RAM Random Acess Memory. RAM? Random Acess Memory Read Write Memory Statické - tranzistory Dynamické – kondenzátory Propustnost v řádech GB/s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Paměť v počítači.
Paměti RAM.
Tato prezentace byla vytvořena
Paměti Karel Brambora Martin Císař.
VNITŘNÍ PAMĚŤ.
Paměť Počítač používá různé typy pamětí. Odlišují se svou funkcí, velikostí, rychlostí zápisu a čtení, schopností udržet data v paměti. Úkolem paměti je.
FYZICKÁ ORGANIZACE SIMM (SINGLE INLINE MEMORY MODULE) JE PAMĚŤOVÝM MODULEM POUŽÍVANÝM NA ZÁKLADNÍCH DESKÁCH PROCESORŮ ÚROVNĚ PENTIUM. DNES DOŽÍVÁ NA ZÁKLADNÍCH.
P A M Ě T I.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_143_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače Vnitřní a vnější paměti (EL43)
SOLID STATE DISK - SSD.
Paměti RAM. 2 jsou určeny pro zápis i pro čtení dat. Jedná se o paměti, které jsou energeticky závislé. Z hlediska stavu informace v paměťové buňce jsou.
operační paměti optické paměti flash paměti
Paměti.
David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
Počítače IX - paměti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Základní části počítače
Technické prostředky informačních systémů 3. Týden – Procesor, paměť, V/V.
Obvody vysoké integrace © 2004, Martin Dobrovolný.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Co budeme dělat dnes? Motherboard, základní deska, main board...
Druhy počítačů Osobní počítače Pracovní stanice Superpočítače
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_HARDWARE_S1.
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vnitřní paměti a jejich rozdělení. 2 Vnitřní paměti jsou ty, které jsou umístěny na základní desce mikropočítače nebo počítače. Vnitřní paměti se vyrábějí.
Opáčko Co dělá procesor Co je to koprocesor Slot, patice
PCI Express PCI Express, PCIe ale také 3GIO (3rd Generation I/O) Interní lokální sběrnice založena na standardu starší PCI, komunikující na vetší přenosové.
Výrok "Nikdo nebude nikdy potřebovat více než 640KB RAM!" (Bill Gates, Microsoft, 1981) 2.
Ondřej Šebesta. – Ka – Přístupová …... – přístupová rychlost – S /d – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Informatika - Paměti, ROM, RAM akademický rok 2013/2014
Lecture 6 Ing. Martin Molhanec, CSc.
Architektura počítače
1 Paměťový subsystém „640 kB ought to be enough for anybody.“ Bill Gates, 1981.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Procesory a paměti Petr Janoušek Miloš Bíba Tomáš Jelínek
USB Flash Disk Kateřina Klajsnerová.
Ondřej Šebesta. – Kapacita – přístupová doba – přístupová rychlost – Statičnost/dynamičnost – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Paměti EEPROM (1) EEPROM – Electrically EPROM
SKLADBA PC 6 OP VK VYT 2.6 Operační paměť RAM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Solid-state drive.  skládá se z boxu a ze základní desky  na desce najdeme NAND flash paměti, chip řadiče SSD disku a konektor SATA, či IDE.
Paměti VY_32_INOVACE_CIT_17. Základní pojmy Kapacita – max. množství informace, které lze uložit (bit, byte, kB, MB, GB, 1k = 1024) Organizace – paměťové.
PAMĚTI Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání programů a dat, s nimiž počítač pracuje Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Paměti typu RAM.
Hardware číslicové techniky
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Paměti EEPROM (1) EEPROM – Electrically EPROM
Operační pamět počítače-RAM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Využití v praxi operační paměti RAM
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační paměť
Správa disků
Paměti EEPROM (1) EEPROM - Electrically EPROM
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Transkript prezentace:

RAM Random Acess Memory

RAM? Random Acess Memory Read Write Memory Statické - tranzistory Dynamické – kondenzátory Propustnost v řádech GB/s

Dynamická pamět Kondenzátor Levné Refresh Ztráta hodnoty při přečtení

Statická pamět Tranzistory Menší příkon Velmi rychlý zápis a čtení

SIMM Single Inline Memory Module Použití u starých x86 Pomalé, neefektivní

DIMM 2x SIMM Kombinace s dnešními RAM Výkon a efektivita díky využití celé sběrnice

SO - DIMM Velká nekompatibilita Pomalejší než dnešní RAM (DDR, DDR II) Malá spotřeba Použití u starších přenosných počítačů Malá velikost

SDRAM Synchronous Dynamic Random Acess Memory Statická pamět Používá se pro dnešní počítače Kombinuje se (DDR - SDRAM) Většina pamětí je statických

SDR Malé frekvence Předchůdce DDR max. 512 MB Dnes se nepoužívají

DDR Double Data Rate Min.128 MB, max. 2048MB Data přenášena na náběžné i koncové hraně taktu Dvojnásobná rychlost Použití: Standard pro dnešní počítače, avšak vytlačována lepší DDR II

DDR II (DDR 2) Double Data Rate II Podobné DDR Vyšší latence Vyšší cena Menší spotřeba Dříve použita pro graf. karty

Dnešní paměti Různé kombinace DDR DIMM – dnes se nevyrábí DDR SDRAM – nalezneme i v nových sestavách, speciálně v přenosných počítačích DDR x DDR II – rychlost stejná (do budoucna bude rychlejší DDR II)