1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Páteřní optická síť kraje Vysočina Představení projektového záměru
Regionální datová síť Plzeňského kraje CamelNET
Komplexní řešení metropolitních sítí
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu  Hlavní cíle projektu  Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Informatika Počítačové sítě.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
ANECT a.s. Komunikační systém lokalit HN v ploše
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Facility management při transformaci 5 nemocnic Ústeckého kraje
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
současný stav a další rozvoj Jan Pejchal Plzeňský kraj
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
ČD-Telematika a.s., Pod Táborem 6, Praha 9 Internet a elektronické komunikace pro veřejnou správu z pohledu ČD-Telematika a.s. Ing. Miroslav Šídlo.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
10Gb/s metropolitní síť VUT v Brně Vysoké učení technické v Brně Centrum výpočetních a informačních služeb Vladimír Záhořík, Tomáš.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Petr Pavlinec ROWANet slavnostní zahájení provozu Představení projektu Petr Pavlinec Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 © AGIT AB Dostupnost, formy a obsah dotací z evropských fondů pro zdravotnická zařízení Zkušenosti s evropskými programy v českých nemocnicích Martin.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
1 © AGIT AB Výkonná a bezpečná komunikační infrastruktura pro aplikace Telemedicíny & eZdravotnictví/eHealth Martin Zeman (Krajská zdravotní, a.s.) Radek.
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Mezikrajský peering a krajské konektory Jan Pejchal Cesnet/Plzeňský kraj
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný regionální operační program
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k
Michal Šperling - EUREDIS
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Transkript prezentace:

1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní, a.s.

2 Obsah prezentace Cíle projektu Popis projektu Komunikační infrastruktura Technické parametry Význam projektu Milníky projektu Výsledky Budoucnost

3 Cíle projektu Vytvořit jednotně (centrálně) řízenou, na internetových protokolech založenou, vysokorychlostní páteřní síť propojující nemocnice jako veřejné instituce navzájem Podpořit přechod k elektronickému zdravotnímu záznamu občana s cílem usnadnit a zkvalitnit čerpání zdravotních služeb prostřednictvím nástrojů eHealth, telematiky a telemedicíny

4 Popis projektu Komunikační infrastruktura na bázi pronájmu temných vláken osvícených vlastní technologií mezi městy s realizací poslední míle Napojení sítě na internet a na národní vědeckou počítačovou síť

5 Komunikační infrastruktura 2. největší v ČR km páteřní optická síť 400 distribučních bodů 14 metropolitních sítí (MAN) 2 serverové farmy 1 dohledové centrum (NOC) 8 servisních středisek 140 pracovišť v celé ČR kvalifikovaných zaměstnanců

6 Komunikační infrastruktura Poslední míle - dokopy - odkupy vláken - pronájem vláken - zafouknutí kabelů do stávajících HDP trubek

7 Technické parametry Technologicky se jedná o MPLS síť umožňující provoz oddělených virtuálních sítí pomocí MPLS VPN – řešení MN UL Osazení sítě páteřními prvky Cisco řady 76xx (7609, 7606, 7904) navzájem propojenými 1 až 10 GBE jednotlivě na vzdálenost do cca 40 km V každé lokalitě instalace access switch s 802.1q trunkem na páteřní router poskytující konektivitu do místní sítě nemocnice či jiného klienta Instalace internetových kiosků, multimediálních PC a WiFi Access pointů v nemocnicích

8 Význam projektu Posílení regionálních a lokálních komunikačních sítí v Ústeckém kraji Zlepšení přístupu všech skupin obyvatelstva k veřejným informacím pro občany v lokalitách Ústí nad Labem, Děčín, Most, Teplice a Chomutov Umožnění osobám hendikepovanými v oblasti interpersonální komunikace komunikovat se svým okolím prostřednictvím veřejného internetu

9 Význam projektu Zlepšení komunikace mezi nejvýznamnějšími zdravotnickými zařízeními Ústeckého kraje v návaznosti na úřad Ústeckého kraje a infrastrukturu VS, SAM Propojení veřejných institucí kapacitním širokopásmovým internetem Vytvoření příznivých podmínek pro získávání informací z regionu

10 Význam projektu Vytvoření podmínek pro účinnější využití omezených kapacit zdravotnických zařízení, lidských zdrojů a nákladné zdravotnické techniky Zlepšení podmínek pro zavedení elektronického zdravotního záznamu a pro usnadnění přístupu občanů ke službám zdravotní péče

11 Milníky projektu Příprava zadání projektu „Veřejný Internet v síti nemocnic v Ústeckém kraji“ na výzvu SROP - červenec 2005 Podání žádosti (testovací projekt - 3 kiosky) Časový plán Start - leden 2006 Konec - červenec 2007

12 Milníky projektu Realita Podpis smlouvy - konec srpna 2006 První 2 etapy - do Dokončení celého projektu – srpen 2007

13 Milníky projektu 1. září nemocnic se transformuje do jediné organizace - Krajská zdravotní, a.s. 5 nemocnic  1 firma  jedna síť Datové centrum Krajské zdravotní v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem

14 Výsledky

15 Výsledky

16 Budoucnost Možný přechod na DWDM pro nové služby Možné zrychlení na 40 Gbps (HW ready) Možné rozšíření klientů o školy a další krajské instituce Nové služby v rámci kraje (doprava, bezpečnost, kamerové systémy a další)

17 Budoucnost Rozšíření do další míst regionu Spolupráce/připojení dalších zdravotnických zařízení v regionu (Záchranná služba, nemocnice, …) Multiregionální spolupráce Mezinárodní spolupráce

18 Jak vám můžeme pomoci? ČD – Telematika a.s. vám může jako partner nabídnout přidanou hodnotu k vašemu ICT řešení – pomoc při získání finanční dotace z fondů Evropské unie. odborníky pro zpracování žádosti o dotaci z fondů EU zkušenosti podložené kladnými výsledky při hodnocení námi předložených žádostí schopnost komunikovat a zapojit do řešení projektu partnery z oblasti veřejné i privátní sféry doporučení vhodných operačních programů pro čerpání dotace

19 M „Zbytečně necestovat a zbytečně nečekat na zdravotní péči“