WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Advertisements

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Základy focení – Zlatý řez a formáty souborů ve fotografii
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Obrázek v prostředí MS-WORD
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Power Point– pracujeme se snímky
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
TEXTOVÝ EDITOR.
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Textový procesor (MS Word)
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ V PowerPointu Jak vložit obrázek? Klikni na kartu Vložení Poté klikni na položku Obrázek.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Grafika – opakování Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Textový editor Lada Juráňová.
Vkládání grafických objektů
Počítač a digitální fotoaparát
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

WORD Vkládání obrázků

Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu i do záhlaví a zápatí, což se vám může hodit při tvorbě např. firemních tiskopisů. Je třeba si ale též uvědomit, že obrázky mohou někdy zabírat poměrně dost místa a objem dokumentů, co se týká paměti takto narůstá. Např. vložením obrázku ve formátu *.bmp, se může velikost souboru Wordu zvětšit až 100x, což poznáte zejména pří odesílání těchto dokumentů em. Doporučuji vám tedy používat komprimované formáty obrázků (s příponou - jpg, gif ) místo neztrátových (např. bmp, raw ap.) - při běžných rozměrech fotek na obrazovce lidské oko stejně žádný rozdíl nezaznamená.

Jak vložit vlastní obrázek do dokumentu Pomocí volby z hlavního menu Vložit - Obrázek - Ze souboru. Volbu Ze souboru použijete v případě, že chcete vložit váš obrázek (nebo fotografii), uložený na disku ve vašem počítači, nebo na síti. Po vložení obrázku, nebo později klikem myši na jeho ploše, můžete pomocí zobrazených hraničních bodů upravit jeho velikost podle svých představ. Mimo vlastního obrázku můžete vkládat i Kliparty (obrázky jež jsou standardní součástí instalace Wordu), nebo pokud jste spojeni se skenerem, či fotoaparátem - je možné přijmout a vkládat soubory přímo z těchto zařízení.

Kliparty Kliparty jsou součástí standardní instalace Wordu. Většinou jsou to malé obrázky charakterizující schématicky základní děje a činnosti ve společnosti. Prohlédnete si je volbou z hlavního menu Vložit - Obrázek - Klipart. V pravé části pracovní plochy se vám zobrazí Podokno úloh, kde v rozbalovacím poli Očekávané výsledky označte Kliparty. Pak stiskněte tlačítko Hledat a Word by vám v tomto podokně měl nabídnout dostupné soubory. K vložení souboru (Klipartu) stačí na něj poklepat myší. Jak nastavit vlastnosti obrázků a Klipartů Obrázek označte kliknutím myší (levým tlačítkem). Pomocí volby z hlavního menu Formát - Obrázek (nebo pomocí kontextové nabídky vyvolané klikem pravého tlačítka myši na obrázku a volbou - Formát obrázku) vyvoláme dialogové okno s nastavením všech jeho vlastností.

Dialog obsahuje několik karet: Barvy a čáry - nastavení ohraničení. Velikost - nastavení rozměrů obrázku Pozice - určuje jak bude obrázek obtékán, zda bude text přes obrázek ap. Obrázek - oříznutí, nastavení jasu a kontrastu Web - zde můžete zadat alternativní text (pro web). V případě, že zvolíte pozici obrázku na pozadí - "Za textem" (text bude viditelný přes obrázek), vyzkoušejte na kartě "Obrázek" upravit jas a kontrast obrázku tak, aby text byl dobře čitelný.