Prezentace projektu doktorského studia

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role Evropského parlamentu při vytváření víceletého finančního rámce EU Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Advertisements

SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Management veřejné správy 5RE901 Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu:
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dva příklady snahy o řešení ekonomické krise eurozóny
Nové metodické trendy udržitelnosti
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Demokracie a globalizace
Globalizace z různých úhlů dopadu
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SYNERGIE v přístupu k rozvoji venkova Představení projektu a vybrané poznatky Seminář Venkov 2009 – 5.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Korupce ve veřejných zakázkách v kontextu institucionálního prostředí samospráv ČR Martin Kameník
Přínosy členství v Mezinárodním svazu veřejné dopravy- UITP Valná hromada Svaz Dopravy České republiky 5/2/2009.
Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání.
Diplomový seminář I – 3. hodina Kontrola domácích úkolů – Úvod do DP 2. Návrh výzkumu: Cíle výzkumné práce a formulace výzkumných otázek.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
1 Jak se sociální původ patnáctiletých žáků odráží v jejich počítačové gramotnosti? Josef Basl Doktorský seminář VSP 1. března 2007.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2012.
Prof. Ing. Jaroslav Jakš, DrSc.
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství Informační a metodická podpora: Informační a metodická podpora: duh
ÚVOD DO STUDIA VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2013.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
ÚVOD DO STUDIA VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ Veřejné politiky Veřejné politiky.
Aktuálně z řídicího a kontrolního systému Setkání auditorů průmyslu Ing. Petr Kheil, úsek interní audit, Česká spořitelna, a.s. Český institut.
Makroregionální strategie EU: Strategie pro region Baltského moře, Dunajská strategie „Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj a důsledky pro ČR“ Expertní.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
Aktuální informace k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Úkoly TA ČR v oblasti aplikovaného výzkumu
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Obhajoba diplomové práce
Komplexní systém hodnocení
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Globalizace z různých úhlů dopadu
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Odbor pro udržitelný rozvoj
Transkript prezentace:

Prezentace projektu doktorského studia Paulína Tabery doktorský seminář 30. září 2009

Název projektu Mezinárodní finanční instituce, globalizace, udržitelný rozvoj a nové formy vládnutí. Je „good governance“ řešením pro rozvoj?

Obecné vymezení výzkumného problému vliv konceptu „dobrého vládnutí“, „dobrého řízení“ (good governance) a konceptu udržitelného rozvoje na pravidla fungování a na navrhované reformy vládnutí ve vybraných mezinárodních institucích - Světová banka, MMF, WTO koncept „dobrého vládnutí“ jako dominující paradigma v rozvojové pomoci a rozvoji

Výzkumné cíle projektu I. Cíl 1: vliv konceptu udržitelného rozvoje na činnost a pravidla fungování mezinárodních finančních institucí - Světové banky, MMF, WTO Cíl 2: charakteristika politik mezinárodních finančních institucí na makroúrovni (dominantní přístup k rozvoji) i na úrovni procesů vytváření dílčích politik, zkoumání interních a externích vlivů na tyto politiky, role jednotlivých aktérů (např. neziskových organizací)

Výzkumné cíle projektu II. Cíl 3: aktuální výzvy týkající se řízení mezinárodních finančních institucí a vytváření jejich politik: korupce, průhlednost řízení, odpovědnost, participace, koncept „dobrého vládnutí“ (good governance) a jeho revize, souvislost s globálním řízením (global governance), globální veřejnou politikou (global public policy)

Výzkumné cíle projektu III. Cíl 4: navrhované reformy mezinárodních finančních institucí, posílení transparentnosti, odpovědnosti, změna volebních mechanismů Cíl 5: úvahy a diskuse o budoucnosti mezinárodních finančních institucí, návrhy na možná opatření a případně i jejich implementaci, role státu jako je Česká republika v globálním rozhodování

Metody práce Studium dokumentů Analýza dat Případové studie Expertní rozhovory

Děkuji za pozornost