Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Tvorba WWW stránek ÚVOD
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HyperText Markup Language
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy html pro úplné začátečníky.
ÚVOD DO HTML Jak vytvořit stránky. Jak vytvořit www-stránky 1) Vytvořit soubor *.htm, nebo *.html 2) Nahrát soubor na server =>dát na internet.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
HTML. Barvy Co je to HTML soubor? HTML je zkratka Hyper Text Markup Language V HTML souboru je textový soubor proložen malými značkovacími.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Tvorba www stránek SYNTAXE ICT 4.ročník. Obsah TAGY TAGY ATRIBUTY ATRIBUTY KŘÍŽENÍ TAGŮ KŘÍŽENÍ TAGŮ VELIKOST PÍSMEN VELIKOST PÍSMEN MEZERY VE ZDROJOVÉM.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Prezentace v Powerpointu
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Ukládání dat – stromová struktura
Skladba HTML dokumentu
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
TEXTOVÝ EDITOR.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Operační systém Windows - - organizace dat na disku
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Tvorba www stránek.
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Návrh a tvorba WWW Semestrální práce. Termíny –20. října – odevzdání popisu práce pár větami popsat, jak bude vypadat a fungovat Vaše semestrální práce.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu.
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Tvorba webových stránek - tabulka
INFORMATIKA – složky a soubory
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Transkript prezentace:

Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?

Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..  Částečné zkušenosti s internetem

Internet, tvorba www stránek Proč učit www stránky?  Nejrozsáhlejší síť  Nepřeberné množství informací  Z celého světa sledování jedné stránky  Nejaktuálnější novinky(sport, muzika, …)

Proč je učit tvorbu www stránek?  Nové poznání  Motivace  Základy programování

A co k tomu potřebujem.  Začátečníci (FrontPage,Dreamweaver..)  Lehce pokročilý(textové zvýrazňovače html kódu)  Pokročilý (klidně jen Poznámkový blok)

Jak a čím začít?  Vysvětlit obecné postupy a základy Soubory ukládat - název max 8 znaků přípona *.htm Stránky vytvářet ve svém adresáři Obrázky a zvuk atd. ukládat do stejného adresáře Pojmenovávat vše bez háčků a čárek Volit barvy příjemné na oči v html souborech

Seznámení se s www stránkou Úkol: Každý žák si najede na svou oblíbenou stránku.Kliknutím na záložku zobrazit zdrojový kód. Výsledek: Vysvětlení struktury stránky a tagů </…a koncových tagů..

Stránka obsahuje pouze text textové odkazy Úkol: Stejnou stránku uložte na disk.Soubor uložit jako.Vyberte váš adresář a uložte. K uloženému souboru vznikl adresář.Vymažte z něj jednu fotku(tu největší).Klikněte na soubor a zobrazte stránku. Co se stalo?

První praktický příklad. Napište postupně stromově vaše oblíbená auta,nebo herce.Příklad. Usa Ford Fiesta Další úkol navazuje: Po ukončení žáci budou vkládat viz předchozího příkladu pod ford několik fotek modelů ford a pod model fiesta pouze obrázek fiest.

Hypertextové odkazy  Vytvořte si svůj rozcestník vašich nejoblíbenějších stránek.  Povinné body. Nadpis (bude obsahovat Rozcestník s vaším jménem). Pod nadpisem odstavec zarovnaný na opačnou stranu než nadpis a bude obsahovat.Nejzákladnější info. o autorovi a zájmy. Pod každým odkazem.Krátká větička o daných stránkách Poslední odkaz bude směřovat na vaše stránky z předchozího příkladu.(budou uloženy na nějakém sdíleném disku ve škole)

Příklady  Seznamy  Tabulky  Vkládání objetků(flash,ActiveX,Java Applety)

Použitá literatura  KOVÁŘOVÁ, L. :Počítačová grafika na základní škole. Kralice na Hané: Computer media,s.r.o 2004 I. vydání, 120 s., ISBN Plus několik dalších učebnic ve kterých nebyla rozebrána didaktika ani příklady tvorby www stránek