VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trendy v metodách odhadu plemenné hodnoty skotu
Advertisements

Projekt: shrnovač píce Přednášející: Ing. Roman Cieslar
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
Josef Sklenář 2007 Biofarma Sasov. Vývoj ekochovů prasat v ČR Nevyvíjejí se, stagnují Z max. 25 farem jen 2-3 produkují pro trh V současnosti chováno.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A PŘÍRODOVÉDNÁ
Intenzivní odchov plůdku ryb
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Zemědělství světa.
Vznik a složení půdy Vznik půdy
Sasov.
Poradenský systém používaný ve finském zemědělství Jouko Setälä, CEO, Dr.Agr. ProAgria Waršava 15. května 2007.
PRODUKCE MASA Maso jako potravina – rozhodující podíl kryt masem hospodářských zvířat Spotřeba masa a konzumace- dle regionálních a náboženských vlivů.
Chov skotu.
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
Praha, 2010 Představení připravovaného dotačního programu II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat Ing. Jiří Rádr.
Chov prasat.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Jak předcházet neshodám na ekofarmách Obecná pravidla produkce Zákaz používání GMO - Zákaz používání GMO - zákaz se týká potravin, krmiv, činidel,
EXTERIÉR - zevnějšek zvířat
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ekologický chov koz a faremní zpracování mléka
MSD Animal Health Cattle Academy – II.module MVDr. Zbyněk Dvořák Budapešť.
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Chov Zvířat
ProPIG Specifické strategie pro snížení environmentálních dopadů zemědělské činnosti zlepšením zdraví, welfare a výživy prasat chovaných v ekologickém.
Zemědělství ČR Živočišná výroba
Představení ekologického podniku Hynčice nad Moravou František Winter
Chov ovcí. Ovce – zřejmě nejstarší hospodářské zvíře nenáročné zvíře – rozšíření ve všech klimatických a výrobních podmínkách V českých zemích ještě v.
Pohlavní a chovatelská dospělost
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Prezentace pracovního portálu R. Cerkal
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
5.konference Udržitelnost ve výstavbě Ing. Michal Strnad.
Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropy
Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v. v. i.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Doktorské studium na AF
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Dr. Frank Schadlich/ Ing.Jiří Petr
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Hospodářská politika a integrace České zemědělství Základní ukazatele.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Zemědělský odbor při České vysoké škole technické v Praze 1920Vysoká škola zemědělského a lesního inženýrství při ČVUT v Praze 1952Vysoká škola.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
KONCEPCE PEDAGOGICKÉ A VĚDECKÉ ČINNOSTI OBECNÁ A SPECIÁLNÍ ZOOTECHNIKA
Koncepce pedagogického a vědeckého rozvoje oboru:
Svítá na lepší časy ? 2. května 2017 palác Žofín
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Střední odborná škola veterinární
SZeŠ Lanškroun
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
SPRÁVNÁ CHOVATELSKÁ PRAXE
FAKULTA AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ 2013
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Doc. MVDr. Vladimíra Pištěková, Ph.D.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Transkript prezentace:

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves Ing. Luděk Bartoň, Ph.D.

OBLASTI VÝZKUMNÝCH AKTIVIT Biologie reprodukce Molekulární genetika Genetika a šlechtění hospodářských zvířat Fyziologie výživy a jakosti produkce Výživa a krmení hospodářských zvířat Etologie Technologie a technika chovu hospodářských zvířat Chov skotu Chov prasat

LABORATORNÍ A EXPERIMENTÁLNÍ ZÁZEMÍ VÚŽV disponuje 24 objekty akreditovanými podle zákona 246/1992 Sb. Tato experimentální základna umožňuje pokusy na většině druhů hospodářských i laboratorních zvířat. VÚŽV má experimentální jatka splňující požadavky evropských norem a výrobnu krmných směsí. V současné době VÚŽV obhospodařuje 722,79 ha zemědělské půdy. Rostlinná výroba je zaměřena především na produkci krmiv v potřebné kvalitě i sortimentu pro účely živočišné výroby.

TRANSFER ZÍSKANÝCH POZNATKŮ Publikační činnost – články v odborných časopisech, kapitoly v odborných knihách, ročenkách atd. Certifikované metodiky, užitné vzory, prototypy, patenty... Užitný vzor Kruhová stáj – řešení stájové konstrukce a prostor Prototyp Dávkovací vozík na krmné mléko nebo mléčnou krmnou směs s ohřevem a pasterizací

TRANSFER ZÍSKANÝCH POZNATKŮ Organizace a účast na seminářích pro odbornou veřejnost Spolupráce se zemědělskými podniky v rámci výzkumných projektů Školení a kurzy např. pro: Inseminační techniky prasat Klasifikátory jatečně upravených těl  skotu a prasat

PORADENSTVÍ pasivní telefon, email, dopis, osobní setkání ve VÚŽV, v.v.i. odborné poradenské týmy KDE DOSTANE CHOVATEL RADU, INFORMACI ? chov přežvýkavců (skot, ovce, kozy) chov prasat chov drůbeže chov králíků konzervace píce Email: poradenstvi@vuzv.cz Webové stránky www.vuzv.cz (kontaktní formulář)

pasivní PORADENSTVÍ NOVÁ ON-LINE PORADNA PRO CHOVATELE! adresa poradny http:// poradna.vuzv.cz jednoduchá registrace tazatele kategorie podle druhů HZ skot, ovce, kozy, prasata, králíci, drůbež odborná témata výživa, zootechnika, ekonomika, ustájení, legislativa aj. garant při položení dotazu okamžitě dostává zprávu na svůj email!

aktivní PORADENSTVÍ PORADENSTVÍ PŘÍMO V CHOVECH posouzení projektové dokumentace – stáj pro dojnice (Agropol Dražovice/Sušice) možnosti rekonstrukce stáje na odchovnu jalovic (ZD Sebranice/Svitavy) přístřešek pro ustájení telat (Čečovice Čížkov/Plzeň) rekonstrukce původní K-96 na odchovnu jalovic (ZD Hrotovice/Třebíč) odchov telat – faremní koncept ustájení všech věkových kategorií (Agro Sokoleč/Nymburk) problematika ventilace rekonstruované odchovny jalovic, odchov telat (AGRO Bystré Vysočina/Svitavy) problematická boxová lože (Farma Macán/Domažlice) koncept ustájení krav – rekonstrukce a novostavba (Statek Jezerka/Chomutov) rekonstrukce stáje pro odchov telat a výkrm býků (Mlázovice/Jičín) složení krmných směsí pro drůbež (ZOD Brniště)

PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÉ SPOLUPRÁCE S PRAXÍ GENETIKA A ŠLECHTĚNÍ - vývoj metod šlechtění s následnou aplikací do praxe českého zemědělství Genomická selekce u dojeného skotu - metoda aplikovaná v současnosti pro odhad plemenných hodnot VÝŽIVA a KRMENÍ Predikce nutriční hodnoty a konzervace krmiv Výživa vysokoužitkových dojnic

PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÉ SPOLUPRÁCE S PRAXÍ Ekonomická analýza výroby mléka spolupráce se 70zemědělskými podniky s chovem dojeného skotu, poskytnutí dat pro analýzu ekonomiky (údaje o reprodukci, produkci, odchovu telat, dotacích, nákladech na chov jednotlivých kategorií skotu aj.), srovnávání ekonomiky produkce mléka (mezipodnikové srovnání), vypracování zprávy s hodnocením každému chovateli!, zaručena 100 % „anonymita chovu“.

www.vuzv.cz barton.ludek@vuzv.cz