Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Advertisements

Benešovská hasičská liga s Ferdinandem Bukovany SDH: Bukovany Zpracováno: SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BUKOVANY STRANA 1/26.
Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Hra a její atributy doc. PhDr. D. Tomajko, CSc..
HALOVÝ TURNAJ STARŠÍCH PŘÍPRAVEK O PUTOVNÍ POHÁR „SPORTEM PROTI DROGÁM“ KONANÝ V RÁMCI PROJEKTU TĚLOVÝCHOVNÉ A SPORTOVNÍ UNIE TRUTNOVSKA „SPORTUJ S NÁMI“
ETIKA V LEDNÍM HOKEJI Požadavky trenérů ČSLH. CÍLE Rozvoj a růst mladých hráčů Zvýšení účasti, nábor nov Rozvoj dovedností Bezpečné a pozitivní prostředí.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Diagnostika ve sportovních hrách
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
 Historie pálkovacích her v Jihlavě začíná v roce 1988, kdy vznikl první registrovaný softballový tým Ekonom Jihlava. Zapojil se do oficiální soutěže.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Týmový herní výkon (THV)
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
KR KVFS -Karlovy Vary Škola nových rozhodčích- první ročník 2009 Pod patronací KKFS Karlovy Vary a oddílu Baníku Sokolov.
OKRESNÍ FINÁLE V KOPANÉ POHÁR JOSEFA MASOPUSTA Strážnice
Pivní víceboj verze pro pány.
AC SPARTA PRAHA. Tournament of companies Fotbalový turnaj firem  Fotbalový turnaj na Strahově  Pořadatel: AC Sparta Praha  Místo: PRE Tréninkové centrum.
Řídící činnost učitele/trenéra
NOVÁ RODINNÁ SOUTĚŽ.  Logo soutěže PODROBNÉ INFORMACE O HERNÍM SYSTÉMU 1) ZÁKLADNÍ ČÁST:  Přihlášení hráči se spravedlivě spolu utkají systémem každý.
Stará garda ročník v Hradci Králové disciplína -fleret, kord, šavle všech věkových kategoríí veteránů (AK0, AK1, AK2, AK3) pořadatel -šermířský.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ PROPOZICE TURNAJE „ O PUTOVNÍ POHÁR JAROSLAVA JANEČKA “ Pořadatel:HC VCES Hradec Králové Datum konání:neděle dne 25. září 2011 Místo.
Pivní víceboj verze pro pány.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
Kondiční příprava a plánování ve volejbale
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
ZÁKLADY DIDAKTIKY SPORTOVNÍCH HER OSP
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
Basketbalová pravidla
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy.
stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR kritické posouzení stávajících předpisů ze strany FIFA vyrovnání.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
ROČNÍK 2002 A MLADŠÍ PROPOZICE TURNAJE 25. – Termín : 25. – Místo : Zimní stadión Valašské Meziříčí Počet mužstev : 8 Systém turnaje.
Asociace školních sportovních klubů České republiky Základní škola Hustopeče, Komenského 2 Preventan Cup Propozice V Y B Í J E N Á Okresní kolo ve vybíjené.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
SK Strupčice pořádá v sobotu 26.června 2010 od hod. na hřišti ve Strupčicích, f o t b a l o v ý t u r n a j Za účasti: AFK LoKo Chomutov – účastník.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
VÚ a SŠ Dřevohostice Turnaj v malé kopané pro VÚ ročník
Otakar Mestek, Michal Blažej
Nábor mladých fotbalistů
Plzenecká 50 TJ Sokol Starý Plzenec a Asociace sportu pro všechny
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
Basketbalová pravidla
O putovní pohár J. Verfla
POZVÁNKA T.J. Sokol Domoušice pořádá dne oslavy 120. výročí vzniku Sokola v Domoušicích. 120 let T.J. SOKOL DOMOUŠICE 120 let Program oslav:
ČMMJ z.s. -Okresní myslivecký spolek Chrudim se sídlem
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
VÚ, DDŠ, ZŠ a SŠ Dřevohostice
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
SPORTOVNÍ HRY I - BASKETBAL
Metodicko – organizační normy
REORGANIZACE TŘETÍ LIGY
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Požadavky trenérů ČSLH
BEACHVOLEJBAL.
Mladí hasiči Sezemice si Vás dovolují pozvat na 11
Atletická olympiáda
Transkript prezentace:

Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.

Úkolem soutěží je Zvyšovat úroveň výkonnosti Zvyšovat úroveň výkonnosti Vychovávat hráče v duchu fair play Vychovávat hráče v duchu fair play Rozšiřovat základnu TV Rozšiřovat základnu TV Ověřit si výkonnost hráče Ověřit si výkonnost hráče

Druhy soutěží Mistrovské soutěže Pohárové soutěže Kvalifikační soutěže Mládežnické soutěže

Příprava soutěží Propozice Propozice Pořadatel, termín, místo, účastníci a adresy org. pracovníků, úhrada startovného Pořadatel, termín, místo, účastníci a adresy org. pracovníků, úhrada startovného Technická ustanovení- pravidla, kdo smí startovat (např. dle věku), další podmínky účasti (požadavky na výkonnost atd.),systém soutěže, pořadí a termíny utkání,hřiště,doba hry, rozlosování, rozhodčí, námitky,titul a odměna vítězům Technická ustanovení- pravidla, kdo smí startovat (např. dle věku), další podmínky účasti (požadavky na výkonnost atd.),systém soutěže, pořadí a termíny utkání,hřiště,doba hry, rozlosování, rozhodčí, námitky,titul a odměna vítězům

Systém soutěží Každý s každým Každý s každým Vylučovací na jednu porážku Vylučovací na jednu porážku Vylučovací na dvě porážky Vylučovací na dvě porážky smíšený smíšený

Systém každý s každým Celková počet utkání: X= n(n-1)/2 Celková počet utkání: X= n(n-1)/2 n… počet účastníků SlaviasokolSlavojOrelbodyskórePořadí Slavia3:32:44:129:82. sokol3:30:50:113:94. Slavoj4:25:02:0611:21. orel1:41:00:222:63.

Vylučovací na jednu porážku Vítěz

KONEC KONEC