Hardware Ověření znalostí Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procvičování – ÚVOD DO INFORMATIKY, KLÁVESNICE
Advertisements

Informatika a výpočetní technika
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Hardware a Software.
Vytvořil Šimon Prchal. Datové zařízení počítače Utěrka na počítače Televize  Co je harddisk?
Základní součásti PC Základní Škola.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Základní pojmy V informatice.
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
HARDWARE II Periferie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
HARDWARE.
T1: Základy práce s počítačem
Opakování hardware a software.
Seznámení s počítačem Informatika pro začátečníky
Výukový program Poznávání počítače.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE 3. část.
Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz Základy práce s počítačem.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 241
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
HARDWARE PC sítě Bc. Josef Štainer Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 246.
Periferie počítače Informatika 5. třída.
Hardware Periferie doplňkové Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Informační a komunikační technologie
VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
RISKUJ aneb co už umíš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Mgr. Miroslava Telingerová
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Hardware Ověření znalostí Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer EU-OP VK-III/2 ICT DUM 244

Velkoformátová tiskárna Hardware pevné součásti počitačové soustavy (vše na co si můžeme sáhnout) 1) Hardware je (jsou) …………………………………………......... ………………………………………….................. 2) Přiřaď jednotlivé výrazy A - myš a – práce při výpadku proudu B - UPS b – ochrana před bleskem C - LCD c – monitor D - obrazovka d – periferie vstupní E - scanner e – nezbytně nutná periferie F - tiskárna f – periferie výstupní 3) Pojmenuj zařízení Miditower Základní jednotka Plotter Velkoformátová tiskárna Herní klávesnice UPS záložní zdroj Jehličková tiskárna Scanner 3a 3b 3c 3d 3e 3f Bc. Josef Štainer Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 244

Hardware Zjišťování vědomostí Zdroje: http://www.alza.cz/ http://www.modernivyuka.cz/Default.aspx?alias=www.modernivyuka.cz/spravce http://www.modernivyuka.cz/Default.aspx?alias=www.modernivyuka.cz/moderniucitel http://www.sborovna.cz/ Bc. Josef Štainer Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 244