FP6 tematická priorita „Food“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technologické centrum Akademie věd ČR ing.Martin Škarka tel. +420/ Žilina duben 2004 Zkušenosti.
Advertisements

6RP – struktura a základní pojmy Věra Jenčová, Naďa Koníčková Technologické Centrum AVČR.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí Politické konsekvence principů trvale udržitelného rozvoje na lokální a regionální.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Integrace ČR do evropského výzkumu – účast v 6.RP Technologické centrum Vladimír Albrecht, Národní informační centrum pro.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.
Tel.: Technologické centrum AV ČR Ve Struhách Praha 6 Podpora možného zapojení do.
Education Developments in the United Kingdom Rozvoj vzdělávání ve Spojeném království Diversification and Specialism Diverzifikace a specializace Why and.
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
Klinické doporučené postupy v ošetřovatelství PREVENCE DEKUBITŮ
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí O projektu.
EGovernment a management evropských projektů ISSS´2004, Hradec Králové Zališová Irina, ředitelka BMI.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Nutritional aspects of health consumers – diet, health and well-being food components  High biological value protein  Micronutrients – vitamins A 1,
European High Power Laser Energy Research facility Projekt z ESFRI Roadmap (kapitola Energie), vybrán EK k financování Přípravné fáze v rámci RP7 Koordinátor:
Plnotextové elektronické časopisy dostupné online v knihovně UZPI Školení infopultu Tatiana Oldřichová
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
Zkušenosti s evropskými infrastrukturními projekty (ESFRI) a spolupráce v rámci ERIC (European research infrastructure consortium) a související komunikace.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Ing. Helena Vojíková.
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_14_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
The Eurostars Programme - new funding scheme for R&D performing SMEs.
1 EU a národní rámce ostatní, výhled po 2014 Ing. Vít Zouhar.
The saprotrophic food chain in terrestrial ecosystems Outline / Osnova What is the saprotrophic food chain? Food chains, food webs, trophic pyramids, decomposition.
Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna: Fax: Ministry of Environment.
Význam duševního vlastnictví pro Budějovický Budvar, n.p. The Importance of IP for Budweiser Budvar, National Corporation Prague – November 2009 prepared.
TP1 vědy o živé přírodě 2255 M€ TP2 informační technologie 3625 M€ TP3 nanotechnologie 1300 M€ TP4 letecký a kosmický výzkum 1075 M€ TP5 bezpečnost a kvalita.
E COSYSTEMS Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Tvůrce anglické verze: Mgr. Milan Smejkal Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů.
BACTERIA Výukový materiál OR Tvůrce: Mgr. Alena Výborná Tvůrce anglické verze: Mgr. Miloslava Dorážková Projekt: S anglickým jazykem do dalších.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
8/1 The video task 1. The balls are made of a) steel b) iron c) wood 2. The water based liquid is there to.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
Horizont 2020 představení výzev pro rok 2015 Monika Vrbková 21. března 2014.
SQS Vláknová optika s.r.o. Tel.: Fax : Zdeněk Švitorka SQS Vláknová.
Effects of the fluoridation of drinking water on human body David Čermák.
7. R ÁMCOVÝ PROGRAM EU A UTB VE Z LÍNĚ Ing. Michal ORAVA manažer mezinárodních projektů Název projektu: „Od rozvoje znalostí.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Probíhající a připravované tendry F4E (F4E Business Intelligence-related activities) 25 th April 2012.
1 H2020 Smart, green and integrated transport Zoltan Horvath Intelligent Transport System Department, Space activities and R&D Evropská podpora výzkumu.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
Department of Economics and Management in Civil Engineering, CTU in Prague, Václav BERAN, Petr DLASK, Dana ČÁPOVÁ, Jaroslava.
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Horizont 2020 a program Věda se společností a pro společnost
Technology and nutrition of maize
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zkušenosti s výukou geoinformatiky
Technologické centrum AV ČR
A healthy life with wine
Lesk a bída normalizace
Komunikační plán IOP 2008 – vyhodnocení představení
Czech Republic and EUREKA Clusters Josef Martinec, EUREKA NPC
Statistical Business architectures and metadata management
Logaritma a.s. Moravičany Moravičany Czech Republic IČO: DIČ: CZ Registered at the Regional Court in Ostrava, section B, inset.
WHAT IS BLUE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
BAT centrum Brno a jeho činnost v roce 2018
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Prognóza Exportu Raiffeisenbank a Asociace exportérů Praha
(Nejen) oběhové hospodářství v programu HORIZONT 2020
The enviromental problems
Transkript prezentace:

FP6 tematická priorita „Food“ Naďa Koníčková Technologické centrum AV ČR konickova@tc.cas.cz tel: 234 006 109

Aktuální možnosti v TP „Food“ 3. výzva – SSA – uzávěrka 7.9. 2005 4. výzva – zveřejnění 5. července 2005 Identifikátor výzvy FP6-2005-FOOD-4-A (IP a NoE), rozpočet 83 mEuro 2 stupňové hodnocení, uzávěrky: 5. října 2005 a 8. února 2006 9 témat FP6-2005-FOOD-4-B (STREP a CA), rozpočet 34 mEuro 1 stupňové hodnocení, uzávěrka: 5. října 2005 13 témat FP6-2005-FOOD-4-C (SSA), rozpočet 8 mEuro Uzávěrka: 8. února 2006

Témata pro 4. výzvu (1) 5.4.1 Area: Total food chain 1.1. Improving the quality and safety of pork and pork products for the consumers (IP) 1.2. Improving the safety of beef and beef products for the consumer in production and processing (IP) 5.4.2 Area: epidemiology of food-related diseases and allergies 2.1. Nutrient status and requirements of specific population groups (NOE) 2.2. Influence of dietary history on coeliac disease (STREP) 5.4.3. Area: impact of food on health 3.1. Milk and dairy products with optimised bioactivity (IP) 3.2. Food components preventing dental diseases (STREP) 3.3. Optimisation of food processing for nutritional & environmental quality (STREP)

Témata pro 4. výzvu (2) 5.4.4 Area: Traceability process along the production chain 4.1. Origin and development of unintended micro-organisms in the food and feed chains (IP) 4.2. Emerging technologies for food/feed traceability including monitoring the manufacturing and handling practices in the total chain (IP) 5.4.5 Area: Methods od analysis, detection and control 5.1. Quality and safety control strategies for food (NoE) 5.2. Developing improved TSE inactivation methods (STREP) 5.3 BSE infectivity of milk, milk products and meat derived from goats (STREP) 5.4.6. Area: Safer and environmentaly friendly production methods and technologies and healthier foodstuffs 6.1. Reducing the use of plant protection products (NoE) 6.2. Management of waste from farms and fisheries (CA) 6.3. Linking national research communities working on E coli O157 research (CA) 6.4. High throuput analysis of plant composition and metabolism (STREP) 6.5. Reduced fertiliser inputs through improved management of soil microbes (STREP) 6.3. Disease risk for consumers from alternative and enriched cage laying hen systems (STREP)

Témata pro 4. výzvu (3) 5.4.7 Area: Impact of animal feed on human health 7.1.Feed safety control (STREP) 5.4.8 Area: Environmental health risks 8.1. Investigating the cause of allergy (IP) 8.2. Investigation of potential healt impacts of long-term exposure to disinfection by-products in drinking water (STREP) 8.3 Pathogens in drinking water sources (STREP)

SMEs for FOOD FP6 Specific Support Action Posílení účasti MSP v: Networks of Excellence Integrated Projects STREP Informovat MSP o příležitostech 6.RP Identifikovat vhodné MSP a hlavní účastníky IP / NoE/ STREP Pomoc MSP v zapojení do projektů Pomoc koordinátorům při vyhledání MSP Zaměření na TP 5 - Food Quality and Safety http://www.smesforfood.org

Česká republika v 1., 2. a 3. výzvě Food 1. výzva 2. výzva 3. výzva Financované projekty 36 (12NI 12TI 12SSA) 53 (12NI 19TI 24SSA) 39 (12NI 18TI 9SSA Česká účast 9 (ze 48) (4NI 3TI 2SSA) 12 (ze 48) (7NI 2TI 3SSA) 11 (z 36)* (3 NI 4TI 4SSA) Projektová úspěšnost (ČR) 18,75 % 25% 30% Požadovaný grant (ČR) 1 199 360 2 255 104

Účastníci z NZ v NI/TI projektech (bez SSA) v 1.,2. a 3. výzvě

Koordinátoři projektů s českým týmem

Výsledky 3. výzvy – účastníci TI

Výsledky 3. výzvy - účastníci NI

Výsledky 3. výzvy - SSA

Závěry (Food) ČR – zvyšuje se „účastnická“ úspěšnost, ale oproti PL, HU máme méně účastníků ve financovaných projektech, NI poměrně dobře akceptovány účast MSP je stále nízká koordinace z ČR není týmy v projektech zastoupeny většinou jednotlivě (1 projekt - 1 český tým) národní granty osvědčené týmy mají dobrou šanci být znovu přizváni do projektu, většinou pozitivní zkušenost monitoring a hodnocení dopadů účasti v projektech

Naďa Koníčková konickova@tc.cas.cz tel.: 234 006 109 Zdroje a kontakty http://www.6rp.cz/kvalita_a_bezpecnost_potravin/ http://www.cordis.lu/food/home.html http://www.cordis.lu/fp7/