty orgánů veřejné moci zaměřené na ochranu informačních a komunikačních Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura ◦Vytváření nových a modernizace stávajících informačních a komunikačních systémů pro potřeby subjektů veřejné správy a složek IZS v oblasti spisové služby, archivnictví, vládního spojení, informačních systémů pro potřeby samosprávných agend, Žadatelé obce – MAS Ne

SPECIFICKÝ CÍL 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje Pořízení územních plánů Pořízení regulačních plánů, nenahrazujících územní rozhodnutí Pořízení územních studií ◦Územní studie zaměřené na veřejnou technickou infrastrukturu, Územní studie zaměřené na veřejnou dopravní infrastrukturu, Územní studie zaměřené na veřejná prostranství, Územní studie zaměřené na řešení krajiny (bližší podmínky studií v PD) Žadatelé ORP – MAS Ano