English breakfast Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
Advertisements

Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
DHM – degresivní odpisy
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Plumbing – water system Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata.
Souvislý příklad na zásoby
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Transport and vehicles
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Great Britain – England Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Carmechanic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Statistika – základní pojmy, diagramy
Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Odvzdušnění palivových okruhů vznětových motorů
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Tableware Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Použití zeleniny v kuchyni
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Objekty na tepelných sítích
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Food and meals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina:
Anotace – Food and drinks
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Describing photos. Food
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

English breakfast Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /4 AutorIng. Renata Vondráková Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-AJ/1-AJ-1/15 Název DUMEnglish breakfast Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP65-51-H/01 Obor vzděláváníKuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmětAnglický jazyk Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený pro začátečníky až mírně pokročilé a slouží k osvojení a procvičení slovní zásoby pro učební obor kuchař-číšník. Náplň: čtení a překlad jednoduchých textů z oblasti stravování. Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaUčební obor, kuchař, číšník, snídaně, angličtina, slovní zásoba. Datum

English breakfast Contents Breakfast Full English breakfast Eggs Black and white pudding Pancakes Porridge Questions

Breakfast The breakfast is a meal we eat in the morning. English breakfast or Full English breakfast is different from European continental breakfast. Obr. 1 A full breakfast is a substantial breakfast meal with bacon, sausages and eggs but continental breakfast traditionally consists of tea, milk or coffee, fruit juice, croissants or pastries.

Full English breakfast A traditional full English breakfast includes: grilled bacon fried eggs sausages white pudding black pudding toasted or fried bread baked beans fried mushrooms potato or chips tomatoes As nearly everything is fried in this meal, it is called a „fry-up“. Obr. 2

Eggs Eggs can be prepared as fried, poached, scrambled or in a basket. Poached egg preparation: The egg is cracked into a bowl, and then gently put into a pan of simmering water and cooked until the egg white has mostly solidified, but the yolk remains soft. Egg in the basket is an egg fried in a hole of a slice of bread. Vocabulary: scrambled eggs- míchaná vejce poached eggs- ztracená vejce egg white- bílek yolk - žloutek solidified - ztuhnout Obr. 3

Black and White pudding White pudding or oatmeal pudding is a meat dish consists of pork meat and fat, bread, and oatmeal formed into the shape of a large sausage. Black pudding or blood sausage is a type of sausage made by cooking blood with a filler. Typical fillers include meat, fat, bread, cornmeal, onion, and oatmeal. Obr. 4

Obr. 5 Describe this picture

Pancakes A pancake is a thin, flat, round cake prepared from a batter and cooked on a hot frying pan. In America, pancakes are typically considered to be a breakfast food. In Britain and the Commonwealth, they are associated with Shrove Tuesday, commonly known as Pancake Day. Shrove Tuesday is determined by Easter. People eat richer, fatty foods before the fasting season. (masopustní úterý) Obr. 6

Porridge Porridge is a dish made by boiling cereal meals in water, milk, or both. Cereal meals used for porridge include oat, rice, wheat, barley, and corn. Oat porridge is traditional and common in English-speaking countries. Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 corn wheat barley

Questions 1.What is full English breakfast? 2.What is continental breakfast? 3.How can we prepare eggs for breakfast? 4. What does black pudding consist of? 5.What is poridge made of? Name the cereals.

Seznam obrázků: Obr. 1: anonym, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=2#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=2#ai:MC | Obr. 2: anonym, [vid ] dostupné z: us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=2#ai:MP | us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=2#ai:MP | Obr. 3: anonym, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=eggs&ex=2#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=eggs&ex=2#ai:MC | Obr. 4: anonym, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=meat&ex=1#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=meat&ex=1#ai:MC | Obr. 5: André Zahn, [vid ], dostupné z: Obr. 6: anonym, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=1#ai:MP | us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=1#ai:MP | Obr. 7: anonym, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=corn&ex=1#ai:MP | us/images/results.aspx?qu=corn&ex=1#ai:MP |

Seznam obrázků: Obr. 8: anonym, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=wheat&ex=1#ai:MP | us/images/results.aspx?qu=wheat&ex=1#ai:MP | Obr. 9: T.Voekler, [vid ], dostupné z: dy_beetle_perches_on_barley.JPG dy_beetle_perches_on_barley.JPG

Seznam použité literatury: