NEŽ VYRAZÍM ZA STUDIEM A CESTOVÁNÍM DO SVĚTA Tereza Ševčíková British Council Liberec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Evropský referenční rámec (ERR/CEFR)
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Studyline s.r.o LET ZKUŠENOSTÍ  Založeno v roce 1999 => 11 LET ZKUŠENOSTÍ  5 kanceláří v ČR - Praha, Brno, Plzeň, Liberec, Olomouc.
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Než vyrazím za studiem a cestováním do světa
YLE Nejlepší začátek s angličtinou. YLE: Přehled zkoušek Pro děti 7-12 let Young Learners Starters7-8 let Young Learners Movers9-10 let Young Learners.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazykové zkoušky City & Guilds YOUR PASSPORT TO SUCCESS.
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 Evropské jazykové portfolio pro VŠ.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Mezinárodní jazykové zkoušky pro studium a práci v zahraničí Daniel Jeleń British Council.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
 University of Northern Colorado jarní semestr 2014 Ivo Strejček.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Informační servis s přidanou hodnotou zaměřující se na Evropskou unii, země Evropy a na otázky občanů, studentů a výzkumných pracovníků v dnešní Evropě.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Aktivity pro školy Evaluace a cambridgeské zkoušky Táňa Rybenská Čelákovice 3.dubna 2008.
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 9. července 2013.
UNIVERSITY OF QUEENSLAND, AUSTRALIA DNY PARTNERSKÝCH UNIVERZIT 2013 Eva Cmuntová Petra Filingerová.
Slavnostní předávání Cambridge certifikátů 2012 =.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
Přijímací řízení 2010 Gymnázium Ostrov.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Click to add text Click to add text NEŽ VYRAZÍTE ZA STUDIEM Ivana Galetová.
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 7. července Typy kurzů (moduly): o Dvousemestrální kurzy: Angličtina pro ekonomická studia Příprava na zkoušky Cambridge.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Srovnání škol České republiky a Slovenské republiky Nikola Kejhová Rájec – Jestřebí V úzkých Gymnázium Boskovice 2012.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
Česko-německá studia na IMS FSV UK: Den otevřených dveří Tomáš Nigrin.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Studentská PARDUBICE 2
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Mezinárodní důkaz Vaší jazykové úrovně
European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages - member of EALTA - European Association for Language Testing and Assessment.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Přírodovědecká fakulta UJEP
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Cambridge ESOL Young Learners English Tests – přípravné kurzy
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Transkript prezentace:

NEŽ VYRAZÍM ZA STUDIEM A CESTOVÁNÍM DO SVĚTA Tereza Ševčíková British Council Liberec

Co se dozvíte Jakým způsobem vybrat školu Kam cestovat & tipy, jak trávit volný čas Proč a jak složit certifikovanou, mezinárodně uznávanou zkoušku z Aj Instituce, které uznávají zkoušky British Council – „Recognition“

Jak vybrat dobrou školu 1) Určit si úroveň studia studijní stupeň – undergraduate (bakalářský) – postgraduate (magisterský) 2) Vybrat si předmět studia 3) Vybrat si universitu 4) Naplánovat si rozpočet ) Poslat přihlášku na vybranou universitu 6) Zajistit si ubytování a brigádu (viz všechny předchozí odkazy)

Cestování v Británii Při plánování cesty navštivte stránky: Visit Britain: Tipy na výlety, kulturní akce, zajímavé akce v regionech, inspirující fotky, volně stažitelné průvodce a mapy, možnosti ubytování + on- line rezervace, jak se kam dopravit, historii a fakta o Británii a spoustu dalších cestovatelských tipů a rad. Podle oblasti, kam se chystáte podrobnější info na: Skotsko: Anglie: Wales: Londýn:

YLE KET PET FCECAE IELTS BEC CPE ILEC ICFE YLE KET PET FCE CAE IELTS BEC CPE ILEC ICFE

Typy zkoušek Obecná angličtina: KET, PET, FCE, CAE, CPE nově: CB PET, CB FCE, CB CAE (CB = computer based zkoušky) Odborná angličtina: BEC Preliminary, Vantage, Higher ILEC, ICFE Angličtina pro děti: YLE, KET, PET & FCE for Schools Angličtina pro akademické účely: IELTS - 2 moduly

Evropský referenční rámec pro jazyky (ERR) Common European Framework of Reference (CEFR)

Obsah zkoušek ReadingWritingUse of English ListeningSpeaking KET 70 minut-30 minut8 – 10 minut PET 90 minut-40 minut10 – 12 minut FCE 60 minut80 minut45 minut40 minut14 minut CAE 75 minut90 minut60 minut40 minut15 minut CPE 90 minut120 minut90 minut40 minut19 minut

Angličtina pro studium a pobyt v zahraničí IELTS (International English Language Testing System) akademická verze všeobecná verze Zkouška 10x ročně Výsledky již 13. den po zkoušce Road to IELTS online 30 hodin online přípravy na zkoušku IELTS zdarma

Poslech 30 minut,4 části, 40 otázek Obecný modul čtení 60 minut, 3 části, 40 otázek Akademický modul čtení 60 minut, 3 části, 40 otázek Obecný modul psaní 60 minut, 2 otázky Akademický modul psaní 60 minut, 2 otázky Mluvení minut, 3 části Formát zkoušky IELTS

9 band scale 9 - expert user 8 - very good user 7 - good user 6 - competent user 5 - modest user 4 - limited user 3 - extremely limited user 2 - intermittent user 1 - non-user Hodnocení zkoušky IELTS

Hodnocení zkoušek FCE, CAE, CPE, BEC Každá část tvoří 20 % celkové známky Neúspěch v jedné části zkoušky nemusí mít vliv na celkovou úspěšnost ABCDE 60 %

Výsledky a certifikáty Výsledek je k dispozici online 6 – 8 týdnů po zkoušce Certifikáty jsou k dispozici za dalších 6 – 8 týdnů po obdržení výsledků Mezinárodní platnost U zkoušky IELTS výsledek i certifikát k dispozici již 13. den po zkoušce

Registrace Poplatky za vykonání zkoušky KET2.600 KčIELTS4.850 Kč PET2.800 KčBEC P2.950 Kč FCE4.350 KčBEC V4.600 Kč CAE4.550 KčBEC H4.800 Kč CPE4.650 KčICFE4.900 Kč ILEC6.400 Kč Termíny zkoušek KET, PET 3x ročně CB zkoušky 2x ročně FCE, CAE, CPE 3x ročně IELTS Praha 10x ročně BEC 3x ročně IELTS Brno 4x ročně

Uznávání certifikátů Pro Českou republiku navštivte stránku: Pro zkoušky Cambridge ESOL: Obecná stránka, novinky v uznávání certifikátů, nové instituce Vyhledávání v celosvětové databázi konkrétních škol, zaměstnavatelů a institucí, všechny zkoušky Cambridge ESOL IELTS: Vyhledávání v celosvětové databázi + požadovaný výsledek

Uznávání certifikátů v ČR

Přípravné materiály webové zdroje

Děkuji vám