Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Domažlicko má digitální televizi! Informační kampaň RNDr Petr Beneš, vydavatelství Sdělovací technika ISSS 2007, Hradec Králové
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Televizní vysílání v České republice
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
Média v ČR Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
Konference Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové 2 – 3. dubna 2007.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Důležitost digitalizace Červen 2009 / Ředitel společnosti: Jan Tuček / Client Service Manager: Petr Zvára / STEM/MARK, a.s.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Portál veřejné správy Prezentační část
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Zjednodušení administrativních postupů – výpisy z Evidence rejstříku trestů Mgr. Marek Souček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 3. – 4. dubna 2006.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Interaktivní personální portál
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Elektronická fakturace - technické aspekty
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Český telekomunikační úřad
Systém správy dokumentů
Role ČT v rozvoji DTT.
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Český rozhlas - DAB+ Zbiroh 2018.
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Rozhlasová digitalizace v T-DAB/DAB+
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005

Osnova  Základní pojmy  Vize versus realita  Situace v ČR  Kdo a co rozhoduje  Harmonogram vypínání analogového vysílání  Legislativa  Realistický scénář

Základní pojmy  Analogová TV – na jednom tech. zařízení jeden program  Digitální TV – na jednom tech. zařízení (multiplexu) více programů  Digitální multiplex  Set-box – zařízení pro příjem digitálního vysílání  EPG – elektronický průvodce  Datový tok – možnost propojení s Internetem

Vize versus realita  Super kvalitní obraz - technické problémy  Desítky programů – chybí poptávka  Možnost individuální volby programu – není poptávka  Propojení s internetem – drahé  Interaktivní služby – složité a drahé  Personifikovaná reklama – orwelovský svět

Situace v ČR  Čtyři analogové programy – 2 x CT, Nova, Prima  Platnost licencí do 2017  Zkušební digitální vysílání v Praze a Brně  Přiděleny licence na přechodné digitální sítě (ČTU)  Chybí licence na obsah  Chybí legislativa  Uzákoněn multiplex veřejné služby pro ČT a ČRo

Kdo rozhoduje  Licence na obsah – Rada pro rozhlasové a televizní vysílání  Licence na digitální síť – Český telekomunikační úřad  Ministerstvo informatiky, Ministerstvo kultury - legislativa  Vláda ČR - koordinace

Harmonogram vypínání analogu  Platné celoplošné analogové licence do 2017  Regionální TV  Mezinárodní konference 2006  Překlopení analogových licencí do digitálních  Postupné vypínání podle krajů  Politické souvislosti

Legislativa  Zákon o elektronických komunikacích Pravidla pro udělování licencí na provoz sítě Veřejnoprávní multiplex  Zákon o rozhlasovém a televizním vysílání Přechod licencí Vztah mezi držiteli licencí na obsah a síť Regulace EPG

Realistický scénář  Přijetí novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání – podzim 2005  Stanovení harmonogramu vypínání analogu – podzim 2005  Zahájení řádného digitálního vysílání – léto 2006  Plná digitalizace

Děkuji