Informační setkání se studenty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Erasmus na PřF UK v Praze
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Možnosti studia v Asii, Střední a Jižní Americe 4
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
MOBILITA/FREEMOVER 2014 Informační seminář. Základní podmínky vycházející ze zadání rozvojového programu MŠMT  pobyt v zahraničí musí trvat minimálně.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Univerzita Karlova v Praze Studium v Itálii, Španělsku a Portugalsku 9. prosince 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
CEEPUS - CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Zpracoval: Mgr. Jan Trnka Přednášející: Mgr. Helena Římská.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Schůzka koordinátorů pro zahraniční záležitosti FF UP autor prezentace, datum prezentace, univerzitní oddělení, fakulta, adresa.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Na MZLU.
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Mezinárodní kreditová mobilita Erasmus+
Informační schůzka k programu
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Informační setkání se studenty Zahraniční mobilita 2016 Informační setkání se studenty Mgr. Dana Sztwiertnia Hellová, Zahraniční oddělení FF UP, Křížkovského 10, dana.hellova@upol.cz

Programy na podporu mobility AIA, CEEPUS a EURICA Podpora mobility/Freemover na FF UP Jak si podat přihlášku Uznávání zahraničních pobytů

Program AIA – mezinárodní smlouvy Koordinace: Dům zahraniční spolupráce (DZS), http://www.dzs.cz/ Přihlášky se podávají průběžně → nutné sledovat informační stránky zahr. oddělení FF UP, http://www.ff.upol.cz/menu/zahranicni-vztahy/; příp. info na katedrách Všechny typy studia, letní školy, jazykové kurzy Kvóty vs. výběrové řízení Proplácení jízdních výdajů ze strany FF UP! Pojištění z UP

autor prezentace, datum prezentace, univerzitní oddělení, fakulta, adresa

CEEPUS Středoevropský výměnný univerzitní programem zaměřeným na regionální spolupráci v rámci sítí univerzit Stipendia jsou určena: pro studenty Bc. a Mgr. na semestrální studijní pobyty (3 - 10 měsíců), letní školy Ph.D. studenty (minim. 21 dnů až 3 měsíce) pro učitele na výuku Stipendium v programu lze získat v rámci sítí UP → FF a PřF (jednotlivé tematické sítě a jejich smluvní partnery FF UP najdete na http://www.ff.upol.cz/menu/zahranicni- vztahy/stipendijni-programy/ceepus/) individuálně (jako tzv. freemover), je-li váš obor mimo UP sítě CEEPUS

CEEPUS – sítě na FF UP Language and Literature in a Central European Kontext, koordinátor sítě: Bas Hamers, Katedra nederlandistiky, bas.hamers@upol.cz Slavic Philolgy and its Cultural Contexts koordinátor sítě: Ladislav Vobořil, Katedra slavistiky, ladislav.voboril@upol.cz Idea of Europe in European Culture, history and politics koordinátor sítě: Radmila Švaříčková Slabáková, Katedra historie, radmila.svarickova@upol.cz Questions to the History of Central and East-Central Europe in the Middle Ages and the Early Modern Period, Katedra historie, koordinátor sítě: Antonín Kalous, antonin.kalous@upol.cz e-bologna for Translation Studies Programmes in Central and Eastern European Countries, koordinátor sítě: Veronika Prágerová, Katedra anglistiky a amerikanistiky, veronika.pragerova@upol.cz Inter-American Studies, koordinátor sítě: Matthew Sweney, Katedra anglistiky a amerikanistiky, matthew.sweney@upol.cz Trans-cultural Research , koordinátor sítě: Oldřich Břenek, Katedra germanistiky, oldrich.brenek@upol.cz

CEEPUS – stipendium a přihlášení Výše stipendia: Studenti Bc. a Mgr.: 9000,-/měsíc Studenti Ph.D.: 9500,-/měsíc Vyučující: dle počtu dní Proplácení jízdních výdajů ze strany FF UP! Pojištění z UP Termíny: 15. 6., 31. 10., 30. 11. (freemover) Administrace přihlášek přes online systém: www.ceepus.info

EURICA Klíčová aktivita 2 projektu Erasmus Mundus EURICA = EUrope + ameRICA EURICA = Europe + America:  Enhancing University Relations by Investing in Cooperative Actions EURICA poskytne 292 stipendií v období 2014-2017 občanům z latinské Ameriky a Evropy.

EURICA 13 partnerských institucí z 8 různých cílových zemí v latinské Americe: Argentina, Chile, Kolumbie, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexiko a Nicaragua. 7 partnerských institucí z 7 různých cílových zemí v Evropě: Česká republika, Estonsko, Itálie, Nizozemí, Polsko, Rumunsko a Španělsko.

EURICA – Kdo se může přihlásit? Mobility Type Undergraduates (5M/10M) Masters (5M/10M) Doctorates Post-doctorates Staff

EURICA – Proč se přihlásit a jaké je stipendium? Jedinečná studijní nebo pracovní příležitost Zlepšení jazykových schopností Prestižní stipendium €1000 (undergraduate & master), €1500 (doctoral), €1800 (post-doctoral) or €2500 (staff) Zpáteční letenka v ekonomické třídě Komplexní pojištění Odpuštění poplatků za studium

EURICA Vše o přihláškách najdete na: http://www.eurica.nl/how-to-apply http://www.eurica.nl/applicant-login 3. výzva: 1. 9. – 1. 12. 2015, pro akademický rok 2016/2017 Koordinátor EURICA na UP: stepanka.bublikova@upol.cz

Další programy AKTION Norské fondy Mezinárodní Visegrádský fond Další nadace…

Program podpory mobilit na FF UP – základní podmínky Podpora zahraničních studijních i pracovních ! mobilit především mimo EU pobyt v zahraničí musí trvat minimálně 1 měsíc (určeno spíše pro Ph.D.), maximálně 10 měsíců (pro Bc. a Mgr. studenty se doporučuje 1- 2 semestrální pobyt), Maximální finanční podpora je 20 000 Kč na studenta a měsíc, ALE měsíční dotace na mobilitu může být diferencována dle životních nákladů v jednotlivých státech (od 6 000 Kč až po 20 000 Kč) Stipendia jsou určena studentům FF UP: pro studenty Bc. od 2. ročníku a Mgr. Ph.D. studenty

Program podpory mobilit na FF UP – výběr univerzity Bilaterální smlouvy (partnerská univerzita) vs. freemover („nesmluvní“ instituce) Partnerské univerzity: Student kontaktuje s dostatečným předstihem (cca půl roku předem) příslušnou zahraniční instituci sám, zjistí si podmínky přijetí na studijní nebo výzkumný pobyt a požádá o nominaci ZO FF UP, příp. katedru „Nesmluvní“ univerzity: Student kontaktuje s dostatečným předstihem (cca i jeden rok předem) příslušnou zahraniční instituci sám, zjistí si podmínky přijetí na studijní nebo výzkumný pobyt a požádá ji o vystavení akceptačního dopisu

Jak si podat přihlášku Termíny podání přihlášky pro rok 2016 (od LS 2015/2016 do LS 2016/2017) 15. 10. 2015

Formuláře Application Form → přihláška (pro studijní i pracovní pobyt) Learning Agreement (LA = individuální studijní plán schválený koordinátorem pro zahraniční záležitosti příslušné katedry – seznam katederních koordinátorů najdete na webu ZO) Studenti doktorského studia si - pokud nebudou navštěvovat v zahraničí žádné kurzy - do LA napíší předmět "studium v zahraničí", který mají splnit v rámci svého studia na UP, a nechají LA podepsat svým školitelem, (pokud je školitel externista, pak vedoucím katedry).   Žádost o příspěvek Prohlášení o účtu Motivační dopis/projekt studijního či výzkumného pobytu Akceptační dopis od zahraniční instituce lze doručit kdykoli (nemusí to být nutně k 15. 10.) nejpozději však do sepsání finanční dohody před odjezdem na studijní pobyt Viz http://www.ff.upol.cz/menu/zahranicnivztahy/formulare/

Posuzování přihlášek Výběrové řízení probíhá v některých případech přímo na katedře (Čína, Japonsko, Francie) pozor změna u přihlášek do Ruska = výběrové řízení se přesouvá z katedry na ZO FF UP V ostatních případech proděkan pro zahraničí určí komisi, která posoudí jednotlivé žádosti dle informací v přihlášce a dle motivačního dopisu, Ve sporných případech, nebo v případech většího počtu zájemců o jednu destinaci formou osobního pohovoru. Výsledky výběrového řízení budou všem přihlášeným zaslány do poloviny listopadu 2015.

Uznávání výsledků zahraničních pobytů Individuální studijní plán: 10 ECTS/semestr Základ je dobře sepsaný LA → podává se spolu s přihláškou Nahrazování předmětů

Nová adresa ZO FF Od 1. 8. 2015 na nové adrese: Bývalá Kolej Marie Kudeříkové, Kateřinská 17

Děkuji za pozornost Mgr. Dana Sztwiertnia Hellová, Zahraniční oddělení FF UP, Křížkovského 10, dana.hellova@upol.cz