Ženský halový atletický pětiboj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIJSKÉ HRY.
Advertisements

ZŠ Anežky České 702/17 Ústí nad Labem
Technika a biomechanika hodu míčkem, „granátem“ a oštěpem
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Tato prezentace byla vytvořena
ATLETIKA - CHŮZE.
HHistorie SSoučasnost OOpakované vítězství.
PLAVÁNÍ.
Trénink atletických skoků
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
ATLETIKA 2.
VRH KOULÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HOD OŠTĚPEM.
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
ATLETIKA přednáška.
ATLETIKA přednáška. Požadavky na ukončení studia atletiky 1.Ústní zkouška 2.Praktické splnění vícebojů a metodických výstupů 3.Splnění všech praktických.
SKOKY 1.
Zimní sporty.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Archaické období olympijské hry
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
VY_32_INOVACE_3D.6.18 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tato prezentace byla vytvořena
SKOKY 2.
LETY NA LYŽÍCH.
OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ ZŠ ZBRASLAVICE.
HOD DISKEM.
Slavnostní otevření zrekonstruovaného stadionu ASK Slavia Praha.
HOD KLADIVEM.
Pravidla atletiky 2014/2015.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
SKELETON.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková. Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Název a kód: FYZIOLOGIE SPORTOVNÍCH DISCIPLÍN PRO RVS (bp1236, bk1236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: St: – , Pá:
GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Číslovky 3 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
ŠKOLNÍ OLYMPIÁDA Základní škola Pardubičky
Přírodní víceboje. Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně.
Měcholupský atletický mítink 8. ročník 28. června 2016.
ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI
Martina Bernaciková A33/dv.305
SPORTOVNÍ DĚTSKÝ DEN & „HOVORČOVICKÁ MÍLE“
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
IV. IVAŇSKÝ SEDMIBOJ ve zdravém těle zdravý duch
Kvalifikační závod na MS, Třída OB 3
Transkript prezentace:

Ženský halový atletický pětiboj

HISTORIE Halový atletický víceboj žen se skládá z pěti disciplín, proto jej nazýváme jako pětiboj Na rozdíl od ostatních atletických vícebojů je pětiboj pouze jednodenním závodem Halový atletický pětiboj vznikl jako alternativa pro zimní atletickou sezónu Prvním halovým pětibojem na HME byl pětiboj v Janově v roce 1992

HISTORIE A REKORDY Halový pětiboj byl součástí již prvního MS v roce 1993 v kanadském Torontu Součástí pětiboje jsou tyto disciplíny: 60 m překážek, skok vysoký, vrh koulí, skok daleký a běh na 800 m Světový rekord vytvořila na posledním HMS v Istanbulu v roce 2012 Ukrajinka Natalia Dobryňská výkonem 5013 bodů, což je první výkon v historii přes 5000 bodů

REKORDY Evropský rekord drží od roku 2005 z HME v Madridu Carolina Klüftová ze Švédska výkonem 4948 bodů Český rekord drží od roku 2006 z Prahy Denisa Ščerbová výkonem 4392 bodů