SETKÁNÍ UŽIVATELŮ TINLIB / T SERIES 2 0 0 0 0 2 0 0 2 Akademie muzických umění 5. - 6. června 2002.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

E-prezenčka na Univerzitě Karlově v Praze
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
ŠKOLENÍ MK Ústí nad Orlicí, Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami.
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Ing. Petr Štefan Kp-sys s.r.o. CPVŠK Praha
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Jiří Rataj Ústav výpočetní techniky Univerzita Karlova v Praze Konference ZIG-CZ , Praha T Series a Z30.50.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Souborný katalog a Národní autority aneb Jak obejít omezení komerčního knihovního systému Helena Dvořáková Národní knihovna ČR
Přechod na verzi 18 systému Aleph – školení klienta.
Portál autorit
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Školení pro nové zaměstnance NK ČR Praha – Souborný katalog ČR jako informační zdroj.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
SK CASLIN - spolupráce s JVK PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice Logo vaší společno sti vložíte na snímek.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Knihovny a jejich služby (souborné katalogy) Bc. Radmila Kouřilová.
Seznámení s ALEPHEM Klient pro přístup zpracovatelů WWW přístup pro uživatele WWW služby.
Retrokonverze katalogu knihovny Pedagogické fakulty UJEP Ústí n. L. Ivo Brožek.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání (liší se podle báze)
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Oprava chybného znaku v souborech xml. Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
WEBOVÉ PORTÁLY KNIHOVEN z pohledu informačních zdrojů Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Dana Mazancová Databáze Sage ÚK FSS MU, 25. a Ústřední knihovna FSS MU.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Možnosti využití programu HYDATA. Co je HYDATA? program pro tvorbu databáze dat a jejich dalšího zpracování –(srážky, průtok, výpar a další meteorologická.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Akademie múzických umění června 2002.
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Možnosti stahování záznamů z českých i zahraničních knihoven v rámci Jednotné informační brány Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních jmenných.
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Konsorcia knihoven a knihovnické systémy pro jejich podporu Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
JIB a import záznamů do katalogu v prostředí Advanced Rapid Library Jiří Mika Středočeská vědecká knihovna v Kladně Zpracováno
Seminář pro účastníky SK ČR Praha, MKP, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2007 Rok po schválení nové.
Sdílená katalogizace z pohledu manažera
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
- možnosti stahování záznamů
Souborný katalog ČR v číslech (období ) Tři roky po schválení Koncepce rozvoje SK ČR do roku 2010 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna.
Informační den ÚVIS MZLU, Brno
Registr digitalizace Registr digitalizace Helena Dvořáková
Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
SK CASLIN - spolupráce s JVK
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Transkript prezentace:

SETKÁNÍ UŽIVATELŮ TINLIB / T SERIES Akademie muzických umění června 2002

Mgr. Eva Bulínová Ústav výpočetní techniky Univerzita Karlova v Praze Setkání uživatelů knihovního systému T Series/Tinlib 2002 Systém T Series a Soubor národních autorit Tvorba autorit online

Možnosti kooperace se SNA v systému T Series dávkové dodávání –konverzní modul T Series  UNM/Aut práce online –připojení prostřednictvím Z39.50 klienta

Z39.50 klient webová Z39.50-gateway editor konverzní modul T Series  UNM/Aut –jednoduchý export/import

Postup při katalogizaci tvorba bibliografického záznamu práce s autoritami: –ověření v lokálním přístupovém rejstříku –vyhledání v SNA/převzetí záznamu do lok. katalogu –tvorba nové autority v SNA/lok. katalogu –uložení a odeslání autority

Převzetí záznamu ze SNA nástroj „Jmenné autority“ –ve formátu T Series pomocí Z39.50 klienta –přímo z AUJ10

Oprava záznamu v SNA vyhledání záznamu pomocí WG- Z39.50 otevření záznamu v editoru oprava záznamu ve formátu UNM/Aut uložení záznamu/odeslání záznamu do SNA

Online tvorba záznamu 1. tvorba záznamu v systému T Series  třeba doplnit údaje v souladu s UNM/Aut a pravidly pro kooperaci v editoru 2. tvorba záznamu UNM editorem  třeba záznam naimportovat do lokálního katalogu

Import záznamu do lokálního katalogu uložení záznamu pomocí dialogu import záznamu pomocí klávesy I  uzavření editace bibliografického záznamu  import ve druhém okně  reorganizace postupu zpracování

Mgr. Eva Bulínová Ústav výpočetní techniky UK Další informace