Živočichové tropických deštných lesů (2)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VELCÍ PRIMÁTI VOLAJÍ O POMOC
Advertisements

Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_539_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Primáti = nehetnatci (Primates)
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Mláďata v pražské ZOO Co se již letos narodilo?
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
TROPY Život v pralese.
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: prosinec 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Adopce gorily nížinné.
Tundry a polární oblasti Živočichové (1)
Tropický deštný les SAVCI.
CIZOKRAJNÉ SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY
Živočichové tropických deštných lesů (1)
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Primáti Kristýna Semecká 8.B
Jsou opice skutečně našimi předky?
Vývin jedince Vladislava Zubrová. Jak to všechno začíná?
Rostliny tropických a subtropických oblastí
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci okrasných zahrad a parků 1
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Bezobratlí škůdci lesa
Tundry a polární oblasti Živočichové (2)
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Mechy v lesích Vladislava Zubrová.
Orangutani.
Členovci v lesích 2 Vladislava Zubrová.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Gorila.
Cizokrajné ekosystémy Živočichové - zástupci
Živočichové rybníka Ryby
Živočichové rybníka Prvoci
Řád: PRIMÁTI.
Ptáci sadů a ovocných zahrad (2)
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Bezobratlí živočichové
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
PRIMÁTI OPICE.
Gorila nížinná Biologie.
Kultura u orangutanů Kristýna Vacková.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Vypracovala:Natálie Martausová
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
SAVCI 4 PRIMÁTI.
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Irena Kotalíková Název:VY_32_INOVACE_239_Primáti Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Řád: Primáti. Dělíme je na: 1.) poloopice 2.) opice.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Výukový materiál VY_52_INOVACE_26_Opakování primáti
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
VEVERKA OBECNÁ.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Lidoopi Autor: Mgr. Iva Hirschová
Ekosystém les Živočichové
zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_PŘÍRODOPIS
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
TANY CHUDOZUBÍ LUSKOUNI ZAJÍCOVCI
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Transkript prezentace:

Živočichové tropických deštných lesů (2) Vladislava Zubrová

Vřešťan rezavý Podle jakého znaku dostali jméno?

Vřešťan rezavý výskyt: lesy Brazílie dokáží skákat i na velké vzdálenosti z větve na větev žijí ve skupinách K čemu slouží chápavý ocas?

Kočkodan zelený

Kočkodan zelený výskyt: Afrika žijí ve skupinách, kde je hierarchický pořádek pohyb po čtyřech končetinách + ovíjivý ocas potrava: ovoce, semena, listy, drobní živočichové, ptáci, savci, ještěrky

Šimpanz učenlivý

Šimpanz učenlivý výška: 65-95 cm hmotnost: 20-70 kg výskyt: tropická Afrika žije v tlupách dlouhé přední končetiny bezocasý

Šimpanz učenlivý potrava: ovoce, mladé listy, stonky, pupeny, kůra, květy, semena, pryskyřice, hmyz, malí obratlovci a vejce ohrožený druh Zjistěte, jak se nazývá organizace zabývající se ochranou živočichů na celém světě. Jaký je její znak?

Gorila obecná

Proč jsou tito jedinci loveni pytláky? Gorila obecná výška: 140-180 cm hmotnost: 70-275 kg výskyt: rovníková Afrika největší žijící primáti žijí ve skupinách s vůdčím samcem staví si hnízda v korunách stromů potrava: listí, výhonky, kořínky, stébla rostlin, někdy zralé ovoce ohrožený druh Proč jsou tito jedinci loveni pytláky?

Orangutan sundský

Orangutan sundský výška: 110-150 cm hmotnost: 30-90 kg výskyt: JV Asie (Sumatra, Borneo) potrava: plody, výhonky, kůra spíše samotáři samci mají velké postranní laloky a hrdelní vak jméno z malajštiny=„lesní muž“ kriticky ohrožený

Zdroje: http://www.zooliberec.cz/ http://img3.rajce.idnes.cz/ http://upload.wikimedia.org/ http://www.maxwaugh.com/ http://www.people.cz/ http://www.smh.com.au/ http://farm4.static.flickr.com/ http://svt.se/ http://www.seattlepi.com/dayart/ http://varavegan.files.wordpress.com http://www.orangutanislands.com http://www.gify.nou.cz Kvasničková, D. Ekologický přírodopis 7. Praha: Fortuna, 2002.