Gorila nížinná Biologie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pro 4. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Povrch ČR
Advertisements

Poloha České republiky
Číslo v digitálním archivu školy
Opakujeme pravěk (doba kovů)
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody –Podnebné pásy – Tropický pás
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_3 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_539_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
ASIE Státy J a JV Asie IV. Čína III2-Z7-II-15.
Poznávání zvířátek ze zoologické zahrady
AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.12 Název pro školu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.16 Téma: Zeměpis světadílů -
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.17 Téma: Zeměpis světadílů -
Mláďata v pražské ZOO Co se již letos narodilo?
Obojživelníci pro 5. ročník ZŠ
Belgie, Lucembursko III2-Z7-III-10
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Pobaltské republiky III2-Z7-III-13
Voldán Fabián L SPSE Božetěchova 3
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
Stručná anotace : Prezentace slouží k výkladu a procvičení učiva tématu Západ USA tématu Západ USA Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Evropa – jeden ze světadílů
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.20 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Růst rostlin Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Rostliny na jaře určeno pro 4. ročník ZŠ březen 2011Mgr. Hana Patschová VY_52_INOVACE_9.
Přizpůsobivost živočichů a rostlin
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Královéhradecký kraj VY_03_INOVACE_32_12.
Poznávání listnatých a jehličnatých stromů
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Hmyz - stavba těla, zástupci
Savci – řád: lichokopytníci
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Savci – tropický deštný les
Živočichové na podzim. Živočichové na podzim Najdi správný úkryt pro zvířátko.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Savci – řád: chobotnatci
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.19 Téma: Zeměpis světadílů -
Oblast Guinejského zálivu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les
17.1 Poloha států světa Polohu určíme pomocí:
Druhy transformátorů.
Savci – řád: lichokopytníci
10 min + vyhodnocení + diskuse
Houby VY_52_INOVACE_22 pro 4. ročník ZŠ
Bitva na Bílé hoře Doba pobělohorská
Hospodářská domácí zvířata – savci
Norsko, Švédsko III2-Z7-III-11
Savci – KVÍZ 2 Autor: Mgr. Eliška Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Autor: Mgr. Helena Nováková
POVRCH KRAJINY Vlastivěda Pro 4.ročník Gabriela Mikulková 2012.
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Vnější.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_314
Savci pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_19.
Povrch krajiny pro 4. ročník ZŠ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, interaktivní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Živočichové na jaře
Živočichové tropických deštných lesů (2)
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Transkript prezentace:

Gorila nížinná Biologie

Obecné informace Je jedním ze dvou druhů goril V přírodě dorůstají výšky 150 cm a váhy 150 kg Žije v Africe v nížinných deštných pralesech Jsou to převážně vegetariáni

Výskyt

Ohrožení Kriticky ohrožený druh V průběhu tří generací klesla populace o 80% Hlavní příčinou je obchod s masem Vážným ohrožením je také ebola

Sušení gorilího masa…

Gorily v Zoo V České republice gorily žijí v Zoo v Praze a Dvoře Králové Dříve žily gorily i v Zoo v Lešné, kde ovšem nedávno obě uhynuly V Pražské zoologické zahradě se gorily dokonce daří rozmnožovat

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Gorila_n%C3%AD%C5%BEinn%C3%A1 http://www.zooliberec.cz/cz/katalog/savci/gorila-nizinna/254 https://news.uns.purdue.edu/images/2010/western-lowland-gorilla.jpg http://www.wildlifeextra.com/resources/listimg/world/Africa/bushmeat-traffic@body2.jpg http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/48344349.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/Status_iucn3.1_CR_cs.svg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/ZL_Gorilla_(genus).png/258px-ZL_Gorilla_(genus).png http://i.idnes.cz/11/091/cl6/MCE3da00e_Richard_foto_archiv_Zoo_Praha.jpg

Děkuji za pozornost