Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Dlouhodobá maturitní práce
Výstupy projektu. Popis projektu Implementace ICT v rámci předmětů biologie a zeměpisu evidenční číslo: 0341P2006 Cílová skupina: Děti, žáci a studenti.
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Microsoft Silverlight
Optimalizace online prezentací v závislosti na vlastnostech produktů David Novák.
Podpora PR oddělení fakulty moderními ICT
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Tvorba webových aplikací
Hana Landová Univerzita Karlova v Praze, ÚISK Zdeňka Civínová
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Ročníková práce Školní rok 2012/2013
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
E-learning ve výuce na SŠ
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Elektronická žákovská knížka Autor: Matěj Liederhaus Vedoucí projektu: Klára Císařová.
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Environmentální výchova a
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Elektrochemie, články CH-1 Obecná chemie, DUM č. 18 Mgr. Radovan Sloup
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
WebCastle VŠB Vedoucí bakalářské práce:Ing. Jan Ružička Ph.D. Vypracoval:Martin Prager VŠB – TU Ostrava Institut Geoinformatiky Studijní skupina :G362.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Jindřich Zelený AVT Vedoucí práce: Bc. Ing. Roman Malo Ph.D.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Semestrální projekt Správa webových konferencí Mendelova univerzita Aplikace vývojových technik Jakub Matoušek Květen 2012.
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Analýza průchodu studentů kurzem Vzdělávací technologie 1
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Zpracovatel: Pavlištík Roman Vedoucí práce: Ing. Stankovič Jan
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Technologie pro publikování na webu II Ing. Jiří Štěpánek
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Webová aplikace pro koordinaci výrobních procesů Kryštof Német , Brno Autor: Kryštof Német Vedoucí práce: RNDr. Zuzana Priščáková, PhD.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Institut Celoživotního Vzdělávání
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Úvod
, Brno Připravil: Kryštof Német
Transkript prezentace:

Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle David Pechal Informační technologie ve vzdělávání Ostravská univerzita Ostrava 2015 Vedoucí bakalářské práce: Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.

Cíle práce Vytvořit e-learningový kurz zabývající se tvorbou a správou webových stránek. Zaměřit výukový obsah kurzu na programovací a skriptovací jazyky HTML, CSS, JavaScript, PHP. Seznámit studenty kurzu s programem Adobe Dreamweaver CS6. Využít v rámci výuky vytvořené flash animace a video tutoriály. Pomocí formativní i sumativní evaluace provést optimalizaci kurzu.

Model ISD (ADDIE) Analýza Návrh Vývoj Implementace Hodnocení Cílová skupina Cíl výuky Návrh Distribuční médium Vymezení obsahu výuky Multimediální prvky Grafický návrh Vývoj Studijní materiály Implementace Hodnocení Metody hodnocení

Multimediální prvky Flash animace v kurzu byly vytvořeny pomocí programu Adobe Flash Professional CS5. Video tutoriály v kurzu byly vytvořeny pomocí programu Adobe Premiere Pro CS5.

Ukázka kurzu http://kik.osu.cz/moodle/course/view.php?id=73 Login: svk Password: svk2015

Implementace kurzu Výuka kurzu proběhla na Střední odborné škole dopravy a cestovního ruchu v Krnově. Výuky se účastnila třída 3. C rozdělená na dvě skupiny. Studenti byli seznámeni s cílem, obsahem témat, časovým rozložením a způsobem hodnocení kurzu. V průběhu výuky studenti formativně hodnotili a testovali jednotlivé části kurzu. Během posledního týdne výuky byl studentům zpřístupněn dotazník a dva opakovací testy.

Evaluace Byla provedena evaluace pomocí dotazníkového šetření. Studenti odpovídali na několik otázek, které se týkaly grafického zpracování, Adobe Dreamweaveru, obsahu témat, úkolu i testů. Názory studentů „Všechno bylo zcela v pořádku, testy se mi velice líbili, celé je to velice dobře rozložené a po grafické stránce to vypadá dobře.“ „Myslím si, že tyto výukové animace jsou super, aby jsme vše pochopili.“ „Všechno je vyhovující, možná bych dala o něco více obrázků a animací.“ „U Dreamweaveru je super, že pomocí oken si můžu překlikávat jak webovky vypadají. Stránky se tedka vytváří jednoduše.“

Evaluace Výsledky testů znázorňují vysokou obtížnost Problémy s internetovými prohlížeči Na základě dotazníku vytvořen slovníček pojmů Úspěšnost prvního testu 29% Úspěšnost druhého testu 25%

Invence Nové téma v kurzu – Databáze propojené s jazykem PHP SEO – Optimalizace pro vyhledávače Vylepšené flash animace – student bude v rámci výuky spolupracovat

Děkuji za pozornost.