Setkání k problematice investic do ekologizace průmyslu 28. srpna 2012 Richard Broda ředitel ŽP BOZP PO EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Advertisements

VÍTKOVICE MACHINERY GROUP
Investice do ekologizace průmyslu workshop MSK, Ostrava
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Irena Opršalová Projektová manažerka.  Základní info o Sluňákovu  Zkušenosti s Národními programy SFŽP  Proč je pro neziskové organizace našeho typu.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
Aktuální využití obnovitelných zdrojů pro výrobu elektřiny v ČR Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu , Praha.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Přední evropský výrobce automobilových klimatizačních jednotek a jejich součástí Denso Manufacturing Czech s.r.o. Systém vzdělávání.
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Společenská odpovědnost organizací
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podklady ke školení Ing. Jiří Seger Ing. Alena Švarcová
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro strategický rozvoj Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Místní akční skupina Rakovnicko
ŘETĚZY VAMBERK.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Okresní hospodářská komora Hodonín Představení podnikatelských aktivit v regionu , HODONÍN.
Praha, 5. prosince 2014 Nestlé podporuje mladé. Nestlé: jednička celosvětově i lokálně Tržby ČR&SR 2013Zaměstnanci ,3 mld CZK ,6 Světové.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Společenská odpovědnost a školy
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Audit rodina & zaměstnání ve VÚHŽ a.s.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Ekologická politika EU
Operační program životní prostředí
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
NNO partner pro rozvoj kraje
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Transkript prezentace:

Setkání k problematice investic do ekologizace průmyslu 28. srpna 2012 Richard Broda ředitel ŽP BOZP PO EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s.

1 Obsah Setkání k problematice ŽP, Úřad MSK, Ostrava  Informace o společnosti  Společnost odpovědná k regionu  Společnost odpovědná k vlastním zaměstnancům  Investice s vlivem na ŽP  Vliv na ŽP v MSK

2 Informace o společnosti Setkání k problematice ŽP, Úřad MSK, Ostrava  Přední evropský výrobce tlustých plechů  Tradice a součást regionu od 19. století  Od 2005 součást EVRAZ - největší ruská investice v ČR  Od 2012 konsolidace do EVRAZ EUROPE, vedení v OV Liberty of the Seas Most Skalité Větrná elektrárna, Prenzlau

3 Společnost odpovědná k regionu Setkání k problematice ŽP, Úřad MSK, Ostrava  Nadační fond Evraz  Generální partner HC Vítkovice  Léčebné a rekreační pobyty pro děti  Více než 290 mil. Kč od roku 2005

4 Společnost odpovědná ke svým zaměstnancům Setkání k problematice ŽP, Úřad MSK, Ostrava  Důraz na bezpečnost práce  Zlepšení pracovního prostředí  Programy pro vzdělávání zaměstnanců  Programy pro absolventy škol

5 Investice s vlivem na ŽP Setkání k problematice ŽP, Úřad MSK, Ostrava  Více než 2 mld. Kč od roku 2005  Podány žádosti o dotace 329 mil. Kč na projekty v celkové výši 950 mil. Kč Scarfing Integrovaný systém sekundární metalurgie - ISSM Certifikát pro ISO 14001: systém environmentálního managementu

6 Vliv na ŽP v MSK Setkání k problematice ŽP, Úřad MSK, Ostrava EVS v současnosti produkuje pouhá 4% z celkového množství TZL v MSK