Basics of TOC and how to Analyze a Variety of Cases RIOP 2007 Skorkovský ESF -MU To nejlepší lze dosáhnout pouze s nasazením maximální vášně pro věc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s e-learningovými kurzy na FES Univerzity Pardubice
Advertisements

Podnikové informační systémy úvod
managementu znalostí podle
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Podnikové informační systémy Úvod
Cisco Networking Academy
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Matematická analýza 1 Základy matematiky
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Zpětnovazební obvody v ekonomice Skorkovský KPH ESF MU Brno.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
ŘÍZENÍ JAKOSTI A SPOLEHLIVOSTI Věra Pelantová Pavel Fuchs verze 2009
Matematické metody v ekonomii (MME)
Analýza vlastního podniku
Úvod do managementu 1. seminář
2. přednáška Databáze, využití MS Excel
Analytické nástroje MS Dynamics NAV Ing.Jaromír Skorkovský, CSc.
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
11/2011Přednáška č. 31 Řízení sestaveného modelu Obsah předmětu: Počítačová podpora řízení Předmět : Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor : E ZS, 2011,
INFORMATIKA 9 MS PowerPoint
Administrativní technika. Struktura předmětu Přednášky: –Úvod, struktura předmětu –Procesy v organizaci, jejich charakteristika –Administrativní procesy,
Zám ě r diplomové práce Aplikace metody benchmarkingu v podnikovém prostředí Petr Ondrejka.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Logistika 1. cvičení.
Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán.
Stručný úvod MKH_RIOP a (MPH_RIOP a BPH_PIS1 ) Jaromír Skorkovský, KPH,ESF MU BRNO.
Jaromír Skorkovský, KPH,ESF MU BRNO
Stručný úvod MPH_RIOP | BPH_PIS1
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Balanced Scorecard (vyvážený soubor měřítek)
BSC - Metoda Balanced Scorecard
MPH_FMAN Finanční management Jaro 2012
CRM a jeho možné využití
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Powerpoint 2010 Powerpoint - export prezentace do pdf VY_32_INOVACE_19.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Very concise introduction BPH_PIS2 (MPH_AOMA) Jaromír Skorkovský, KPH,ESF MU BRNO.
Stručný úvod MKH_RIOP a ( MPH_RIOP a BPH_PIS1 a MKH_RIOP) Jaromír Skorkovský, KPH,ESF MU BRNO.
Stručný úvod MKH_RIOP a (MPH_RIOP a BPH_PIS1 ) Jaromír Skorkovský, KPH,ESF MU BRNO.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Marketingové řízení pojišťoven.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
V rámci kurzu „Lektor metodiky neziskových organizací“ Stanislav Kutáček RC Matáta, Brno-Řečkovice, listopadu 2011 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Logistika 1. cvičení.
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Basics of TOC and how to Analyze a Variety of Cases
Ing. Athanasios Podaras, Ph.D 2016
Databázové systémy přednáška 13 – Analýza a reporting
Zdravotnický management
Jaromír Skorkovský, KPH,ESF MU BRNO
Cisco Networking Academy
Skorkovský KPH Úvod PIS1(2) a RIOP Skorkovský KPH
Presentation Title 1st September 2002
Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2
Stručný úvod (MPH_RIOP a BPH_PIS1) resp. MKH_RIOP
Stručný úvod BPH_PIS2 : druhá obrazovka viz letní semestr
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Transkript prezentace:

Basics of TOC and how to Analyze a Variety of Cases RIOP 2007 Skorkovský ESF -MU To nejlepší lze dosáhnout pouze s nasazením maximální vášně pro věc

Základní informace RIOP  Skorkovský, + další  Přednášky budou postupně v Power Pointovém formátu ukládány na předmětový server PMRIOP (stovky snímků)  Původní návrh : přednášky P10 a cvičení ve VT5  Nový návrh : přednášky i cvičení ve VT5 (od 16:20) a P10 by se zrušilo  Ve cvičení se bude probírat ERP Microsoft Dynamics NAV a na datech a obecných „obchodních případech“ budou prezentovány možné situace a jejich řešení. Dále budou ve vzájemné diskuzi probírána teoretická témata probíraná v přednáškách.  Další literatura a internetové zdroje budou doplňovány on-line v průběhu přednášek nebo cvičení a budou dostupné na předmětovém serveru

Základní témata RIOP  Úvod – obecný příklad s ukázkou použití některých metod  Teorie omezení  Kritický řetěz a metody řízení projektů  P + Q analýza  Balanced Scorecard a tkzv. Jednostránková strategie  Workflow  Úvod do systému a obecné využití ERP systémů  Parciální nástroje (SWOT, Bostonská matice, Paretova analýza,Six Sigma)  Business Intelligence and OLAP, neuronové sítě a jejich využití  Metody řízení výroby (MRP, MRP-II, JIT, DBR, Lean Manufacturing, Agile Manufacturing…)  Prospect Theory (Amos Tversky –David Kahneman) –úvod do řízení rizika nejistoty a rozhodovacích kritérií  Případové studie z praxe vyučujícího  Analýza společnosti Budiž světlo  Analýza rizik (Risk Management) Červeně jsou označeny kapitoly, které jsou upraveny, respektive doplněny pro rok 2007)

Předměty a znalosti-schéma Metody pro řízení procesů C PMPINS Dynamics NAV PMPIS2 Metody pro řízení B Dynamics NAV E semestry Metody pro řízení D Metody A Dynamics NAV PMRIOP DC B

RIOP - literatura a)Podnikové informační systémy (Podnik v informační praxi), Doc. Ing. Josef Basl, CSc b)Metriky v informatice, Pavel Učeň a kolektiv c)Teorie omezení v podnikové praxi (Zvyšování výkonnosti podniku nástroji TOC), Doc. Ing. Josef Basl, CSc d)Workflow (Nástroj manažera pro řízení podnikových procesů), Ing.Antonín Carda, CSc., Ing. Renata Kunstová e)Kritický řetězec, Eliahu M. Goldratt f)Jak vzniká zisk (Necessary but Not Sufficient) Eliahu M. Goldratt, Eli Schragenheim, Carol A. Ptak g)Soubor Power Pointových přednášek poskytnutých v rámci výuky, Ing. Jaromír Skorkovský, CSc. h)Demo verze ERP Navision, poznámky z přednášek, nápověda systému i)Norton : BSC (viz poslední snímek PWP o BSC) ii)Business Intelligence, Ota Novotný, Jan Pour, David Slánský