PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HTML Formuláře.
Advertisements

Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.
DATOVÝ TYP POLE.
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Databázové systémy 1 Cvičení č. 8 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Databázové systémy 1 Cvičení č. 3 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
Registr přechodných pobytů
MySQL - Vytvoření nové tabulky  create table jméno_tabulky (jméno_položky typ_položky,... ) Přehled nejběžnějších datových typů Přehled nejběžnějších.
Databázové systémy 2 Cvičení č. 7 Ing. Tomáš Váňa Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
PHP – zasílání dat z formuláře
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
PHP – Základy programování
Zadání databázového systému
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
Životopis Jan Sochor.
Dynamické dokumenty na straně serveru Informatika pro ekonomy II přednáška 8.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Databázové systémy I Cvičení č. 10 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
PHP Vytváření formuláře.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
ERD Články v odborném časopise. Zadání Vytvořte databázi pro odborný časopis. Požadavkem organizace je evidence článků (název, anotace, klíčová slova,
Úvod do PHP IZI 228.
Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
Databázové systémy 2 Cvičení č. 4 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Webová aplikace – databáze mikroregionů kartografické vyjádření mikroregionů Zlín, říjen 2005 ORR KrÚ JMK 10/2005.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B8 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 05 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
NUMEROLOGICKÉ INTERNETOVÉ STRÁNKY
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Závěrečné práce 2005 / 2006 Postup při zadávání témat ZP na OU.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Dynamická webová aplikace Autor:Ondřej Soukup Třída:I3.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
PHP – CYKLY, POLE. CYKLY V PHP Cykly se používají, chceme-li opakovat určitou činnost, několikráte za sebou, opakovaně provádět stejnou proceduru. Postupně.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
PHP ● Personal Home Page ● PHP: Hypertext Preprocessor.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
ZPRACOVÁNÍ VSTUPŮ POST a GET. METODY ZPRACOVÁNÍ VSTUPŮ 2.
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Vzdělávací oblast: MATEMATIKA A JEJÍ APLIKACE
Kurz algoritmizace a programování v jazyce C
Marie Rottrová
Čo je PHP- PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) je populárny open source (prístupné zdrojové kódy) skriptovací programovací jazyk Používa najmä na programovanie.
Web Application Scanning
Tvorba webových stránek
Praktický modul - zadání
SPORTOVNÍ LIGA ZÁKLADNÍCH ŠKOL
Transkript prezentace:

PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH

2 FORMULÁŘ - POST Data se uloží do $_POST['jmeno'] a $_POST['vek'] pomocí zápisu $jmeno = $_POST['jmeno'] pak budou přístupné pomocí proměnné $jmeno.

3 FORMULÁŘ - GET Pokud u formuláře nastavíme method na get data při odesílání budou vidět v adrese pak je ještě zapotřebí změnit $_POST['jmeno'] na $_GET['jmeno'] celý skript bude tedy vypadat:

4 PODMÍNKY

5 PODPODMÍNKY

6 PODMÍNKY - CVIČENÍ NAPIŠTE KRÁTKÝ PROGRAM PRO VYHLEDÁNÍ NEJVĚTŠÍHO ČÍSLA ZE TŘÍ ZADANÝCH. ZABEZPEČTE VÝPIS V PŘÍPADĚ ROVNOSTI ČÍSEL.

7 SWITCH A CASE

8 SWITCH - CVIČENÍ NAPIŠTE KRÁTKÝ PROGRAM PRO URČENÍ MĚSÍCE Z JEHO POŘADOVÉHO ČÍSLA V ROCE. NAPŘ. 2 – BUDE VÝPIS - ÚNOR….

9 OPAKOVÁNÍ mySQL VYTVOŘTE JEDNODUCHOU DATABÁZI V mySQL DO KTERÉ BUDETE ZADÁVAT REGISTRAČNÍ ÚDAJE : JMÉNO, PŘIJMENÍ, DATUM NAROZENÍ, , ADRESA, TELEFON, POVOLÁNÍ, POZNÁMKA. DATA BUDETE ZADÁVAT PŘES INTERNETOVOU STRÁNKU. PRO KONTROLU BUDETE DATA NAČÍTAT DO TABULKY NA INTERNETOVÉ STRÁNCE.

LITERATURA