Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel. 603 223 627 ISSS 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Projekt internetizace knihoven Jihočeského kraje Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích Logo vaší společno sti vložíte na snímek tak, že V.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
ZEMĚPIS KRAJE ČR - ADMINISTRATIVNÍ ROZDĚLENÍ 9. roč.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Koncepce rozvoje knihoven v ČR na léta 2004 – 2010 Usnesení vlády č. 679 ze Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS – Hradec Králové.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Projekt internetizace knihoven současný stav a budoucnost Matěj Vala.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Obsah veřejných rozpočtů I 4. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 37.
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Telekomunikační a informační infrastruktura
Michal Šperling - EUREDIS
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Česká republika územní členění.
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Transkript prezentace:

Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007

Hlavní témata  Dostupnost internetu v ČR  Podpora připojování knihoven k internetu  Projekt internetizace knihoven – MI  Strukturální fondy EU  Dostupnost veřejného internetu v knihovnách

Je internet dostupný skutečně pro každého? Procento domácností s připojením k internetu – stav 2006 Zdroj: ČSÚ

PIK - Projekt internetizace knihoven  Cíl: připojit všechny knihovny evidované dle knihovního zákona k internetu do konce r  Řídí Ministerstvo informatiky ve spolupráci s Ministerstvem kultury  Technicky projekt zajišťuje Telefonica O 2  Žádosti o připojení se zasílají příslušné krajské knihovně

Co mohou knihovny a obce získat  Každá knihovna může získat:  Bezplatné připojení rychlostí 2Mbit/s  Hrazení komunikačních poplatků ze státního rozpočtu  Připojení knihovny je možno využít i pro provoz obecního úřadu  Perspektivně: Přístup k placeným elektronických informačním zdrojům Zapojení do systému Czech Point a informačního systému o EU Provoz regionálních knihovních systémů Sdílené zdrojů a služeb  Každá knihovna má povinnost:  Zpřístupnit veřejný internet  Poskytnout bezplatný přístup  Poskytnout kvalifikovanou pomoc při využívání internetu Školení pracovníků zajíšťují krajské knihovny  Počet knihoven zapojených do PIK

Podpora připojení knihoven k internetu ze strukturálních fondů EU SROP Liberecký Zlínský Karlovarský Plzeňský Královéhradecký Olomoucký Praha Jihočeský kraj Celkem SROP Krajské projekty Pardubický Vysočina????? Celkem

Zdroj: Telefonica O 2

Na závěr  Obyvatelé ČR mají zajištěn velmi dobrý přístup k veřejnému internetu  Přibližně 1600 knihoven v malých obcích zatím není k internetu připojeno  Podpora připojování dalších knihoven bude ukončena v roce 2007  Žádosti o připojení je možno podávat do 30 června 2007 u příslušné krajské knihovny  Formulář žádosti je k dispozici na webu Ministerstva informatiky:  Dotazy je možno směřovat na Centrální podporu uživatelů tel nebo

Děkuji za pozornost Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007